Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marika Letní | 140743 |
|
|
3.1.2021 10:38:21
Kat já měla s kolegyní vztah navázanej, osobní a stejně to bylo těžký. A to jsem chápala, proč nemá finance na oblečení a nedoporučovala drahé věci. Pěkně se dá obléci i v levných obchodech, v KIKu, Lidlu... když umíš vybírat a máš cit. Jen o penězích to není. Spíše o tom "oku".
|
| K_at | 121378 |
|
3.1.2021 10:34:16
Marko, protože by s tebou nejdřív měla navázat vztah. Pokud ti cizí člověk vleže do skříně a vyhází věci, akorát tě naštve a vzbudí pocity nelibé. To by mělo být až to poslední, si myslím. Hlavně kolik lidí má na 80% obměnu šatníku? A kolik lidí zvládne vybrat typově úplně jinak?
|
|
|
3.1.2021 10:30:32
Senedra "A jestliže někdo začne tím, že vyhází a vyhodí věci ze skříně, tak ho nepovažuji za dobrého."
To si nemyslím. Někdo má v šatníku fakt příšerné věci a je potřeba udělat místo na nové a taky vědět, co je třeba dokoupit. Jednou jsem radila kolegyni, sama mě požádala. Ale byl to boj, měla tam fakt některé příšernosti, nechtěla se jich vzdát, přitom sama říkala, že se neumí oblékat (neuměla) a že já ano, ať jí pomůžu. Nebrala jsem si to osobně, spíš jsem nechápala, proč chce pomoci, když vlastně nechce. ![]() |
| K_at | 121378 |
|
3.1.2021 10:29:58
Pevalo, bacha, málo kadernic umí ostříhat krátký dámský střih s ohledem na obličej a typ vlasů. Potřebuješ dobrou kadeřnici. Já z nouze nejvyšší poslala dceru do salónu, a skoro jsme to s manželem oplakali. Vylepaná jako voják. Fakt přesně jak Gibbs v prvních dílech NCIS.
|
| angrešt | 114837 |
|
3.1.2021 10:29:14
u vizážistky jsem nikdy nebyla.
Ale principiálně je to úplně jednoduchý a funguje to na úplně stejných principech, jako kombinování barev v interiéru nebo kdekoli jinde. je to dané vlastností lidského oka - při koukání na konkrétní barvu se jakoby "spotřebuje" (není to tak doslovné) dané barvivo v čípcích sítnice, takže pak při pohledu vedle na bílou plochu vidíme barvu doplňkovou. To už si každý někdy zkusil. No, ale pokud se vedle podíváme nikoli na bílou plochu, ale na plochu barevnou, tak se "sečte" ta barva s onou doplňkovou, co nám vznikla v oku, a záleží, jestli výsledný odstín bude hezký nebo ne. Právě z tohohle důvodu vedle sebe často nevypadají dobře třeba studené a teplé barvy - při pohledu na studenou, třeba modrou barvu dojde k tomu, že naše oko pak vidí v doplňkové teplé oranžové a když se potom podívá třeba na teplou okrovou, tak ji ta doplňková oranžová ještě víc "přiteplí" a hodí do lehce "zvratkových" tónů, které s modrou vedle kontrastují až nepříjemně :) Samozřejmě tohle je schematické vysvětlení, někdy se naopak tenhle velký kontrast používá k vytvoření napětí či hloubky, ale - to už se musí fakt umět, na to je dobré dívat se na obrazy - třeba Matisse to uměl a vyvolat právě tímhle dynamiku svých maleb. Ale na sobě samotném většina lidí tuhle prudkou dynamiku nechce (pokud není zrovna na válečné stezce ), tak se drží toho, aby se doplňková barva barvy obličeje, očí a vlasů "sčítala" s barvami oblečení spíše v ladu než v kontrastu. No a vizážistka dělá přesně tohle, no. |
|
|
3.1.2021 10:26:13
puvalo "jestli udělat razantní krok a z polodlouhých vlasů jít nakrátko. Abych potom nelitovala..."
Zkus to. Litovat, to by mě nenapadlo. Leda tak u vlasů do pasu. Ale jinak... vždyť za pár měsíců to doroste. ![]() |
| K_at | 121378 |
|
3.1.2021 10:24:38
Pevalo, ani mi nemluv. Chodím se sponkami, protože přes vlasy nevidím (to mi fakt nesluší). Zesvětlené vlasy už vypadají hnusně. A k tomu moje tmavé odrostly. Váhám, jestli risknout barvu z drogerie. Ale bojím se, že budu žlutá.....
|
| Senedra | 14756 |
|
|
3.1.2021 10:22:57
jednou - od někoho jsem dostala dárek, dotyčná mě nalíčila, zkritizovala moje oblečení, ale jaké bych měla nosit barvy, to mi neporadila.
Jednou jsem unikla, jakási vizážistka přišla do tehdejší práce a když jsem viděla, že kolegyně vychází nalíčené stylem Marfuša, tak jsem s díky odmítla. Věřím tomu, že DOBRÝ vizážista dokáže dobře poradit, al sehnat toho dobrého je dost oříšek. A jestliže někdo začne tím, že vyhází a vyhodí věci ze skříně, tak ho nepovažuji za dobrého. |
| 77kraska | 132593 |
|
3.1.2021 10:17:34
Val meli by ukazat, jak zena chodi upravena 2 mesice po promene
|
|
|
3.1.2021 10:12:26
Stará husa, tak to podle popisu vypadá na jarní typ, kdy máš pleť do žluta. Podle tmavohnědých vlasů by to mohl být i podzimní.
https://www.tetadrogerie.cz/clanky/krasa/oblicej/znate-svuj-barevny-typ Ono je to ale zvláštní. Moje teta byla zamlada typický podzimní typ, nosila i přírodní tóny, co si pamatuju jedno období. A jak stárla, tak si začala barvit vlasy čím dál na tmavší barvu a udělala ze sebe zimní typ, přírodní barvy nenosí už vůbec. Její šatník je typický pro zimní typ, černá a ostatní výrazné barvy. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.