| Marie |
| • |
27.2.2006 20:01:28
Ozvete se.
|
| Marie |
| • |
27.2.2006 20:00:04
Ahoj Iveto jak to jde?? Psala jsi ze jsi byla uz 4X v Libanonu, prosimte jak to tam vypada a da se tam zit??
Zdravim Alex. |
| Gabriela |
| • |
27.2.2006 11:08:54
Musim souhalsit se Silvii, nechapu proc jeszdit do Kuvajtu uzavrit snatek s Egyptanem. Nedava mi to smysl. Kazdopadne bych doporucila byt vzdy pripravena na nejhorsi. To je mit dostatecnou financni zasobu, 2 ceske pasy a kontakt na Cechy v Kuvajtu. A hlavne dokonalou predsvatebni smlouvu. Mluvim z vlastni zkusenosti. I kdyz mi vse vyslo a jsem stastne vdana s Persanem, tak ma opatrnost a pripravenost aspon uklidnili me blizke, kteri o me meli strach. Nevim jak to je v arabskych zemich, ale ja si v Iranu do smlouvy hlavne napsala, ze deti v pripade rozvodu jsou moje, financni castku a okamzite si na zaklade prohlaseni manzela, ze muzu jakkoli kdekoli cestovat, vyridila vlastni pas. Nevim jak to je v arabskych zemich, ale v Iranu, po snatku zena ztraci puvodni obcanstvi a nabira hned iranske. Proto ty 2 pasy, nebot jeden muze byt zabaven. Ale ja stejne udelala na ministerstvu v Teheranu takovej kraval, ze mi ho nakonec vratili:-) Jak rikam, hlavne byt na vse pripravena a samostatna. Hodne stesti.
|
| Silvie |
| • |
27.2.2006 0:07:54
Alyo, zila jsem 4 roky v Arabii, muj manzel navstivil pracovne i nekolikrat Kuvajt, takze nejake informace mam. Jen mi neni jasne, jestli znas situaci v arabskych statech v oblasti Perskeho zalivu a jestli tusis v jakych podminkach zije momentalne Tvuj pritel v Kuvajtu ? Nechapu taky, proc to jsi Ty, kdo se chce dostat do Kuvajtu. Normalne by to mel byt Tvuj pritel, ktery ma moznost Te pozvat, ale musi vydelavat minimalne zhruba 400 kuvajtskych dinaru (coz na mistni pomery neni zrovna nejvic). Mozna by nebylo na skodu vedet, ze v techto zemich budes po vstupu absolutne podlehat tomu, kdo se za Tebe zaruci (sponzor). Ten dotycny Ti muze zakazat vycestovani ze zeme !!! Byla bych na Tvem miste proto velmi, velmi opatrna. Pokud se opravdu rozhodnes do dane zeme cestovat a navic svobodna, tak Ti doporucuji nahlasit Tvuj pobyt na nasi ambasade. V Kuvajtu podobne jako v okolnich zemich souziti dvou svobodnych lidi je protipravni. Spousta lidi to netusi, protoze to je vetsinou Evropanum tolerovano! Co se tyce svatby informace nemam, ale predpokladam, ze v Kuvajtu bys musela mit svatbu muslimskou, tam ale krestanstvi ze strany zeny neni problem. Deti vzesle z tohoto vztahu jsou muslimove dle mistnich zakonu. Svatbu na zastupitelskem urade CR nemuzete mit, protoze nejste oba Cesi. Proc se nevezmete ale v CR? Je fakt, ze papirovani pri svatbe s cizincem neni nikde jednoduche, ale neni neprekonatelne, to uz mluvim ze sve zkusenosti. Napsala jsem tady jen minimum a jeste zjednodusene, ale snad Ti to trosku pomuze. Zdravi S. |
| Alya |
| • |
26.2.2006 9:55:44
Ahojte všechny a jsem překvapena, že tyhle stránky, kde se zatím začínám trochu orientovat, tak mi doporučil kamarád ze Slovenska. Prý by mi zde mohl někdo pomoci. Mám přítele egypťana, ale tento rok se za prací vydal do Kuwaitu. Sháním všemožní informace o tom, jak se tam co nejlépe za ním dostat a jak je to s uzavřením sňatku tam. Není totiž jisté, kdy by se dostal do E, abychom se zvali tam, a dle mým informací od kamarádek, ani jedné se to v E nepodařilo napoprvé. A tak jen doufám, že v Kuwaitu je to o něco lepší, protože mi připadá daleko težší se tam dostat. Prosím poraďte, pokud můžete a víte. Informace z ministerských stránek nejsou zatím moc povzbuzující. Jinak bych měla dodat, že nejsem muslinka, ale křesťanka. Ale islám je mi blízký, zatím ale nejsem přesvědčena a přítel to respektuje. Děkuji všem.
|
| iveta |
| • |
24.2.2006 12:03:39
Chtela jsem jenom pridat neco malo k tomu,ze nasi manzele nejsou cesi...muj manzel je arab a to si asi umite predstavit tu reakci okoli!Je z Libanonu a zil v Canade,ale to je Cechum uplne jedno,protoze pro ne v tom neni zadny rozdil.Proste arab a hotovo.Ale po mojich zkusenostech,nasi nekteri muzi ,by se od nich mohli ucit,co je to ucta k matce,manzelce a co pro ne znamena rodina!Moji blizci pratele a rodina svuj nazor zcela zmenili a ja jsem opravdu stastne vdana.Drzim palce vsem,kdo si musi timto zezacatku projit.
|
| Lenka |
| • |
17.2.2006 21:39:37
Ahoj Evo,
moc děkuji radu. Kamarádce předám. Bude mít radost. (už jen z toho, že je někdo ,kdo to chápe). Okolí jí prý od toho zrazuje a vymlouvá, ale ona se drží!!!! Chápu jí. Já sama žiju s cizincem (Bělorus) už 5 let a nemůžu si stěžovat. Máme spolu 2 letého klučinu a klape nám to. (ťuk ťuk na dřevo). Lidi na mě taky koukali jak na podivína,když jsme spolu začali chodit. Jo, člověk si musí za svým štěstím jít a nekoukat na lidi. Pa měj se a ještě jednou dík. Kamoška se ti možná ozve. Lenka. |
| Eva Karaaslan |
| • |
17.2.2006 14:02:35
Ahoj,
nedes se! Turecko neni Saudska Arabie. Ja jsem s turkem uz osm let a z toho dva roky jsme manzele, do Turecka jezdime 2-3x za rok za rodicema, mam nekolik kamaradek cesek, ktere jsou provdane za turky a ziji at uz tady nebo v Turecku. S vizem to opravdu bude asi trochu problem, nejdulezitejsi je ziskat pracovni povoleni ke kteremu pak muze dostat povoleni k dlouhodobemu pobytu. Pokud si sezene zamestnavatele tady v CR tak by to pro nej mel byt schopny vyridit. Napriklad Exxon Mobile hleda na ruzne pozice vysokoskolaky kteri se domluvi Anglicky a turecky (nemusi umet cesky - coz je super) a vyrizuji veskere doklady. Dalsi je moznost kontaktovat nejakeho podnikatele tady v CR ktery by mu s povolenim take pomohl. Muzete mi napsat na emailovou adresu, poradim pokud budu vedet co a jak.....vim jak je tezke tady presvedcit lidi o tom, ze turek muze byt hodny, milujici a ohleduplny pritel a manzel.....ale to je na delsi debatu. Takze hodne stesti kamaradce Eva |
| Lenka |
| • |
16.2.2006 14:01:43
Ahoj,
jmenuju se Lenka a potřebovala bych radu pro kamarádku, která se bezhlavě zamilovala do kluka v Turecku. No nic méně už to trvá něco přes rok a chtěla by (i on) aby přijel sem do Čech.(a samozřejme i zůstal). Turecko není v Evropské Unii a to je prý dost problém ho sem dostat na delší dobu než co povoluje turistické výzum. Nemáte některá zkušenosti a rady nebo typy? DÍKY Lenka. |
| Bara |
| • |
4.2.2006 8:57:17
Draha Lenko, omlouvam se , ale o stavu v Medine nevim zhola nic,
www.hasher.net/Riyadh/Riyadh.htm toto je adresa na ktere zjistite vse potrebne....perfektne popsane co a jak, kde , kdy co....Medina je sama pro sebe, to zjistis az prijedes...Riyad je hl. mesto...a jak je to popsane ,tak je to podobne vsude....hodne stesti... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.