| Sklizen Ruzova | 150908 |
|
19.3.2018 20:52:05
Tyranka proto, že plakal a nenechal se vyšetřit, přišlo mi, že je dotčena, že prostě nesedí a neposlouchá ji, ale že brečí a sápal se po nás a na ni se nechtěl ani podivat
|
|
19.3.2018 20:50:45
Děkuji za zkušenosti a rady, opravdu moc, už jsem klidnější. Zítra ho objednám ke klinickému logopedovi, termín bude určitě až někdy kolem těch jeho tří let, takže to bude akorát. Pediatra to vůbec nehrotila, u ní šlo vyšetření krasne, chválila ho,že si pamatuje, v které skříní jsou lízátka, i když jsme tam byli naposledy před 3/4 rokem. Také říkala, že řeč budeme řešit na tříleté prohlidce, takže buď už s logopedii nebo alespoň s termínem, možná se ta řeč nějak zlepší. Jinak k té neurolozce bych už nikdy nešla, neumí to s dětmi, navíc mluvila slovensky, takže ji malý ani neměl jak porozumět, navíc řeči typu - no to jsem ještě neviděla, tohle jsem ještě nezažila, není náhodou autista? I kdyby byl autista, tak co? Manžel se jí snažil vysvětlit, že je unavený, bolavý a v šoku z toho všeho, tak pak řekla, že to může být jen takovou povahou. Tohle vsechno si mohla nechat pro sebe, nepůsobilo to vůbec vhodne, nebo to aspoň mohla říct jinak a ne s vyvalenýma očima
a výrazem,, jakoby viděla mimozemstana, manžel je z ní porad rozhozeny. |
|
19.3.2018 20:36:14
Přesne to se jí snažil vysvětlit manžel - že je unavený, bolavý a jistě i hladový, neměl večeři a byli jsme tam až na večer a k té neurolzce jsme se dostali až někdy po osmé večer, předtím byly rtg a vyšetření na traumatologii, kde to šlo v klidu, nechal se vyšetřit. Říkala, že tohle ještě nezažila a že půjde domu s pocitem, že je tyranská děti
![]() |
| Bouřka | 7675 |
|
|
19.3.2018 20:34:42
Tak to hoďte za hlavu a dejte se do klidu
Logopedií se nic nezkazí, ale pravděpodobně prostě jen v některých oblastech pomaleji dozrává. |
|
19.3.2018 20:32:26
Nepotřebujeme, bylo to naštěstí jen vyšetření kvůli tomu pádu na hlavičku, manžel to ještě teď nemuze strávit její chovani
|
|
19.3.2018 20:30:59
Přijde mi normální, živý a hravý kluk, se zájmem o hraní, lítání venku, knížky, auta, lego, procházky,mašinky, výlety, plavání, zvířátka. Umí rázně říct ne, když něco nechce, když mu něco nejde, hodí s tím a rozčílí se, taky je mazlivý, usmevavy
|
| Bouřka | 7675 |
|
|
19.3.2018 20:29:26
Jestli tu neurologii potřebujete častěji, tak změnťe neurologa. Tohle vypadá na odbornici
Co sem se začala motat v téhle oblasti, tak nabývám intenzivní dojem, že z neurologických ordinací vycházejí nejčastější perly ![]() |
|
19.3.2018 20:26:32
Doporučení od neurolozky bylo i to, dát ho do školky a pořídit mu sourozence
|
|
19.3.2018 20:25:31
Čteme, povídáme si, rozumí, co po něm chci
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
19.3.2018 20:22:14
To, že dítě ve třech letech má deset slov, není OK. Ale neplyne z toho, že je autista.
Moje dítě mělo stejný problém, v necelých třech letech deset onomatopoí. Užili jsme si svoje, skutečně asi nejtěžší bylo zvládat setrvalé pokusy o "zautistování" dítěte lékaři, psychology a "poučenou" veřejností. Rehabilitujeme intenzivně od tří let, je to dlouhodobá záležitost, řeč je pořád dost pod normálem, ale neporovnatelně lepší, než jsem doufala, a pořád se zlepšuje. Všechno ostatní je OK, ve škole se jí dobře daří je spokojená, šikovná, muzikální, inteligentní a přitom není dvojitě jedinečná autistka. Takže doporučuju zachovat klid a problém s řečí řešit s erudovanými logopedy. Neurolog je potřeba, ale nesmí to být ten, co zautistovává děti prvním pohledem, to je lepší se hned otočit a poroučet ven. Zdatní psychologové a psychiatři bývají občas i na ORL, taky bacha, zažila jsem, že paní doktorka na ORL "měřila" děcku inteligenci a zjistila, že ačkoliv tomu odmítám uvěřit, dítě je retardované, abych se s tím začala smiřovat. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.