| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Austrálii

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 389  [Dalších 219 >>]
BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 25786
27.8.2007 10:36:03
Ahoj holky, tak na balon taky peju same chvaly. Ja mam 178cm a balon mam 65. Kupovala jsem ho uz pri minulem tehu a PA i v obchode mi radili tuto velikost. Jen uz nevim proc.

Holky ja mam desnou sklerozu. Napsala jsem jednu vetu a zapomnela jsem co jsem chtela dal. Jo uz vim... S pribiranim se Leni nedelej problemy, ja jsem treba do 12 tt nepribrala ani kilo. To kazdy pribira jinak. To je priroda. U nas na diskusi rijnatek nektere maminy pribraly je 5-8 kilo a jsou treba v 30 tt. Je to fakt individni... A na vysetreni jsem teda chodila od pocatku co 4 tydny. Tak nevim, ale je fakt, ze mi jen zmerili tlak a zvazili... Ted uz chodim kazdy tyden, protoze se mi zhorsily vysledky moci. Takze zitra pisnu co noveho...

Jinak my jsme taky vcera vyrazili na prochazku a bylo z toho 10 km. Musim pochvalit nasi Zojdu, ze to cele usla. A jsem rada, ze uz sviti slunicko, protoze je to pro mne zdroj energie. Tak uz jsem byla s baterkama na dne...

Mejte se holky a opatrujte briska

Lenka ze Sydney
  • 
27.8.2007 10:10:58
S tou vahou me Danielo trosku znervoznujes.. Ja porad mam jen o ta 3 kila navic, presto mam dojem, ze bricho mi roste, tak nevim, snad je to ok. GP ani zadneho jineho lekare jsem nevidela uz 6 tydnu a dalsi 2 me cekaji do pristiho vysetreni. To je ale neskutecne dlouha doba bez kontroly, nemyslis? Naposledy mi bylo receno, ze pokud se citim dobre, tak na zadna preventivni vysetreni ani kontroly nemusim dochazet..
Jo a ja chodim hodne, kazdy den. Vcera 10 km vyslap mestem a busi. Urcite doporucuji. A chod plavat, jestli mas kde. To mi take dela dobre. Cetla jsem, ze je to nejvhodnejsi sport pro tehotne!
S tim tematem second hand je to fakt sranda. Partnerova maminka zrovna vcera volala, ze sehnala nekde z druhe ruky kosik na spani. Nasije k tomu nove povleceni a nekdo z rodiny dodela kolecka. A take si poridila kocarek z druhe ruky, pry v dobrem stavu, aby ho mela pripraveny, az prijedou vnuci na navstevu. Tak nevim.. Mozna ty zvyky nakupovat z druhe ruky se lisi podle rodiny, nebo ne?
(My si s partnerem ale urcite nebudeme moci dovolit nakoupit treba novy kocarek za 600-800 dolaru, nebo vybavit detsky pokojicek novym nabytkem. Budu jedine rada za to, co sezeneme i z druhe ruky za prijatelne ceny. Jsem ale fajnovka, tak neco ve spatnem stavu urcite nebudu pro moje miminko chtit.)
Lenka ze Sydney
  • 
27.8.2007 9:54:05
Danielo,
myslim, ze pro tebe je vhodnejsi balon o prumeru 65 cm. Ja merim 172cm a tuto velikost mi doporucila cvicitelka v kurzu cviceni na balonech. Nasi maji 75 cm, kvuli memu otci, ktery ma skoro 2 metry, a tato velikost je uz pro me moc velka.
Balon by mel byt nafoukany natvrdo. A kdyz na nem sedis, tak by tva kolena i pri pohupovani mela svirat tupy uhel, jinak si zatezujes klouby a cviceni ti spise skodi, nez prospiva. Casto vidim balony malo nafoukle, treba tady v Sydeney v jednom fitku, tak je radeji nepouzivam. Vzuch totiz z balonu samovolne pomalu unika, musi se obcas dofouknout. Idealni je pumpicka na kolo, tu jsem pouzivala doma, nebo obcas tatka nalozil balon do auta a dofoukal ho na benzince.
Balon s uchytkami jsem nikdy nepouzivala. Vsude jsem zatim cvicila jen na normalnim balonu, v tom ti asi neporadim. Myslela jsem si, ze balony s uchytkami jsou hlavne pro deti. Asi by mi pri cviceni spise vadily, na balonu balancuji a snazim se udrzet rovnovahu pomoci vlastniho tela.
Jo a jeste si vzpominam z cviceni na jednu vec. Lepsi jsou balony s matnym povrchem, jsou tvrdsi a kvalitnejsi. V Ostrave jsem si sehnala jen ten leskly, ale tady v Sydney mam ten lepsi a stal me jen asi 12 dolaru v nejakem levnem obchode!
Lenka ze Sydney
  • 
27.8.2007 9:41:30
Nevidim zadny problem v kojeni na verejnosti v Australii. Slysela jsem pozitivni debatu na toto tema ve zdejsim radiu a kojeni se tu velice podporuje. Pokud budu mit i ja to stesti a budu moci kojit, budu kojit vsude, kde dostane moje dite prave hlad. Kojeni je preci naprosto prirozene!!
Mleko tece z prsu a ne z nosu a tak se neda nic delat, nez prs obnazit a dite nakrmit. Nemyslim si, ze by se mely kojici maminky nekam schovavat. Jiste jsou mista na verejnosti vhodnejsi a mene vhodna. Dulezite je, aby melo miminko i maminka dostatecny klid. V Sydney je na kazdem rohu park s lavickami, vetsinou je krasne slunecne pocasi, co vic si ke kojeni na verejnosti prat?
DanielaW 68578
27.8.2007 6:13:18
Ahoj vsechny tehotne v Australii! Slunicko nam dnes sviti, jaro je citit ve vzduchu, kvetou tulipany, narcisy....v Sydney asi uz o neco driv, preci jen tam mate vetsi teplo. Ani nevim, jestli jsem se naposledy zminila, jak jsem dopadla u posledniho GP s krecema, proste to nic neni, poslechl si brisko, rekl, ze na infekci musi byt vic priznaku nez jen krece. Mam denne ujit alspon 5 km, a budu pry jak rybicka:-)tak mu verim, ale hlavne se citim uz fajn, zrejme to byl bolestivy rust vsech svalu, delohy, mozna nejaka ta flatulence:-)Na horcik jsem slysela kategoricke ne, tak si ho necham do zalohy.
Znovu jsem s manzelem rozebirla second hand, tak tady je to u nich vazne nezvyk. Pokud ale neco kupuji, snazi se vyuzit co nejvetsich slev. Obleceni klidne po nekom, ale jedine z rodiny, dobrych znamych.
Opet jsme o vikendu brouzdali obchudky s detskym nabytkem, kocarky...je toho silene moc, asi to necham na posledni chvili a instinktu. Jinak jsem se koukala na mice, co myslite, hlavne asi ty ,Lenko, pri vysce 168 cm 55 cm prumer? Mam ho koupit s drzaky nebo uplne takovy ten obycejny?
Jinak pro novou maminku, ktera se bude stehovat do Sydney, myslim, ze Australani puritani jao Americane nejsou, presto je lepsi byt mozna diskretnejsi a prs prikryt rucnikem, tad...
Mejte se krasne, at vam rostou briska. me podle nasi hrozne vahy to vychazi na nejakych novych 5 kg.
Lenka ze Sydney
  • 
22.8.2007 4:15:41
Ahoj holky,
letím do jógy, tak jen krátce.
Včera jsem probírala s přítelem ten jeho přístup k věcem z druhé ruky.. Reagovala jsem na to, že Danielin parter ty použité věci odmítá. Bylo mi vysvětleno, že když máme za postýlku dát 300 dolarů, je lepší koupit si kvalitnější s původní cenou třeba 800 a použitou, než méně kvalitní novou za 300. S oblečením mi zase bylo řečeno, že děti nosí vše opravdu jen krátce a tak zůstavjí maminkám věci skoro jako nové. Navíc každá maminka se jistě snaží udržovat dítě v čistotě a nějaké odrbané věci se jistě nebudou předávat dále. Tak asi tak..
Hodně věcí na ebay je jako nových, zatímco některé second handy různých charit tady v centru fakt nestojí za to. Když to v obchodě smrdí, tak já bych tam nic kupovat nechtěla. Prostě každá druhá ruka je jiná:-)
BaBaBa+Zoe28.6.04+Max19.10.07 25786
22.8.2007 1:45:33
AHoj holky, tak vidim, ze Lenka uz napsala vycerpavajici odpoved na tema nakupy, se kterou plne souhlasim. Ja uz mam teda sehnano temer vse nejdulezitejsi. A kupovali jsme akorat autosedacku na ebay. Jinak mam postylku pujcenou od jedne zdejsi maminy a tataz mamina mi k tomu darovala kupu oblecku (tak na dve deti), plno bryndaku, dek a pod. Takze fakt jsem zasobena z druhe ruky. Ted jeste resime kocarek. Koukam a zkousim koupit na ebay jeden typ kocarku. Ale je to spis srdecni zalezitost nez nutnost. Kdyz se to nepovede mam v zaloze golfac po mlade, takze kdyz tak bude mimus jezdit rovnou v nem. No kdyz tak premyslim, tak fakt noveho z obchodu nemam nic. Snad jen pliny.
Holky uzivejte si to. Mejte se a opatrujte pupiky.
Lenka ze Sydney
  • 
21.8.2007 15:01:50
Danielo,
můžu tě uklidnit, nenakupuji vůbec nic, ani doma nic nemám, tedy kromě chytrých knížek.
Můžu doporučit skvělou četbu The rough guide to pregnancy and birth, autorka je myslím Liz/Liv Cook, teď jsem to zapomněla, dneska jsem ji vrátila. Bohužel to byla britská verze, autorka je Australanka, tak snad seženeš v knihovně tu původní. Je to zábavná knížka, ale dozvíš se v ní úplně všechno, co potřebuješ o těhotenství vědět. Píše to týden po týdnu, pěkně nadrsno se všemi neduhy, co nás ještě čekají:-)Jsou tam odkazy na další odbornou literaturu, telefony, adresy..
V Birth centre mi dali dlouhý seznam literatury o přirozeném porodu, který jsem po shlédnutí několika titulů v knihovně rychle zamítla. Jsem sice rozený knihomol, ale ke štěstí mi bude opravdu stačit, těch pár mouder, co vyčtu z netu, a případně co mi poradí má milovaná ségra, zkušená to matka dvojčátek.
Jinak balon si určitě kup, já na něm už dva roky hopsám a protahuju se. Dokonce jsem chodila i na cvičení na balonech a bavilo mě to. Balon jsem pořídila i rodičům, kteří si ale na něj akorát natahují nohy před televizí.. Měla jsem ho i ve svém mini bytě v Ostravě a tak ho mám i tu. Akorát si dávej bacha, ať z něho nespadneš, jestli jsi to nikdy nezkoušela. V porodnici ho tady budou určitě mít. Je to svkělé uvolnění na páteř. Nemusíš na něm hned hopsat, dá se s ním a na něm cvičit úplně bezpečně. Akorát můj přítel se na něm dokáže téměř vždy přizabít, když si to chce vyzkoušet..
Dost jsi mě zaskočila, že tady není zvykem kupovat věci z druhé ruky. Můj přítel kupuje vše z druhé ruky. A i celá jeho australská rodina. A to si nemysím, že by si nemohli dovolit koupit věci nové. Ale staré poslouží, tak proč ne. Mě naopak překvapilo, když jsem se sem nastěhovala, že všechno shánějí nejdříve použité a když to není k mání, tak pak se dívají po novém. My máme dokonce i lednici z druhé ruky. Byla teda skoro nová. Vydezinfikovala jsem ji a už mi to ani nepříjde, že nebyla nová.
Takže tuším, že i postýlku a přebalovací stolek budu mít na 100 procent z druhé ruky, ebay to jistí. Mě to zatím netlačí, jak píšu, ale nachytala jsem přítele, jak brázdí na ebay stránky s kočárky a postýlkami.. docela mě to rozesmálo, normálně by si četl výsledky fotbalu!
Kočárek doma nechci až do porodu, jsem asi pověrčivá? Náhodou jsem ale před odletem sem absolvovala nákup kočárku s mojí kamarádkou. Byla týden před porodem a měla to fakt zmáknuté. Věděla přesně co chce a co ne. Tak jsem se poučila.
Chtěla bych kočárek, se kterým můžu jezdit i trošku po terénu a běhat za ním, tedy na 3 kolech, ten se lépe ovládá. Jsem dost aktivní, tak ať se mi hned nerozpadne a dítě ať nemá otřes mozku, takže s pérováním. Nějaká novozélandská firma vyrábí kočárky podle mých představ. Přítel mi je ukázal na netu a tak jsem kývla, že by to šlo. Až budu v porodnici, tak může takový kočár koupit na ebay od nějaké sydneyské maminky - ať si ho můžeme vyzvednout.
Oblečky také nebudu kupovat nové. Nechám si poslat nějaké zbytky po synovečcích a dokonce snad i historické kousky po mě a mých sourozencích (!) lodí. Podle toho, co mi dorazí a jestli se balík za ty 3 měsíce někde neztratí, si pak dokoupím, co mi bude chybět. Možná také z druhé ruky. Vyvařím to a bude. Vždycky jsem byla děsná fajnovka, ale strávila jsem rok v blízkosti malých dětí mých sourozenců a došla jsem k názoru, že investovat do nových věcí fakt nemá smysl. Děti nepotřebují žádný luxus, stačí když jsou věci čisté a funkční. Ze všeho hned vyrostou a spousta věcí se používáním zničí. Ségra s oblečky z ebay žije. Nakoupí na dvojčátka od maminek, které mají děti trošku starší než ona, kluci to trošku onosí a pak, až z toho vyrostou, se to pošle další mamince, s mladšími dvojčátky. Je to ekologické i ekonomické. Líbí se mi to.
Snad jsem vyčerpala všechna témata tvého příspěvku.
Teda ještě kojící polštář. Viděla jsem ho jednou u kamarádky v Česku. Měla ho půjčený a pak, že ho předá dál. Všichni ostatní kojili za pomoci normálních polštářů. Doporučují ho i na spaní během těhotenství. Já si dávám mezi kolena polštář normální, protože spím na polštáři pohankovém.
Tak a to už je dnes vážně všechno. Ahoj a úspěšné nákupy, dej pak vědět, co jste pořídili, třeba mě to také chytne!
plaminek (Vojta+Ondra 18.6.04) 21999
21.8.2007 7:51:15
Ahoj Leni, jsem ráda, že jsi sem zavítala, já Ti "Rodinku" před odjezdem doporučila a myslela jsem, že jsi to pustila z hlavy... A vy ostatní holky, budu ráda, když mi Lenku v té zatraceně daleké Austrálii budete hlídat, díky moc. Leni, drž te se, mám Tě/vás ráda.

ségra

Mě najdeš pravidelně na diskuzi dvojčata a dalších :-)
DanielaW 68578
21.8.2007 6:45:02
To je roztomily, wombat nebo Matylda..:-)Nakupujete uz neco? My jsme se zatim byli podivat na kocarky, postylky, prebalovaci pulty. Neco bych klidne ze second-handu, ale manzel je proti tomu, neni to tu moc obvykle.Hrozne se mi libi takovy ten rustikalni kocarek - kosik na koleckach. Kdyz budete mit tip, dejte vedet, tady je jen za $300.
Jinak jsem na webu vycetla, ze se ted doporucuje nakoupit mic na cviceni a sezeni a "kojici" polstar, na spani. Tak se po tom asi pujdem podivat.
Jinak krece polevili, a v diskuzi maminek ve stejnem mesici jsem se docetla, ze je to docela normal. Tak jsem klidnejsi.
Moc pozdravu!!
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 389  [Dalších 219 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.