| Jíťa |
| • |
19.5.2010 19:49:37
Strop je určitě, myslím, že cca 28 tisíc a to mají maminky, co vydělávají víc jak 70 tisíc korun, připadá mi to docela nespravedlivé, proč by měly mít skoro stejně peněz maminky, co vydělávají hodně peněz a tím pádem platí i veliké daně jako někdo, kdo tolik nevydělává, ale to je ta solidarita.Co já mám zjištěno, tak při hrubé mzdě 50 000 Kč je mateřská 23 000.
|
| Terezzkaa | 107658 |
|
19.5.2010 11:39:39
Děkuju, podívám se, ale já nebudu ani 12 měsíců zaměstnaná asi, tím pádem nebudu mít za posledních 12 měsíců hrubou mzdu.
A ještě dotázek? Když má někdo hrubou měsíční mzdu 20 tisíc a někdo 50 tisíc - je nějaký strop pro tu mateřskou? |
| Jíťa |
| • |
19.5.2010 10:27:41
Včera snad odsouhlasili vrácení mateřské na loňské vyšší částky, takže pro nás už by měla tato zvýšená platit. Vypočítává se z hrubé mzdy za posledních 12 měsíců, co jsi pracovala, určitě na internetu najdeš nějakou kalkulačku, co ti jí přibližně vypočítá, zkus si zadat výpočet mateřské nebo něco v tom smyslu.
|
| Terezzkaa | 107658 |
|
19.5.2010 9:11:57
Jíťo, v pořádku, děkuju jak za reakce, tak za gratulaci.
![]() Holky, netušíte jak je to teď s mateřskou? Jak je vysoká a podle čeho se určuje? |
| Jíťa |
| • |
18.5.2010 16:53:17
Terezko, mažu všechny vzkazy předtím, četla jsem diskuzi odzadu a až když jsme ti odpověděla na dotazy o mimoděložním, tak jsem se zjistila, že je vše v pořádku.Tak moc a moc gratuluji, ať mimísek hezky roste!
|
| Jíťa |
| • |
18.5.2010 16:48:12
Ještě k tomu, za jak dlouho půjdeš na operaci....no v podstatě hned, jak se to potvrdí, lékaři se bojí toho prasknutí, bylo by to zanedbání péče, takže tě budou chtít operovat co nejrychleji.
|
| Jíťa |
| • |
18.5.2010 16:45:08
Terezko,opravdu buď ráda, že se na to přišlo takhle brzo, protože kdyby ne a vejcovod ti prasknul, tak můžeš i umřít, protože vykrvácíš do břicha. Moje kamarádka to taklhle měla, dr jí to zanedbali,řekli jí, že je zamlklé těhu a vyčistili jí dělohu, pak když jí poslali domů, tak měla stále veliké bolesti,ale myslela si, že je to po tom čištění, vzala si prášky proti bolesti a manžel jí našel po příchodu z práce v bezvědomí, protože jí mezitím vejcovod prasknul a ona krvácela do břicha. Do nemocnice přijeli za 5 minut 12, naštěstí jí zachránili, ale stačilo málo a byla by mrtvá.
Takže jestli máš opravdu mimoděložní, buď ráda, že to objevili tak brzo.JInak já byla na zákroku v pondělí odpoledne a druhý den jsme šla domů, maximálně tam budeš 2 dny. Jediné co je nepříjemné je to, že tě po tom zákroku může hodně bolet břicho, protože oni ti ho nafouknout před samotným zákrokem nějakým plynem, aby se oddělili střeva od ostatních orgánů a lépe se jim to dělalo. Ten plyn se pak musí vstřebat a to může trvat i několik dnů, kdy břicho bolí. PAk půjdeš asi za 14 dní na vyndavání stehů a zůstanou ti jen 2 malinké jizvičky, které se v plavkách ztratí:o). myslím na tebe a necveš hlavu, mimísků mužeš mít ještě spoustu. |
| Terezzkaa | 107658 |
|
18.5.2010 15:29:37
Noju, byl to pátek, mohl být unavený, ale člověk má pocit, že v těchto případech jde o velmi hodně. Mimoděložní těhotenství není vůbec příjemný pocit. Tak snad je všechno v pořádku. A na láhve to nebylo... tvrdý alkohol vůbec, jen pár pivek a cigaret, ale i tak mám špatný pocit. Někdo dokonce říká, že kdo kouří, nemá přestat naráz kouřit, že je to větší šok než když si občas to tělo cigaretu dá. No já vůbec nevím. Nebyla jsem na těhotenství připravená, takže ani v těchto ohledech. Divím se, že se tam to mimi vůbec uchytilo
![]() |
| Miilu | 74767 |
|
|
18.5.2010 15:07:27
no nevím jestli je to běžné, ale mohl být unavený, mohl být po službě v nemocnici, takže ano, mohl se překouknout
a on to taky každý vidí jinak, mě tam v nemocnici každý doktor říkal něco jiného, jeden viděl tekutinu v břiše, druhý ji neviděl..... a trošky alkoholu nebo cigaret se neboj, jestli to nebylo na lahve a na krabičky ![]() |
| Terezzkaa | 107658 |
|
18.5.2010 14:22:58
Miilu, děkuju za gratulaci, moc to potěší! Opravdu je to běžné, že se může překouknout? Je asi možné, že minulý týden to bylo ještě tak maličkaté, že to ani vidět opravdu nebylo... ale proč by potom viděl něco na vaječníku, který dneska neviděl vůbec. No jsem z toho vážně trochu rozčarovaná. Ale snad to bude v pořádku. Akorát se ještě maličko bojím toho, že jsem nepředpokláddala, že otěhotním, neplánovali jsme to... takže jsem vlastně do minulého týdne kouřila i pila občas alkohol a bojím se bojím, že to na toho malého během těch 5ti týdnů mohlo mít veliký vliv. Ale to asi teď nezjistím, žene?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.