| Saudia |
| • |
6.3.2006 14:40:17
a jak Saudi?? mam se tam vdat , chtela bych kontakt na neaky cesky
|
| BAKLAWA |
| • |
5.3.2006 14:33:59
Ahoj kočky, chystám se jet na začátku listopadu do Íránu za studiem, ale mám problém s bydlenim - každý mě totiž straší všudypřítomnými šváby. Nevíte náhodou někdo o nějakém bezšvábovém ubytování v Teheránu asi na 5 týdnů, samozřejmě pobyt zaplatím. Díky Baklawa.
|
| iveta |
| • |
4.3.2006 12:29:31
souhlasim s tebou vice nez na!100%Je vzdy riziko se vdat za cizince a jeste odejit s nim do zeme,ktera neni domovem ani pro jednoho z nich.A zvlaste do zeme ,kde jsou zakony zcela jine nez u nas.Ja osobne bych byla velice opatrna.A to si o sobe myslim,ze jsem take docela dobrodruh.Byla jsem pracovne v Qataru.Takze jsem poznala co je to zit v islamske zemi jako zena.Preji kazdemu hodne stesti,ale bohuzel to nestaci...rozum do hrsti!
|
| Silvie |
| • |
2.3.2006 12:21:54
Gabi,
zdravim do Iranu. Je to nadherna zeme. Navstivila jsem pred 3-mi lety jih (klasika: Shiraz, Yazd, Isfahan). Behem cesty jsme narazili na ten zazity nazor Irancu, ze jako manzele musime mit stejne obcanstvi, coz my nemame, tak to taky nekdy byla sranda. Planovali jsme i sever navnadeni znamymi, ale zatim jsme se k tomu nedostali, ale co neni muze jednou byt… Podle toho, co jsi napsala o Tvych pripravach na manzelstvi s Persanem, jsi zena cinu. Vypada to, ze tu realitu kolem sebe vidis celkem objektivne. Mohla bys mi napsat, jak vnimaji Iranci zmeny spojene s novym prezidentem, jakym zpusobem to ovlivnuje jejich zivot a jestli to opravdu ovlivnuje. Posledni dobou se take jednalo o tech karikaturach, podepsalo se to nejak na zivote v Teheranu? Mej se moc pekne. S. p.s. Snad jsem to nepomotala o tech pasech pro Alyu. |
| Silvie |
| • |
2.3.2006 12:18:52
Alyo,
urcite je slozitejsi vyridit si svatbu v Kuvajtu nez v Egypte ci v CR, vzdyt jen vyrizeni viza trva 1-2 mesice. … Proto ta ma otazka, proc se nechcete vzit v CR? Chapu, ze chces sveho pritele videt co nejdrive, ale tady se Ti snazime spis poradit ohledne praktickych veci v danem state. Predpokladam, ze jsi zamilovana a kazdy moment bez neho Ti pripada jako ztraceny, ale nekdy takove odlouceni muze byt docela prospesne pro vztah. My jsme meli takovy rok pred svatbou a do dnes vzpominame na miliony romantickych smsek a telefonatu, ktere nam zprijemnily to priserne cekani. Mam dojem, ze my jsme narazely s Gabi na to, ze by se mel o tu svatbu a pozvani postarat spis Tvuj pritel tam, navic ma jazykove moznosti a mistni cizineckou policii pod nosem (Kuvajt je tak malicky, ze to je vsude kousek). Jinak jeste doplnuji, ze se do Kuvajtu muzes dostat i jako turista, je to ale casove omezene a velice, velice drahe. Chtely jsme Ti tady nastinit, ze v jinych zemich nejsou uplne stejna pravidla a zakony jako u nas. Bohuzel pokud to clovek asi nezazije, tak tomu neuveri. Nevim, jestli jsi uz zila v zahranici, ale vetsinou ta realita zivota je jina nez ta, jak ji mame moznost videt behem dovolene. Idealni je si sehnat co nejvice informaci, ktere mohou byt i dosti protikladne vzhledem ke zdroji, ale poslouzi v krizovem momentu. Navic, jak Gabca prakticky uvadela, ma byt clovek pripraven na nejhorsi. Ty dva pasy Ti Gabca vysvetlila, ale jen je to pro Tebe v nasi ceske realite nepochopitelne…zkratka ji po snatku v Iranu zabavili cesky pas, na coz maji pravo, protoze snatkem sice ziskala iranske obcanstvi, ale pro jejich urady “ztratila” ceske, tim padem nemohla z Iranu vycestovat, protoze to vedela tak si vyridila u nas dva pasy, coz je velice rozumne. Ve skutecnosti by s nim sice vycestovat taky nemohla, protoze by v nem nemela vizum (na hranicich by to neproslo), ale poslouzil by ji v pripade, ze by zadala o pomoc na nasem ci jinem evropskem velvyslanectvi. Ona ale devce cinu to vedela, tak na to byla pripravena, a diky tomu si urcite taky ten svuj zabaveny pas vykricela. Pises: “Možná je i rozdíl, být domorodcem v Kuwaitu a být tam jen za prací”, tak to je rozdil podstatny, ale to je skoro vsude na svete. Navic Egyptani a jini Severoafricane jsou v zemich Perskeho zalivu brani za pod-araby. Nepsala jsi ani, jestli Tvuj pritel chce, aby jsi tam zila s nim, protoze tam vetsinou pracuji jen muzi, zeny s detmi zustanou v zemi puvodu, kde je zivot o hodne levnejsi. Sama pises, ze bratr Tveho pritele nevidel svagrovou 2 roky, to znamena, ze hlavne setril, aby pak dovezl penize do Egypta. Nemyslis si, ze bys byla pro Tveho pritele “ekonomickou zatezi”? Je fakt, ze situace v Kuvajtu se za posledni 2-3 roky zlepsila jak ekonomicky, tak politicky, ale prover si dobre, v jakych podminkach bys tam zila. Pokud jedes na pozvani ale i jinak, tak o Tvem pobytu ceske urady u nas ani v dane zemi vubec nic nevi, to s CR nema zadnou spojitost. To “pozvani” zaruci Kuvajtu, ze se tam o Tebe nekdo postara, zkratka budes mit co jist a kde bydlet. Nejprve vstupujes na uzemi na “navstevni vizum”, pak si musis zadat o povoleni k pobytu a to muze trvat. V te dobe musis Tvuj pas nechat na mistnich uradech, tedy nebudes mit zadny doklad. Hlavne pro toto obdobi je dobre, kdyz budes mit kontakt na nekoho jineho nez jen na Tveho pritele… Myslela jsem kontakt na nase velvyslanectvi v Kuvajtu, predpokladam, ze tam nikoho jineho neznas. Clovek nikdy nevi. To neznamena, ze Tvuj pritel muze mit neco nekaleho v umyslu, ale muze napriklad onemocnet…jak to pak budes resit na miste apod.? No to jsem se nejak rozepsala, tak radeji koncim, at to tady moc neblokuje stranky. Zatim se mej krasne S. |
| Alya |
| • |
1.3.2006 23:04:10
ahoj Silvi a Gabčo, děkuji za odpovědi, ale asi jsme se dobře nepochopily. On tam odjel pracovat a co víme od jiných E tak se domu do Egypta podívá na delší dobu až tak za půl roku. Měla jsem proto na mysli, že pokud bychom se vzali v Kuwaitu, mohl by přiletět snáze i on sem a já hlavně tam. Nbojím se toho, co je v té zemi, jedu za ním a vím, jaký je on. V Egyptě je sňatek běh na dlouhou trať a bohužel před odjezdem na to čas nebyl a teď by ho bylo moc málo. A všechny mé kamarádky, si užily své. Některým to trvalo i rok, než to vyšlo. Šílené papírování. Křesťanku si vzít mohou to vím, ví to i oni, muslimové, i v E, ale najdou si jinou věc, aby to nemuseli přiznat, že jim to vadí. Mé dvě kámošky už raději konvertovali. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli některá z vás nemá info, jak by to probíhalo v tom Kuwaitu. Třeba bychom ušetřili papírování.Vím, že je nutný ručitěl, i ta částka je mi známa, ale bohužel jinak to asi nejde. Píšete o tom, že necháete, proč chci já tam, ale jak jinak bych měla možnost ho vidět? Za dva roky jako neviděla jeho bratra švagrová? Možná je i rozdíl, být domorodcem v Kuwaitu a být tam jen za prací. Nedochází mi, proč bych měla mít dva pasy. A taky mám za to, že pokud pojedu přes pozvání, tak pokud ti vizum udělí, tak snad to na našich úřadech ví? nebo vy jste myslely ambasádu v K? Je tolik věcí, co se mi honí hlavou. Kdybych věděla, že třeba v září doletí domů do Egypta, tak to neřeším a v září sedmu na letadlo a letím do E taky. Ale netuším, co bude. Snad mě v tomhle chápete. Pokus budete vědět něco dalšího, ráda se přiučím a budu vděčná za každou čárku. Dikes Alya.
|
| iveta |
| • |
1.3.2006 0:15:54
Mila marie,zalezi na stesti a to ja jsem opravdu mela.Muj manzel je ten nejlepsi chlap,ktereho jsem potkala.Byla jsem predtim vdana v cechach,s mojim byvalym manzelem jsme dnes pratele a s jeho zenou take.Mentalita Libanoncu je jina a je nekdy tezke ji pochopit.Pro ne rodina je vzdy na prvnim miste.A tim myslim,ne jenom ty a tvoje deti...Ja jsem rada,ze tam zit nemusim.Je to karsna zeme,jak jsem ti jiz napsala,ale asi byt tebou,bych tam nejdive parkrat jela a chtela bych poznat rodinu ,z jakych pomeru je tvuj manzel.Jsou tam velke socialni rozdily.Pokud mas hodne penez,je tam zivot fajn,ale politicka situace nic moc.Priroda je uzasna,ale je spousty zemi,ktere maji krasnou prirodu,more,super pocasi a nemusis se bat.Jestli chces napsat na email,neni problem.ivetaitani@hotmail.com...budu se tesit.pa,pa..
|
| Marie |
| • |
28.2.2006 21:21:37
Jeste jeden dulezity dotaz: Jak jsi spokojena v manzelstvi s libanoncem, je to velky rozdil nez si vzit Cecha?
|
| Marie |
| • |
28.2.2006 21:20:03
Ahoj, my zatm zijeme v Londyne, ale pritele(Libanonce) to hrozne tahne nezpet a rikal ze asi za par let by se chtel definitivne vratit. No ja z toho mam samozrejme hruzu..planujeme se vzit a mit deti tak mozna ze zmeni nazor,ale kdo vi, ma tam celou rodinu, chybi mu pocasi a more. Ale treba nevim zda tam jsou nejake cesky s kteryma by se dalo kamaradit atd. V cem je ten middle east lepsi nez lebanon?? A jaky tam jsou lide??
Tesim se na odpoved. |
| iveta |
| • |
28.2.2006 1:40:11
Ahojky,ano navstivila jsem Libanon uz 4x,ale byla jsem tam pouze na dovolene.Neumim si dost dobre predstavit tam zit.Zeme je to sice krasna,ale...tim mam na mysli politickou situaci,ktera tam stale neni jeste vyresena a dlouho asi jeste nebude.Zila jsem dlouho v meadle east,ale Libanon bych si nevybrala.To je ale pouze muj nazor,mozna,ze kdo tam je dele,je spokojeny.Muj manzel je Libanonec a uz by se tam vratit nechtel,presto,ze tam mel dobre misto v bance.Ty se tam chystas?napis,budu se tesit
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.