| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Austrálii

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 389  [Dalších 229 >>]
Lenka ze Sydney
  • 
17.9.2007 4:43:04
Ahoj holky,
jak se mate a co briska?
Minuly tyden ve stredu jsem mela informacni schuzku s midwife v Birth Centre. Delala mi to same, co popisuje Daniela. Akorat mi zase znovu brala vsechny krevni testy, coz uz je u me od pocatku tehotenstvi potreti. Poprve mi je delali v Cesku, pak na poliklinice v Sydney, kam jsem si zasla pro tehotenskou kartu, a ted znovu, i kdyz jsem mela originaly s vysledky z obou predchozich mist se sebou! Pry chce mit nemocnice vsechny testy svoje..
Znovu podotykam, ze zde stale nemam Medicare, takze vsechny kontroly i testy vzdy musim na miste zaplatit! Take jsem si uz ted mela rezervovat misto v nemocnici na 3 dny. Rodit budu sice v Brith Centre, ale tam maji take jen 3 pokoje (mimochodem vana je v kazdem z nich a tak velka, ze se do ni vlezete i s partnerem), takze po porodu pak maminka lezi v normalni porodnici. Za rezervaci 3 dnu po me chteli neuveritelnych $4800. Odmitla jsem zaplatit a pockam, az budu mit Medicare. Jen me desi predstava, kdyby nastaly nejake predcasne komlikace, kolik by si tady uctovali za porod, pobyt ditete v inkubatoru, atd. od nepojistene maminky, jako ja!!
Ve ctvrtek jsem mela ultrazvuk. Po tom, co zde psala Daniela, jsem se vazne moc tesila. Ovsem po 5 hodinach pobytu v nemocnici, me to nadseni preslo. Dite bylo spatne otocene, nemohli mu vyfotit srdicko. 2x me poslali se projit po te, co mi vselijak trasli brichem a tlacili na neho, aby presvedcili miminko ke zmene polohy. Zkousela jsem chodit po schodech, ruzne cviky z jogy, lehat si na bok na lavicku v parku, ale marne.. Zkouseli to 2 asistenti i lekarka a nakonec mi doporucili, abych prisla znovu v patek.
Bricho jsem uz mela vazne unavene, litovala jsem miminko, ze ho takhle neurvale nekdo k necemu nuti. Vecer jsem usla asi 7 kilometru a v patek rano byl ultrazvuk hotov za jednu hodinu - miminko spalo nastesti ve spravne poloze. Chtela jsem si oddychnout ulevou, ze je vse v poradku. Ale kolem poledne jsem obdrzela telefon z nemocnice, ze nektere snimky se jim nepovedly, jestli bych mohla prijt znovu v pondeli!! Verili byste tomu??
Tak jsem byla dneska potreti na stejnem ultrazvuku.. Je to celkem paradox, jelikoz jsem zde nedavno psala, ze me nikdo 8 tydnu nevysetroval a najednou jsem stravila stredu, ctvrtek, patek i pondeli v nemocnici! Mame to ale za sebou a tak ted necham miminko zase klidne rust.
A fakt je, ze jsem take v uzasu pocitala prsty na nohou a rukou.. je to tak neuveritelne!
Holky zase se ozvete, co je noveho.
Ahoj Lenka
Bella&Kiwici (D08, S09, N10) 45145
14.9.2007 8:02:18
Ahoj holky, muzu se pridat? Sice nejsem v Australii, ale nemam to k vam daleko, jen pres malou louzi ;-) Vase zkusenosti z Australie s doktory me velice zaujaly. Ja musim rict, ze pece na NZ mi maximalne vyhovuje. Od 7tt chodim k midwife, po 4-6 tydnech. Pristi navstevu mam za mesic a pak uz to bude po dvou tydnech, posledni mesic po tydnu. UTZ jsem zatim mela dva. Prvni v 8tt na srdicko (byl mi nabidnut od midwife, ale stejne jsem si jej chtela vyzadat, protoze jsem mela za sebou jeden potrat; normalne se nedela), druhy ve 13tt NT screening. Pristi tyden me ceka UTZ organu a kdyz bude vsechno v poradku, tak je to posledni. Na kontrole mi midwife zmeri tlak, pocuram papirek na test cukru a bilkovin moci a pri posledni navsteve v 16tt i poslouchala poprvni srdicko. Jinak na me jeste vlastne nesahla. Ujistuje me, ze pokud je vsechno v poradku, tak neni duvod do me hrabat. Minuly tyden mi akorat zaclo tvrdnout bricho, tak jsem zacala brat magnezko. Rodit budu asi v male maternity unit u nas ve meste, maji tam asi tri pokoje, v jednom z nich velkou vanu, do ktere bych prave chtela rodit. V pripade komplikaci se prevazi do nemocnice ve vedlejsim meste, na ty unit neni ani gynekolog ci pediatr, jen midwives. Taky porod pred 36tt jde automaticky do nemocnice. Co se cisaru tyce, tak si nejsem jista, jak to tu je, akorat vim, ze tu klidne udelaj na prani, coz v CR legalne nejde. Jak je na tom Australie s porody doma? Moje midwife k porodum doma chodi, je velice zkusena a velmi zadana. Nabidla mi jej jako jednu z moznosti. Sice o nem okrajove uvazuju, ale poprvni si to asi zkusim na ty maternity unit. Je to pohodlnejsi, clovek nemusi pak uklizet doma ten binec:-)) Kazdopadne do nemocnice urco nechci, tak doufam, ze me komplikace nedonuti do ni jet.
Hezky uzivejte pupiky a pohyby, ja si jeste nejaky tyden asi pockam, mam predni placentu. A budu moc rada, pokud si budeme moct vymenovat zkusenosti takhle pres more :-) Pa, Bell.
DanielaW 68578
12.9.2007 2:51:56
Ahoj,
tak to je roztomily, uplne se mi orosily oci. Coz je ted vlastne caste:-)Uz se tesim, az mimco ucitim take, ale mam pocit, ze stale nic. Ale jak vsude pisou a ty jsi taky zminila, u prvorodicek uplne normalni.
Jsem ted porad nastydla, predtim zdrava jak ripa, ted okolo me nekdo projde s rymou a sup, uz to mam.
Ohledne nemocnice, rozhodli jsme se, ze budeme chodit taky jen k midwife, zmenit se to da v prubehu tehotenstvi vzdy. 19.9. mame dalsi schuzku, tentokrat i s lekarem, tak mam kupu dotazu:-) To ze me budou mit radost.
Tu co te ceka, jen s midwif, dalo by se nazvat administrativni schuzka, mame za sebou. Je to o vyplneni papiru, tvoje zdravotni historie. Jinak mi zmerila delohu a tal, poslechla monitorem mimi. Jine testy ne. Kamaradce vzali krev, na bilkoviny. tak uvidis, jak to bude v Sydney.
Je hezky, jak pises, ze jsi se prdtim necitila moc tehotne. Ja to mam obdobne, obcas se sitim "velmi tehotne"", obcas vubec. mam porad navic 5 kg, ale zjistila jsem, ze nam blbne vaha. Bricho zas tak velkem nemam, na 5. mesic. Pry kluci:-)Ale asi to vse prijde.
Jinak mam bolesti zad, dost silne, rano nemuzu vstat, trva mi tak pul hodky rozcviceni a obcas krece do nohou. Chodim ted na masaze, nemuzu si vynachvalit!
mejte se vsichni krasne, opatrujte 20 cm drobecky.
P.S. je roztomile, az na ultrazvuku uvidis 10 prsticku, nozicku, nosik, mini mimi:-)
Lenka ze Sydney
  • 
10.9.2007 3:00:34
Ahoj Danielo,
to je super, že už víš, že to bude chlapeček. Mě čeká stejný ultrazvuk tento čtvrtek, tak snad se miminko nebude nějak schovávat!
Ve středu mám schůzku v Birth Centre s porodními asistentkami, budu ale pouze vyplňovat nějaké papíry k registraci. Jak jsem ti již psala, já k GP nechodím, byla jsem tam jen poprvé pro průkazku. Všechny ostatní kontroly mám už v porodnici, tedy v tom centru přirozeného porodu. Mají tam asi i svoji lékařku, ale zatím jsem s nikým nemluvila, ani mě nikdo od minulého ultrazvuku nevyšetřoval. Monika, která také na tyto stránky přispívá a porodila v Austrálii dvě zdravé krásné děti, mě uklidnila, že je to tady normální. Kontroly se tu zbytečně, tedy preventivně, nedělají.
Pohyby už cítím 14 dní. Je to neuvěřitelné! Že jsem těhotná jsem zatím nijak moc radostně neprožívala. Byla jsem tím spíše zaskočená, nevěděla jsem, co mě čeká, nebyla jsem připravená na to, že se můj život má najednou navždycky změnit. Ale teď, když to miminko v sobě cítím žít, jsem se opravdu začala těšit, až se mi narodí.
Nejprve jsem cítila jen takové lehoučké "žbluňkání", nevím, jak to jinak popsat. Jakoby malá žabka plavala v břiše a sem tam omylem narazila do břišní stěny. Nic závratného. Všimla jsem si toho večer před spaním a ráno, když jsem ležela v klidu. Teď už cítím pohyby i během dne, když se třeba posadím k PC, nebo chvíli stojím, třeba v kuchyni. Můj partner mi to děsně závidí, protože on zatím bohužel nic cítit nemůže, všechno se mi dějě v břiše.
Je to určitě normílní, že zatím nic necítíš, v chytrých knihách jsem se dočetla, že prvorodičky často netuší, že cítí pohyby. Že prostě neví, jaké to je a co vlastně mají cítit. Tak buď v klidu. Miminko jsi viděla, tak víš, že je v pořádku a na ultrazvuku se hýbalo, tak to je hlavní věc! Moje mamka se moc divila, že v 18.týdnu už něco cítím. Ale já jsem to věděla hned. Také to poznáš, uvidíš!
A z negativních zkušeností jedné kamarádky si nic nedělej! Lidé většinou s radostí předávají jen špatné zprávy. Řekni, že je nechceš poslouchat.
Nám v Birth Centre na informační schůzce řekli, že normální porod u nich připadá v úvahu pouze tehdy, jestli je to mezi 38-40 týdnem hlavičkou dolů u naprosto zdravé maminky. Cokoliv, co se vymyká normálu se okamžitě převáží do normální porodnice a řeší tam, nejspíše císařem. Samozřejmě chci rodit přirozeně, ale takto mám pocit, že se zde snaží, aby se miminko narodilo v pořádku.
Danielo žádný lékař, ani porodní asistentka ti jistě nebude chtít ublížit. Všichni se snaží, aby porod probíhal dobře a bez komplikací. Nenech se zastrašit. Já jsem ve stejném týdnu těhotenství jako ty, také je mi 30 a budu rodit poprvé a v Austrálii. Je to samozřejmě všechno nové a nevím, co očekávat, ale je to moje dítě a tak se nenechám nikým a ničím zbytečně stresovat. Snažím se získat potřebné informace a připravit se fyzicky i psychicky, abych porod zvládla v pohodě. Věřím, že i ty budeš ok!
Ahoj a zase se ozvi.
DanielaW 68578
7.9.2007 6:43:47
Ahoj vsechny tehulky!
doufam, ze kynete, rostete a uzivate si tenhle uzasny cas:-)Uz se nam dela jaro, tak je to hned veselejsi. Citite uz pohyby? Spoluzacka ze skoly, stejny termin jak ja, jo, ja nic, ale mozna to, co si myslim, ze je jen krec, je uz Adamkovo kopnuti. No, bude to kluk!, dnes nam to na ultrazvuku potvrdili. Bylo to moc roztomily, porad se hybal, daval si rucicky pred oblicej, zival, no nadhera. Myslim, ze mi posilal pusu:-) Bohuzel meli jen jednu obrazovku, tak jsem musela pocakt, az se vse zmeri, a pak jsem prisla na radu ja s koukanim. Tak hlavne doufame, ze vse bude stale v poradku, mimi bude zdrave.
Dnes jsem absolvovala jeden pohovor, bavila jsem se tam s jednou adeptkou, doslo i na deti. Jeji zkusenosti s mistni nemocnice me fakt postrasily. Po otevreni na 8 cm ji doporucili cisare, protoze midwife do ni odmitla sahnout, aby neco nezkazila! coz mi vysvetlily, ze je normalni, aby se ulehcil porod. Vubec pry, obecne, se tu radeji uchyluji k cisari. Pak pry mela zanet, nejprve sla k lekari s bolesti, rekl ji, ze to nic neni, zadne testy, nic a dalsi den uz bolesti, nemohla nic, tak pak absolvovala nemocnicni antibiotikovou kuru, po ktere ji ochrnula ruka, na 6 mesicu, protoze ji lekarka spatne napichla zilu. Nemocnice, kam jdu. Fakt to asi nemuzu poslouchat:-(
Jake mate uz zkusene maminky zkusenosti s kontrolami? Je lepsi kombinovat GP a midwife nebo jen midwife? Co vse vam a jak kontrolovali? Me midwife vysvetlila, ze se kontroluje jen tlak, to ostani pry neni podstatne, coz mi prijde divne. Zadna vysetreni moci, vaha, co teh. zloutenka, preklemsie?
Jak jinak pokracuji tehotenske nakupy? My po vsech divanich nemame ale lautr nic. mate zkusenosti s 3 /4 D ultrazvukem? Premyslime o nem.
Mejte se krasne, opatrujte mimousky,
daniela
BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 25786
29.8.2007 10:17:36
je Moni a nevis co maji za znacku?? Ja bych chtela jezdit na bruslich, ale jsem takove telatkko, ze bych nerada nekoho prejela. Ja jsem teda mela v CR jeden takovy a brzdil super. Jen se mi sem uz nechtel tahat...
Monika,Krystufek a Matysek
  • 
29.8.2007 7:58:55
Ahoj, no kocarky s rucni brzdou znam jen z Cech, tady jsem to nevidela, ale dle dvou kamaradek, co to maji, to ani nema valny vyznam. Moc to pry nefunguje - prodavam, jak jsem koupila. Ziju s muzickem a loupeznikama v Sydney na Dolls Pointu. Krystofovi byly v cervenci dva roky a Matej ma ctyri mesice. Rodila jsem Birth centru v Kogarah, v St. George HOspital.
29.8.2007 5:27:38
a Moni jak mas stare teda mlade ty tvoje loupezniky a kde tu zijes???
29.8.2007 5:24:24
Ahoj holky mam rychly kratky dotaz. Kdyz uz jste obhlizely ty kocarky - videli jste nejaky co by mel rucni brzdu?? Myslim tu na rukojeti. Dik
Monika,Krystufek a Matysek
  • 
28.8.2007 8:48:58
Mile tehulky,
tak se vam sem nacpu. Porodila jsem tu dva loupezniky. U obou jsem pribrala kolem 8 kg, presto prvni, Krystof, vazil pri porodu 2.79kg, ale byl o 13 dni driv. Matej si zase rekl o dva dny dyl a kdyz jsme ho po porodu zvazili, malem nam vsem vypadly oci z dulku: 3.61kg. Ani jsem na to nevypadala, midwife mi prorokovala opet drobecka. Drobecek mi dal zabrat, rozdil v porodu nevidim zadnej, jak se rika, ze druhej je lehci. Pro me byl rychlejsi, taky diky homeopatikum co mi to usnadnily, dal mi je muj drahy manzilek, popijela jsem uz dlouho diskutovany a znamy malinik. Krystofa jsem rodila dohromady od prvniho stahu asi 14 hodin, Mateje 3 a pul. Bolest byla vetsi, mela o 3,5cm vetsi hlavicku, zase to bylo natosup. Vaha se tu neresi a je to dobre. Doporucuju necpat se prehnane sladkym. U prvniho tehu jsem byla dost na zdravou vyzivu, u druhyho, samozrejme po navsteve doma u maminky :-) v Cesku, jsem se pekne rozezrala, sice jen na zacatku, ale knedlicek, omacka, sem tam kus dortiku a ted se to na brise spatne hubne. Sice mi vsichni rikaji, ze porad vypadam jako baby sitter, jsem na pohled drobna a stihla, i ted po dvou porodech mam 53kg, ale kdyz vsechno odlozim, tak ze sebe nemam radost a verim, ze to bylo tim precukrovanickem :-) Snad to do leta nejak zmaknu, nerada bych byla jako baby tady, spek na brise a tricko pod prsa.. NO a co se tyka balonu, tak to jedine schvaluju, ovsem mne osobne se na nem delalo spatne. To plavani je moc fajn, odlehci se kostra, a co nejvic odpocivejte s nozkama nahore, prevence krecovych zil. Magnezium je dobry, ale nema se uz papat asi poslednich sest tydnu, zhorsuje pak kontrakce, udajne tedy. A moc se doporucuje rybi tuk v jakekoliv podobe, sirup nebo kapsle, pomaha priznive na unavu maminek a zaroven bystri mimiskovi mozek. Co se tyka obnosenych veci a nabytku, tak to souhlasim, kazda mamina preci sama vidi, jak veci vypadaji a nejde o to, zda jsou novy, ale o to, aby byly cisty a nebylo vam z predstavy, ze do nich ulozite nebo oblikneme miminecko, spatne. My jsme toho hodne dostali, hracky jsem vypucovala, postylku umyla, hadry vyvarila. Jen tak na navstevy a na pochlubeni jsem koupila novy vecicky. Ted uz vsechno schovavam a Matej dedi po Krystofovi. Opravdu nema cenu do toho moc investovat. Co je ale dulezity, je ten kocas. Dopredu si promyslete, mluvim z vlastni zkusenosti, co od nej ocekavate, jestli chozeni po chodniku, nebo teren, bush apod, jestli s nim budete jezdit autem nebo busem, nekterej kocar slozit je docela veda, jedna nase kamaradka tady ma luxusni cupr kocar, ale nemuze s nim pomalu nikam, protoze ho sklada na dva samostatny kusy, tak si dovedete predstavit, jak to asi ma udelat, kdyz ma jeste v ruce mimi. Atd atd. Jsem moc chytra, co? Tak uz toho necham.. Hihi, kdybyste chteli neco vedet, v cem vam muzu byt napomocna, jsem tady - obcas. NO a kojeni? To je jasna vec, pro mimi to nejlepsi, taky je to vecne pripraveny tzv. pri ruce, nakonec zjistite, ze je to pohodlnejsi, nez nekde ohrivat lahve a odmerovat sunar. Navic oba moji kluci sunar absolutne odmitaji, i jako prikrm. A mne osobne trochu srmdi rybinou, to je ale vec nosu :-) Kojim vzdy, vsude, dokonce i za jizdy v busu, kdyz je treba. Jeste se mi nestalo, ze by se na me nekdo dival divne. Ale uprimne, ani ne v Cesku. Kdyz jsem tam byla, kojila jsem v restauraci pri vlastnim obede a cisnici se na me jen smali, jako na hrdinu :-) Akorat pozor, hihi, jedna maminka tady nedavno kojila v shopping centru, cetla jsem o tom v novinach, a nejakej chlapik ji tam vlitl, zacal ji vykladat jaky ma krasny prsa a vrhnul se na ni, z cehoz mela maminka sok. To je bohuzel fakt. A to bylo v mothers room... Takze asi tak. Mne se osobne osvedcila klasicka kojici podprda. Je to sice jako na prababicku, nic sexy jsem nevidela, ale je to vyborna vec. Poprve jsem ji nemela a ted vidim, jak jsem byla blba a stezovala si situaci.
Takze preju vsem maminkam a jejich briskum hodne zdravi, pohody a krasna a stastna miminka. MOnika.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 389  [Dalších 229 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.