Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Epepe | 89236 |
|
|
1.10.2012 13:11:38
Sexuální zneužití vyloučeno?
|
| x x | 15263 |
|
1.10.2012 11:10:21
Ještě mě napadá jedna věc, ono to zúžení může být různého rozzsahu, pokud je to jeno malé v malém úseku, tak by možná to rozšíření nebylo tak tragické, to by opravdu doktor zvládl při té cystoskopii a rekonvalescence by nebyla vešerá žádná, horší je pak nějaké větší zúžení, které se dělá operativně, tak nevím, jak to vlastně dcerka má? Ono to zúžení může být získané po prodělaných infekcích, nebo i vrozené, teoreticky by to pomoci mohlo, ale hlavně se pořádně vyptej doktora, jak by to probíhalo, co rekonvalescence, délka zákroku, prostě úplně všechno. Ale počítej s tím, že ať po cystoskopii tak po rozšiřování bude prvních pár vyčúrání hodně bolestivých, já jsem pak na záchodě cedila slzy ve velkém, bolelo to ukrutně, ne ten zákrok, ale to močení první den. Pokud na to dcerka půjde, tak určitě ať pak čůrá ve sprše do proudu vody a hlavně ať má moč hodně zředěnou, tj. ať po zákroku dost pije, čím hustější moč, tím víc solí a tím víc to pak pálí.
|
| KoproFka | 76193 |
|
|
1.10.2012 11:05:46
To mě taky napadlo, dávat denně probiotika - naférovku dospělácký, koupený v lékárně, žádný laktobacílky - já používám už spoustu let pro sebe (denně) i pro synka, když je potřeba, tyhle kanadský:
http://www.pilulky24.cz/detail/lactobacillus-acidophilus-cps-75/ Jsou v globulích, takže se dají vysypat, když je prcek maličký, třeba do lahvičky s mlékem, nebo na lžičku a nechat spolknout. Vyladí to poměry ve střevě. Obzvlášť po tom biseptolu to nebude od věci. Držím palce!!! ![]() |
| x x | 15263 |
|
1.10.2012 11:03:19
Hm, to je otázka, já bych možná nejdřív chtěla vědět výsledky té cystoskopie, on jakýkoliv zásah do urotraktu může způsobit budoucí velké problémy, což ve věku Tvé dcerky je dost tristní. Asi bych prozatím pro operativní řešení nebyla, dokud by se nevyčerpaly všechny ostatní možnosti.
|
| Viv | 3530 |
|
|
1.10.2012 10:33:35
Rozsireni mocove trubice taky pomuze. Zuzena mocova trubice zhorsuje proplachovani a je to misto, kde se bakteriim muze dobre darit (je dobre hodne pit, aby se bakterie vyplavovali, ale to jste nejspis byli pouceni), mozna ma i vyssi zbytkovou moc v mocaku po vycurani, coz je taky puda pro mnozeni bakterii. Kombinace reflux a zuzena mocova trubice muzou zadelat neplechu, jako dite jsem na to trpela. Po rozsireni trubice a preleceni atb mi zanety vymizeli. Ted v dospelosti, kdyz jsem oslabena (malo spanku, stres atd.), chytnu snadneji zanet mocaku, asi jako jini rymu. Ale dokazu to ukocirovat.
Jinak mam ted vybornou urolozku, ktera mi doporucila kombinaci tablety "Brusinky max" (delaji se i cucaci a docela chutnaji) a k tomu laktobacily. Od te doby jsem mela klid, u me zabralo. Ale to je jen prevence a ta zabere az kdyz jsou vsechna zanetliva loziska vylecena. Jinak do pochvy se ji to nejspis dostalo pres to drazdeni patickou... Drzim palce... |
| Raduza | 68805 |
|
|
1.10.2012 10:15:59
Dcera taky měla e-coli v moči. Brala rok furantoin. Měla reflux na jedné levině, druhého stupně, za rok byl reflux zhojený. Způsoboval to určitě ten reflux. To bych tipovala i u vás.
|
| Gerbi | 55364 |
|
|
1.10.2012 8:28:59
Dobre rano,
moc diky za zkusenosti a nazory. Co se dietnich opatreni tyka, jsem u deti docela dusledna. Ale je pravda, ze nejake sladkosti uz taky obcas ma...zkusim to hlidat zase vic. Pitny rezim ma myslim dostatecny, dzusy ma hodne vyjmecne, pije hlavne vodu, obcas s yo sirupem, caje ovocne neslazene. Ale vic jak dve deci naraz do ni asi nedostanu, ale zkusim... Jinak ja si prave s tim zakrokem nejsem jista, ale pan doktor mluvil prave o cystoskopii a v ramci jedne narkoze rovnou i o te diletaci, pokud to bude treba. A zkusim tedy objednat malou na tu imunologii...treba tam opravdu na neco prijdou... |
| x x | 15263 |
|
1.10.2012 7:53:04
Jo, jedna dobrá rada tady zazněla - porucha imunity, možná by stálo za to zajít ještě na imunologii, dá se vytvořit speciální autovakcína z potvor, které dcerka má, ale ruku na srdce, já jsem tím prošla 2x s efektem nevalným. TO ovšem neznamená, že by se to nemělo zkusit, pořád lepší než rovnou operovat...
|
| x x | 15263 |
|
1.10.2012 7:49:42
Ahoj, nemám tedy zkušenosti u dětí, ale u sebe ano. Zúžení močové trubice tyto potíže způsobovat může, ale nemusí, to je otázka do pranice, sama váhám, jestli bych po svých zkušenostech dceři nechala tento zákrok provést bez předešlých dalších vyšetření. Nabízí se cystoskopie, myslím, že se v krátké narkoze dá provést i dítěti. Zasune se trubička s optikou přes močovou trubici do MM a prohlédne se močový měchýř zevnitř, stav sliznice hlavně. Malá může mít už chronické ložisko v MM a toto může opakovaně vyvolávat vzplanutí infekce po dobrání ATB. Ty potbory při chronickém zánětu tam přežívají a ATB je nikdy dokonale nezlikvidují. Já tímto trpím už nějak 11 let a prošla jsem si peklem a přeju Ti, aby to dcerka neměla obdobně.
Toto je strašně specializovaná otázka sem na rodinu, kde Ti většina napíše hygienu a roupy, ale tím to, věřím tomu, opravdu nebude. Myslím si, že se infekce dostává z moči do pochvy, ne naopak. Zkus si najít nějakého fakt dobrého urologa a poptat se na tu cystoskopii dříve než dcerka podstoupí dilataci, je to přece jen zákrok do tělíčka a možná předčasný, měla bych z toho strach i ve svých 33 letech. UZ nemůže zjistit vnitřní stav sliznic močového měchýře, pouze anatomii, což je málo. Samozřejmě nevím, jestli je u Vás problém s ložiskem v měchýři, jen píšu co mám za zkušenosti já, také mě strašili úzkou trubicí a malou kapacitou MM a přitom to nebyla ani jedno ve finále pravda. Já jsem nakonec po urologiích přestala chodit, protože ze mě udělali pomalu blázna a nikdo mi nepomohl. Trápím se sama už těch 11 let a pomohla jsem si více méně sama. Zánětlivé ložisko se po těch letech docela uklidnilo, občas mi vzplanou potíže, ale nálezy už v moči nemívám. Hodně piju, dávám si brusinky a dávám pozor na základní hygienu, omývat jen vodou, neprochladnout. Fakt to z dlouhodobého hlediska pomáhá, jako nejdůležitější fakt vidím ten příjem tekutin, pořád proplachovat a ty brusinky. |
| A. |
| • |
1.10.2012 7:08:37
Gerbi, taky se přidávám, když je horší imunita, tak bakterie střevní prolezou do irogenitálního traktu a uchytí se tam, to mám málo společného s hygienou, mně pomohl uro vaxom na tento problém, ale doužívaná celá dávka, ještě bych přemýšlela o celiakii a jinak souhlas prolévat se při potížích vodou a celaskon rozpustný, protože ten se do moči dostane hned bakterie zničí, neřešila bych to atb., protože to je začarovaný kruh
|
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.