| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Středním východě

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1680  [Dalších 1370 >>]
lenka
  • 
14.3.2006 15:40:08
ja prave ty hrdelni rada :-) je fact, ze psat persky je jednodussi neb maji tech pismenek vic a perstina je mekkci, jo persane nejsou tak konzervativni jako arabove a hlavne si to o sobe mysli :-) persanky na rozdil od arabek ziji vic spolecensky - arabky by nejradsi z baraku nevylezly :-)
vera
  • 
14.3.2006 15:27:57
A nevis Gabi, jestli se to meni za posledni roky, zajima mne ten Tunis i Lybie, ktere treba zminujes. Ja jsem treba v tunisu byla, ale jako turista, tak to tezko posoudim, protozr pro me jako evropanku -turistu byly vsechny dvere otevreny, jina ale je, ze v tech kavarnach, i kdyz mistnich, jsme byly jen same cizinky, mistni holky ne, ale mistni muzi tam byli, ale Tunisanky zas delaly treba v hotelu a chodily normalne bez satku a v dzinach. Uvedomila jsem si ale, ze kdybych tam zila a nechodila tam, kam ostatni turiste nebo nesla jeste s nejakou zenou, sama bych tam nesla! v.
Gabriela
  • 
14.3.2006 15:10:50
Musim souhlasit, Persana urazi, kdyz ho nekdo nazve Arabem. Ja je chapu, nemaji nic spolecneho. Taky jde o jiny Islam. Ono se to taky pozna na holkach, Arabce necouha ani vlas ze satku. Persankam jo, i tem nabozensky zalozenym:-) Jinak ja tam rozdil vidim v mentalite. V Iranu jsem vsude videla zenske, v obchodech, na ulici v kine, v kavarne vsude. Napr. v Tunisu a Libyi vsude jen chlapy:-( Jinak me se vic libi perstina, nemuzu slysit to hekajici ch nebo co to vlastne je? :-)
lenka
  • 
14.3.2006 14:58:10
ja nedelim lidi dle narodnosti ci mista kde se narodili, muzes narazit na slusneho ci debila vsude - arabstina se mi ale libi vic nez perstina :-) lidi mam rada stejne na obou stranach;-) od dob revoluce jsou persane pod nabozenskym tlakem :-(
vera
  • 
14.3.2006 14:45:04
Diky leni. Jinak ale Persani jsou vesmes tez muslimové a vyznávají islám, je to tak? Ty osobne, jestli se mohu ptat, zda se mi, ze mas moznost porovnat, mas radeji araby nebo persany?
lenka
  • 
14.3.2006 14:33:38
persane jsou jine etnikum - persie byla zakladem civilizace a pred nastupem islamu byla opravdu bohata, to byla i za shaha jako iran - persane araby nemusi odjakziva neb arabove nedali zaklad civilizaci, napadali persany po celou historii a prinesli islam - arabovi se malo kdy stane, ze mu nekdo rekne vy persane ale persanovi se mnohokrat stane ze je nazvan arabem - persane nejsou az tak nabozensky zalozeni a konzervativni - araby proste nemusi z historickeho hlediska :-)staci takhle ve zkratce?
vera
  • 
14.3.2006 14:29:51
Mohl by mi nekdo osvetlit v cem se nejvic lisi Persani od Arabu, vim, ze Persani nemluvi arabsky, ale jinak je tak trochu vsichni hazeme do jednoho pytle....v jednom z prispevku zaznelo neco jako tohle musi byt Persan, tak proto se ptam. Diky V.
lenka
  • 
14.3.2006 10:36:18
no khomeineeho cituje snad kazdy :-) jak v iranu tak jinde na svete:-)
Gabriela
  • 
13.3.2006 17:35:41
Sice neni mullah ale cituje porad Chomejnyho coz byl mega mullah:-)
lenka
  • 
13.3.2006 13:18:56
uz po desate se snazim napsat prispevek - chtela jsem rict, ze prave ta vyssi vrstva ho volila neb to neni mullah...
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 1680  [Dalších 1370 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.