| l |
| • |
3.2.2006 16:08:11
Ahojky, prosim te napis mi vsechno, co o tom vis. Manzel tam ma studovat na universite - je muslim a ja jsem muslimka Alhamdulillah. Napis mi, prosim, jak to tam chodi, co muzu cekat. Diky moc.
|
| Bara |
| • |
29.1.2006 13:07:56
Nechci byt impertinentni, ale Mecca a Medina jsou striktne pro muslimy..Jses si jista, ze to je Medina? Jinak odpovedet muzu ...Bara
|
| Lenka |
| • |
28.1.2006 17:14:40
Ahojky holky,
meli bychom se stehovat na nejaky cas s manzelem do Saudske, konkretne asi do Mediny, muzete mi trosku priblizit zivot tam a jak to tam chodi? Mam jen mlhavou predstavu a mam spis obavy. Navstivili jsme i jine zeme, ale myslim, ze tam to bude jine. Diky moc. |
| Miroslava |
| • |
28.1.2006 17:06:41
Moc se omlouvam, ze jsem to poslala tolikrat, ale nejak mi to blblo a porad hlasilo, ze se to neodeslalo, tak pardooon;o)
|
| Miroslava |
| • |
28.1.2006 17:05:11
Ahojky Lucko,
sice nejsem Imane, ale treba se mi podari ti to trosku objasnit. Prvni, co se pokusim vysvetlit je, ze Muslimove neuctivaji Ka"abu, ale ze obchazeni Ka"aby je soucast nabozenskych ritualu slouzicich k uctivani Boha. Tuto stavbu postavil Abraham a potom se ji zmocnili polyteisticti predislamsti Arabove, kteri si tam umistili sve modly a konaly sve ritualy. S prichodem Islamu a znalosti byla Ka"aba ocistena, modly zniceny a mohla zacit slouzit ke svemu puvodnimu ucelu - uctivani Stvoritele, jak jiz cinil Abraham prve. Muslimove se neklani Ka"abe, ale smerem Ka"aby. Timto smerem se klani vsichni Muslimove na celem svete - stoji celem ke Ka"abe (tusim je to jihovychod) a sklaneji se na dukaz diku Bohu za vse co jim ustedruje z Jeho Milosti. Jen jeste na doplneni: mnoho lidi si mysli, ze ALLAH je nejaky arabsky Buh, ja jsem si to drive take myslela, ale ted uz vim, ze ALLAH je jen arabske slovo znamenajici: *Al* - urcity clen jako "the" v anglictine a *lah* znamena "Buh". Takze dohromady ALLAH v prekladu znamena-Jeden Jediny Buh. A je to stejny Buh, ktery poslal vsechny proroky jako Abrahama, Noea, Jakuba, Mojzise, Jezise i Mohameda. Snad jsem ti trosku pomohla.:o) Preju, at ti zkousky dopadnou na vybornou. A moc bych ti to prala o to vic, ze vidim, ze se pripravujes opravdu zodpovedne.:o) |
| Miroslava |
| • |
28.1.2006 17:04:36
Ahojky Lucko,
sice nejsem Imane, ale treba se mi podari ti to trosku objasnit. Prvni, co se pokusim vysvetlit je, ze Muslimove neuctivaji Ka"abu, ale ze obchazeni Ka"aby je soucast nabozenskych ritualu slouzicich k uctivani Boha. Tuto stavbu postavil Abraham a potom se ji zmocnili polyteisticti predislamsti Arabove, kteri si tam umistili sve modly a konaly sve ritualy. S prichodem Islamu a znalosti byla Ka"aba ocistena, modly zniceny a mohla zacit slouzit ke svemu puvodnimu ucelu - uctivani Stvoritele, jak jiz cinil Abraham prve. Muslimove se neklani Ka"abe, ale smerem Ka"aby. Timto smerem se klani vsichni Muslimove na celem svete - stoji celem ke Ka"abe (tusim je to jihovychod) a sklaneji se na dukaz diku Bohu za vse co jim ustedruje z Jeho Milosti. Jen jeste na doplneni: mnoho lidi si mysli, ze ALLAH je nejaky arabsky Buh, ja jsem si to drive take myslela, ale ted uz vim, ze ALLAH je jen arabske slovo znamenajici: *Al* - urcity clen jako "the" v anglictine a *lah* znamena "Buh". Takze dohromady ALLAH v prekladu znamena-Jeden Jediny Buh. A je to stejny Buh, ktery poslal vsechny proroky jako Abrahama, Noea, Jakuba, Mojzise, Jezise i Mohameda. Snad jsem ti trosku pomohla.:o) Preju, at ti zkousky dopadnou na vybornou. A moc bych ti to prala o to vic, ze vidim, ze se pripravujes opravdu zodpovedne.:o) |
| Miroslava |
| • |
28.1.2006 17:01:44
Ahojky Lucko,
| Lucka |
| • |
27.1.2006 22:51:21
Ahoj Imane,
kdysi jsme si spolu psaly, ptala jsem se tě na pár věcí, které jsem nechápala nebo jim nerozumněla. Dost jsi mi tenkrát pomohla - díky. A tak bych se na tebe zase ráda obrátila s prosbou o pomoc. Ohledně islámu mi není jasná jedna věc, na kterou jsem teď narazila v knížce - Přehled učiva k maturitní zkoušce z dějepisu. Píše se tam: "Nejmocnější kmen v Mekce Kurajšovci uctívali v systému polyteistického náboženství černý kámen, pravděpodobně meteorit, umístěný ve zvláštní stavbě Kaabě. K této svatyni se každoročně konaly poutě věřících, spojené s trhy, jež přinášely velké zisky. Z rodů Kurajšovců pocházel Mohamed, který vyzýval k víře v jediného Boha, Alláha, jehož on je poslem a prorokem. Odmítl tak polyteismus VČETNĚ UCTÍVÁNÍ KAABY, a stal se zakladatelem náboženství vyznavačů Alláha - islámu." Myslela jsem, že doteď se Kaaba (tedy černý kámen uvnitř) uctívá? A za tím učelem jezdí muslimové do Mekky, aby ji obešli. Jak to teda prosím je? Přijde mi to v té učebnici trošku pomotané, ale třeba jsem si to jenom špatně vyložila (teda předtím, doteď jsem žila v domnění, že se jezdí do Mekky za Kaabou?)... Předem moc moc děkuji komukoli za odpověď. |
| Bara |
| • |
13.1.2006 13:31:23
jo jo jsem v SA podivam se...
|
| Bedrun, 5 teček | 5710 |
|
|
12.1.2006 20:36:34
Baro, jestli tu jeste nekdy nakouknes, bez se podivat do tridy : http://www.spoluzaci.cz/50784
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.