| Žžena | 83005 |
|
19.3.2018 19:41:28
Tino,
no jestli to dítě působí jako autista, tak těžko můžeš říkat, že bylo zcela bez příznaků, ne? |
| Bouřka | 7675 |
|
|
19.3.2018 19:40:58
Tino, no však asi nadarmo se nepřiklonili k autismu.
|
| SleepWell | 151891 |
|
19.3.2018 19:40:27
pravda, na tohle jsem zapomela. Uplne prvni vysetreni bylo na foniatrii, pak neuro a psychologie. A pak pravidelna pece logopedky v SPC (tu jsme nasli az na treti pokus).
|
| TaJ | 81121 |
|
|
19.3.2018 19:40:16
Divá Báro, přesně tak, náš mezi 2. a 4.rokem působil fakt jako autista, upozorňovalo mě na to víc lidí...ale jak postupně pak začínal mluvit, tak to pomalinku začínalo mizet, někdy něco zmizelo a objevilo se něco jiného a to potom taky vymizelo...u autistů to přetrvává dál...
|
| Žžena | 83005 |
|
19.3.2018 19:39:57
Tino,
období "proč?" syn neměl vůbec. Je mu devět, už s tím ani nepočítám. ![]() |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
19.3.2018 19:39:51
Ještě mu nejsou 3. Znám několik dětí, co se rozmluvilo až kolem těch třetích narozenin. Syn taky moc nemluvil, byl línej, ukazoval nám, co chce...
Ono je určitě na místě nějaká vyšetření udělat, ale osobně jsem alergická na to, aby někdo někomu takhle přišíval autismus ve dveřích. |
| Bouřka | 7675 |
|
|
19.3.2018 19:39:42
Marko, no těch pár měsíců má do těch 3.narozenin a jak už to zaznělo, v hezčí části roku, ta řeč jede nějak líp. Ale s ohledem na to, jak těžce narušenou řeč má moje dcera, tak to chce zase trochu větší opatrnost.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
19.3.2018 19:38:27
Bouřko, vidíš a náš dysfatik odmalička komunikoval velmi rád a hodně, byl to mistr pantomimy, dokázal gesty i opsat nějaké slovo, když ho neuměl říct, třeba předvedl, co se s tou věcí dělá...vytvářel si svoje vlastní znaky pro určité věci, komunikoval rukama nohama a fakt hodně...my jsme se s ním domluvili neuvěřitelně dobře...okolí vůbec... A i přes tuhle bohatou komunikaci a přes to, že rozuměl dobře, ten vývoj v pořádku nebyl...učil se všechno jak cizinec, všechno měl odposlouchané, naučené, vydřené...otázka Co to je? přišla až po 4.roce, Proč? se začal ptát ještě o pár měsíců později...apod...
|
| SleepWell | 151891 |
|
19.3.2018 19:37:10
nepanikar. Ony nektere starsi pani (a obecne pani) maji pocit, ze driv bylo vsechno lepsi a tak dale.
Jestli kluk vypada celkove, ze je v pohode, pak bych zustala klidna. To znamena, ze komunikuje (ukaze, pojmenuje veci nejakymi slabikami), chape, co mu rika, dale pak motorika - jemna, hruba. Ale jde proste o celkovej obraz. To myslim poznas a detska by to mela poznat taky. Logopedie je problem. Takto male deti potrebuji jiny pristup, s nima se hraji hry, sklada puzzle a podobne veci. Rozviji se celkove. Ale takovych logopedu je malo, vetsinou je najdes v SPC. My jsme tohle vsechno absolvovali od synovych 3 let. A to musim rict, nas kluk se opravdu jak autista choval. Nakonec jen dysfazka a ted je ve druhe tride a zda se, ze to zvladne. Pokud se mu venujes jako bezny rodic (hrani, skladani, povidani...) - ta logopedka nic vic delat nebude. Jinak teda ja mam pocit, ze nejvic prospecny byl synovi cas a pak o dva roky mladsi sestra, se kterou se rozmluvil... |
| Žžena | 83005 |
|
19.3.2018 19:36:44
Divá báro,
psala jsi, že nevěříš na dítě s opožděným rozvojem řeči bez potíží. No tak náš kluk to byl. Už jsem to tu popisovala. Rozmluvil se ve třech, gramaticky správně, v předškolním věku se doladilo R a Ř a do 1. třídy nastupoval s bezchybnou výslovností. Stejně jako jeho otec. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.