Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Žžena | 83005 |
|
18.5.2015 17:00:35
Řekni že jdeš kvůli varlatům a s předkožkou zatím nic dělat nechceš. Je to Tvoje rozhodnutí.
|
| Klamara | 147098 |
|
|
18.5.2015 16:56:59
Ahoj,
potřebovala bych poradit co teď dělat. Nezdáli se mi jak má Vojta varlátka, řešila jsem tady http://www.rodina.cz/nazor18143931.htm. Nedalo mi to a zašla jsem k dětské, ta ho prohlídla. Jí se to taky úplně nelíbilo a napsala nám doporučení na chirurgii. Potuď dobrý. Ale jak ho prohlížela tak mu koukla i na pindíka a do doporučení nám napsala, že mají ošetřit/vyšetřit i to. A teď nevím co mám dělat? Chtěla bych zkontrolovat ty varlátka, ale nechci aby mu něco dělali s pindíkem přijde mi na to malý. Mám jít bez doporučení ? nebo zkusit vygumovat ? |
| Ananta | 97295 |
|
|
29.3.2015 21:06:20
![]() ![]() |
| karma | 94498 |
|
29.3.2015 16:39:53
jsi hodná, že píšeš, taky jsem tu šmírovala a čekala, jak to dopadlo. Nečtu celou diskusi, ale registruju tady ten souboj pam pely. Myslím, že to myslela dobře a Ty to pochopíš tak, jak to mělo vyznít. Myslím si - jako ty, že ano, psychika matky má vliv na dítě, ale ono to dítě se nerodí jako tabula rasa, ale nějak schválně si vybírá přesně tyto rodiče a tyto problémy. Moje starší dítě taky mělo hoooodně blbou iámunitu (nyní pomohly jonášovy kapky tuk tuk!), když jsem skoro brečela u jedné "ezoteričky". že tím, jaké mám v životě problémy a jak s nima bojuju, dceři vlastně podkopávám zdraví a zadělávám třeba na stejné problémy, jakýma jsem se prokousávala, pohlédla mi zhluboka do očí a řekla: největší blbost je se obvinovat, ono to dítě si to prostě vybírá.... často jsem na tebe a tvou dceru myslela, doufám už se to nebude opakovat, obdivuju tě v mnoha směrech, děláš to nejlepší co můžeš.
|
| Ananta | 97295 |
|
|
29.3.2015 15:54:09
DĚKUJI
![]() |
| .kili. | 125672 |
|
29.3.2015 14:58:07
" budu ráda, když to bude nesmysl, ale bylo to tedy nějaké pdf přímo pro lékaře. Vy jste se ve své praxi s dětmi s nefrotickým syndromem určitě setkával, zajímá mě spíš vaše praxe, jak to dopadalo... já vím že se v tom moc hrabu, ale nedá mi to. "
Podívejte, pdf pro lékaře je pro Vás na pendrek stejně jako zkušenosti z mé praxe. Proti tomu stojí rozsáhlé soubory nemocných a jejich analysy. Pokud dojde k relapsům, pak jich s věkem ubývá. Dnes nelze s jistotou říci o histologicky jaké postižení se u Vašeho dítka jedná, nicméně ví se, že u 90% dětí mladších než 6 let jde o glomerulonephritidu s minimálními změnami (na rozdíl od adolescentů, u kterých je idioptahický nephrotický syndrom mnohem častěji determinovám fokální segmentární glomerulosklerosou) a s velmi dobrou prognosou. I kdyby nevímproč šlo o třetí možnost, mesangiální proliferaci, pak i ta reaguje v 50 % na kortikoterapii. Z komplikací je v této fázi nemoci akuální především infekce. Očkování při současné terapii dost dobře už možné není, takže měsíc po ukončení terapie na ně nezapomnět. Pokud dítě neprodělalo varicellu, pak v případě prokazatelného kontaktu s nemocným varicellou podat do 4 dnů VZVimunoglobulin. Nečtěte odborné stati, mohou Vás toliko zmást. |
| Ananta | 97295 |
|
|
29.3.2015 12:48:50
Kili, děkuji, budu ráda, když to bude nesmysl, ale bylo to tedy nějaké pdf přímo pro lékaře. Vy jste se ve své praxi s dětmi s nefrotickým syndromem určitě setkával, zajímá mě spíš vaše praxe, jak to dopadalo... já vím že se v tom moc hrabu, ale nedá mi to.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
29.3.2015 9:31:52
Ja jsem uz chtela zmizet po anglicku, ale...nechtely byste uz nechat toho dohadovani a rozmatlavani? Stalo se, Ananta si to jiste umi prebrat a mezi nami, v tehle akutni situaci muze pomoci nejucinneji kili, pripadne nekdo, kdo tim prosel a osobni zkusenosti.
Potom, nebo jinde, klidne vedte dohady, jak to funguje, nebo nefunguje, ted se musi uzdravit to dite. Pampela to myslela jako podporu, ted nema smysl rozebirat zpusoby, pripadne hodnotit, ci podpora je lepsi, nebo horsi. |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
29.3.2015 9:07:40
![]() |
| Epepe | 89236 |
|
|
29.3.2015 8:02:11
Buchli, potvrzené to samozřejmě není a nelze na to svalovat všechny dětské (dospělé) choroby), ale kdo má bystré oči, ten si všimne. Když se poptáš starých praktiků - pediatrů, tak ti s tím počítají jako se samozřejmostí. Děti se skutečně velice často (ovšem nelze napsat vždy) vyjadřují tělem.
Třeba moje pediatrička, ta vždycky citlivě, ale jasně sdělí, že ta možnost tu je. Jsou případy, co vidím u nás a v okolí, kdy je celkem zřejmé, o co jde: např. po narození miminka popadne starší dítě prudká alergie, nebo holčička, která dostane angínu vždycky druhý den poté, co se rodiče pohádají, atd. A pak jsou případy, kdy to tak jednoznačné není a případy, kdy prostě nevíme. A fakt netřeba cítit vinu - pro děti je to způsob vyjádření, to není útok na rodiče, nebo manipulace. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.