| Jana |
| • |
12.6.2009 9:00:17
Kopretinko my jsme se o druhé snažili rok, první bylo natošup... Zkoušela jsem všechno možné, i léčitele a nic. Pak jsem začla cvičit Mojžíšovou, pila jsem i čaj dle jejího receptu a do měsíce jsem otěhotněla... teď jsem v 8 tt a zatím vše vypadá ok. Já opravdu doporučuji. Doporučení mi napsal gynekolog. Nejdřív jsem šla k rehab. lékaři na jakoby vstupní prohlídku kde mně komplet odblokoval od hlavy až k patě a pak jsem začla cvičit pod dohledem rehab. sestřičky a každý den sama doma(uvolnění kostrče se dělá až po absolvování tohoto cvičení, až se ti uvolní svaly).
Cvičení je příjemné, je to takové protahování. Tak ať se daří. |
| Rapiti | 37804 |
|
|
11.6.2009 23:47:46
Kopretinko, není blokáda jako blokáda, pokud je čerstvá, tak masáž může pomoct, ale jakmile se svaly přizpůsobí té blokádě, tak ji začnou samy udržovat, takže je nutné právě to cvičení, aby to odblokování bylo dlouhodobé. Dělám masérku a vím, že se dá páteř odblokovat i Dornovou metodou, ale i tam je nutné cvičit a metoda Ludmily Mojžíšové je rozhodně propracovanější. Jen jí musí dělat skutečně vyškolený odborník a ne někdo, kdo se to učil jen z toho videa nebo knížky. To má pomoct jen pro zapamatování cviků, ale někdo musí zkontrolovat, že to děláš opravdu správně, aby se dal plně využít potenciál toho cvičení.
|
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
11.6.2009 21:44:33
Dani moc díky za uklidnění a za vysvětlení
Jsem radši, když vím, do čeho jdu. Zítra budu volat jak k mé Dr., zda by mě mohla vypsat poukaz, tak k fyzioterapeutce, kterou jsem si vyhlídla. Snad se domluvíme. |
| Dani.K, K 05, P 09 | 47447 |
|
|
11.6.2009 20:27:48
Kopretinko, neděs se
.Já jsem hned po revoluci se ještě jako dítě dostala přímo do péče paní Mojžíšové a terapeutů, které přímo učila (bohužel brzy pak zemřela). Dostala jsem se do programu dětí se skoliozou. Když jsem tam přišla, tak jsem v leže na zádech nebyla schopná pokrčenou nohu položit kolenem na zem. Terapeut mi odblokoval kostrč přes konečník (když to řeknu naplno, strčil mi do konečníku prst a pohybem prstu mi to tam promasíroval... no, i když mi to před tím vysvětlil, tak jako malá holka jsem byla pořádně vykulená...). Po tomto zákroku jsem okamžitě byla schopná položit celou skrčenou nohu na zem (podložku) a dodnes mi to nedělá žádné problémy (byla jsem pak schopná si dát nohu téměř za krk , což teda už neudělám). Snad jsem to napsala jasně . A pak mě učili cviky, které byly hodně podobné nápravnému tělocviku (ale člověk se fakt musel naučit, jak má správně zapínat svaly).Bohužel, když paní Mojžíšová zemřela, celý program pro nedostatek financí skončil... A ještě maličkost, jednou jsem tam přišla s úžasně zablokovanou krční páteří, byla mi odblokovaná během tří minut jenom pohyby rukou a tím, že jsem musela tlačit loket proti odporu ruky terapeuta do určitého místa. Ještě mockrát jsem od té doby měla zablokovaný krk a nikdy už mi to nikdo takhle neodblokoval (už jsem si to musela jen protrpět)... |
|
|
11.6.2009 20:08:21
Jani, tak to taky není špatný nápad s tou masáží. Odpočinu si, pomůže mi a možná i dítko podpoří.
Opravdu všem přispivatelkám děkuji za rady a zkušenosti. Lepší než platit drahé bylinné likéry... |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
11.6.2009 19:51:33
Ahoj, cvičení podle Mojžíšové neznám, ale k otěhotnění mi pomohli masáže zad, byla jsem bloklá od krku až dolů. Záda můžou dělat binec s otěhotněním, hledáš správně. Určitě to bude dobrý.
![]() |
| Radka + syn 09/08 |
| • |
11.6.2009 19:46:07
Kopretinko, pokud se nemýlím, tak mobilizace by měla následovat až po nějaké době cvičení, až si budou svaly zpevněné. Alespoň tak to bylo vysvětleno mě. Jestli si dobře pamatuju tak jsem cvičila asi 2 měsíce a pak byla na mobilizaci.
|
|
|
11.6.2009 19:33:50
Holky moc díky za rady, MS mám po kyretáži už 5 měsíců totálně rozhozenou 25-35 dní...a to jsem měla vždycky přesný cyklus.
|
| Afima | 93790 |
|
|
11.6.2009 19:30:08
100% úspěšností jsem myslela úspěšnost v odstranění bolestí zad, následné otěhotnění už je jenom bonus, který nepřichází pokaždé. U mě tedy doufám ani nepřijde. K tomu Mojžíšovou opravdu nepotřebuju.
|
| kactulik + 2 | 93143 |
|
|
11.6.2009 19:12:09
Kopretinko rozhodně bez odbornýho dohledu necvič a ani nezačínej. Ty cviky se nezačínají všechny najednou, ale postupně a navíc je nutný chodit každý měsíc na mobilizaci a uvolnění. A jak už tady někdo psal, jde to napsat na pojišťovnu, tak by byla blbost za to platit.
Přeju hodně zdaru, mně to dost pomohlo, necvičila jsem sice 7 dní v týdnu, ale 4 a stačilo to. Do 1/2 roku po začátku cvičení jsem dostala pravidelnou MS a pak hned byla těhotná ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.