Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jana |
| • |
9.12.2012 10:00:58
Miloosko, syna sprchuji, sebe taky. A to společné koupání ve vaně, to tak jednou za 3-4 týdny. Já jsem původně psala o trošku jiném tématu, ale nevadí myslím, že jsme toho probraly víc. Přijde mi zcela normální, když se maminky chlapců o takovýchto věcech pobaví. Ty máš manžela, takže se máš koho zeptat, ale já v té situaci nejsem. A nevěděla jsem třeba, že je zcela normální, že se klukům postaví, když potřebují jít čůrat. Brala jsem, že tady ty diskuze jsou od toho, aby si matky od dětí vyměnily zkušenosti. Má to cenu zvlášť pro ty, co jsou samy a některé mužské a klučičí záležitosti neznají. Mám i minimum zkušeností z partnerského vztahu, takže nevím ani odsud. Nechci to rozepisovat. Na diskuze chodí i divní lidé, jak je patrné z jedné nedávné reakce. Dosti mě to otrávilo, nemám chuť tu už víc psát. Že některý věci prostě neznám, tak kvůli tomu do mě nebude někdo rýt a hrubě mě urážet.
|
| Jana |
| • |
9.12.2012 10:00:53
Miloosko, syna sprchuji, sebe taky. A to společné koupání ve vaně, to tak jednou za 3-4 týdny. Já jsem původně psala o trošku jiném tématu, ale nevadí myslím, že jsme toho probraly víc. Přijde mi zcela normální, když se maminky chlapců o takovýchto věcech pobaví. Ty máš manžela, takže se máš koho zeptat, ale já v té situaci nejsem. A nevěděla jsem třeba, že je zcela normální, že se klukům postaví, když potřebují jít čůrat. Brala jsem, že tady ty diskuze jsou od toho, aby si matky od dětí vyměnily zkušenosti. Má to cenu zvlášť pro ty, co jsou samy a některé mužské a klučičí záležitosti neznají. Mám i minimum zkušeností z partnerského vztahu, takže nevím ani odsud. Nechci to rozepisovat. Na diskuze chodí i divní lidé, jak je patrné z jedné nedávné reakce. Dosti mě to otrávilo, nemám chuť tu už víc psát. Že některý věci prostě neznám, tak kvůli tomu do mě nebude někdo rýt a hrubě mě urážet.
|
| Luc. | 57250 |
|
8.12.2012 23:34:53
Hele a nebylo by správné nechat to na synovi, jak bude mít předkožku? Kluky mam dva a jediné co jsem je naučila, aby si stáhli ve vaně a pořádně omyli a jak jí nosí nebo nenosí nevim, neni to moje věc. Ta celodenní starost o to, jak má syn předkožku a zda mu stojí při čůrání mi s prominutím přijde úchylná.
|
| Jana |
| • |
8.12.2012 20:28:09
Miloosko, jestli se se synem někdy koupeš ve vaně, tak by neměl být problém vždy říct, aby si tu předkožku, co se vrátila stáhl zpátky. Případně si ji rukou držel vzadu. Nebo mu ji hned stáhla sama, to je jedno.
|
| Jana |
| • |
8.12.2012 20:22:44
Miloosko, ano, čůrá se staženou předkožkou, ale tak čůral i dřív. Jemu se ta předkožka na konci slepovala, pak to občas stříkalo všemi směry. Tady by stačilo stáhnout do půlky, ale nejjednoduší bylo, když si stáhl kůžičku vždy celou. Když potřebuje čůrat víc, tak mu pindík obvykle stojí a překožka šla dolů skoro sama.
U vás se asi nic neděje, když to viděla doktorka. Ta fixace kůžičky vzadu by asi pomohla, že by se kůžička přestala sama vracet, ale není to nic nutného. Mně se prostě jen víc líbí, když ten žalud je trvale odkrytý, je to praktičtější, dřív po stažení to bylo vždycky cítit. Tak mu to tak nechávám, ale nemyslím si, že to je něco vyloženě nutného. |
| Jana |
| • |
8.12.2012 15:32:25
Ráno to měl opět stažené, asi jak mu stál pindík, než šel čůrat. Zkusím mo to nechat i na spaní, prostě non stop a ráno jen ověřím, že jde předkožka natáhnout na žalud, aby vzadu náhodou neškrtila. Mně to přijde takto vzadu hezčí a hygieničtější. Obřízku bych ale synovi zbytečně dávat nedala.
Myslím, že byste klidně mohli zkusit tu předkožku vzadu zafixovat náplastí. Ne aby měl žalud odkrytý pořád, ale jen po určitou dobu, třeba na 3 hodiny, půl dne. Myslím, že když byste to nechávali synovi takto stáhnuté pravidelně, tak by pak po stáhnutí se předkožka nevracela hned na žalud. Ale vůbec nechci někomu říkat, jak má nechat u syna předkožku, to je podle mě věc jeho matky. Až bude syn větší, tak by mi přišlo divné mu říkat, jak má mít předkožku. Když ho ale odmala naučím ji mít trvale vzadu, tak nad tím nebude přemýšlet a bude si ji tak nechávat sám. |
| Jana |
| • |
7.12.2012 23:04:02
U nás se předkožka zpět nevrací. Teď ji nechávám celý den staženou dozadu, syna to nijak nebolí a pindík mu už kvůli tomu častěji nestojí. Na noc to dávám radši zpět, ale ráno při vstávání to měl stažené dozadu. Než jde čůrat a při čůrání, tak muž vždycky stojí pindík a asi mu to stáhlo kůžičku zpátky. Jen kontroluji, že to vzadu neškrtí a že předkožka jde natáhnout přes žalud, aby ho zakrývala.
Krom té fotky na Idnes jsem viděla ještě jednou. Paní dávala čůrat chlapečka u zastávky, kůžičku měl staženou už když mu pindíka vytáhla z kalhot a po vyčurání zas dala zpět. Obřízku myslím neměl, měl tam límeček z kůžičky. Chlapci byly tak necelé tři roky. Myslím, že je hygieničtější, když je žalud na vzduchu a větrá. U vás bych zkusila mu to lehce vzadu přelepit leukoplastí, aby se kůžička nevracela. |
| Jana |
| • |
6.12.2012 13:03:20
Předkožka vzadu je určitě běžná, měl to tak můj děda a má to i můj táta. Jako holka jsem to brala tak, že dospělí chlapi mají bambulku holou a jen malí kluci mají tu kůžičku a chobot na konci. Až třeba na nudistické pláži jsem viděla, že řada mužů má žalud zakrytý předkožkou, jak malí kluci. Teď to synovi nechávám stažené hned o rána až do večera, na spaní to dám radši zpět. Akorát ta předkožka dělá vzadu takový kroužek či límeček. U dospělých mi přijde, že ta kůžička vzadu se natáhne po délce a límeček tam není, nebo jen trochu. Jen to má zatím nevýhodu, že malému ten pindík teď stojí daleko častěji, ale to snad ničemu nevadí a myslím, že to přejde, až si na to zcela zvykne. Kůžička se zpět nevrací, hezky drží vzadu. Doma ho nechávám běhat jen v delším triku, žádné kalhoty, aby si nestěžoval, že ho "pindík tlačí".
|
| Eva_N | 91007 |
|
|
6.12.2012 11:57:04
Já s tím mám také dobré zkušenosti. Řešila jsem problém při umývání. Klukům se na obnažený žalud nedalo prakticky sáhnout, když tam třeba měli trošku víc smegma a chtěla jsem jim ho prstem setřít, tak to byl řev a hned ucukávali, až jsem se bála, že jim s ním něco udělám. Nakonec pomohlo, nechávat staženou kůžičku co nejčastěji, prostě vlezli do vany, tak jsem ji stáhla a když se pak náhodou vrátila tak znovu, porad dokola, prostě aby byl žalud obnažen i po umytí a pak co největší dobu. Později i přes noc, ale to jsem kontrolovala. Teď už jim to docela drží. Díky tomu se jim smegma skoro nedělá a nepamatuji, že by od té doby měli nějaké záněty nebo zarudnutí.
|
| Jana |
| • |
4.12.2012 22:30:50
Neberte to zle, ale mě když je kůžička delší a dělá takový chobot za žaludem, mě to přijde takové legrační. U malých dětí to je běžné, ale někdy to má i dospělý. Přijde mi nejlepší, když ta kůžička je stažená dozadu pořád. Je to daleko hezčí a pak to stále větrá. Zkusila bych to chlapci přelepovat a nechávat aspoň třeba odpoledne a večer stažené. Mně se ta fotka ze křtu strašně líbí a řekla jsem si, že to hned musím zkusit a synovi jsem stáhla kůžičku. Na té fotce z toho límečku je patrné, že tu kůžičku má asi taky delší.
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.