| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Počítačové hry

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 2505  [Dalších 1315 >>]
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 13:50:42
Lucko, já bych si smyslem úklidu u dětí nelámala hlavu. Hlavně, že si uklidí. Ony ten smysl časem pochopí samy od sebe, určitě jednou nebudou chtít žít v nepořádku. K tomu dozrají ~;)
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 13:45:50
Tak to instinktivně koriguji docela dobře, do tohoto limitu se vejdeme bohatě i s občasným propařeným půldnem, protože Tv naopak nesledujeme vůbec :-)
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 13:42:29
Žženo, jojo, tak to máme my - všechna Lega sesypaná do obrovské krabice a děti si vymýšlejí vlastní stavby, zabaví se tím opravdu hodně. Ale i tak Tizi dost rozumím, můj syn umí být samostatný docela dost, ale při nemocech to přesto vždycky bylo obtížné, ty dny jsou dlouhé.
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 13:38:46
Tizi, chápu, tak to asi má většina dětí, nerady si hrají dlouho samy. Moje děti samozřejmě také, i když jsou docela tvořivé a dokáží si v nouzi něco vystřihovat, lepit apod.. Ale já mám v tomhle obrovské štěstí, že jsou děti velcí čtenáři, čtou si samostatně od 5 let, takže průkazka do knihovny nám hodně pomůže a čtením se zabije spousta času. Jinak to se synem také nebylo vždycky snadné, pokud neměl vyloženě horečku, chodili jsme i při nemoci trošku ven, aby měl rozptýlení, vařil se mnou, i na DVD vždycky došlo, přestože jinak TV nesledujeme ... Ale na tom, aby si uměl vymyslet nějakou činnost sám, na tom jsem opravdu trvala a vždycky se to povedlo, v největší nouzi syn třeba hraje sám se sebou šachy nebo jinou hru :-) Prostě když musí, tak něco vymyslí, je to podle mě dobrý trénink do života :-) Ale celý den to nevydrží žádné dítě, to je jasné, vždycky tě bude potřebovat jako par´táka.
Žžena 83005
14.12.2011 13:29:32
Tizi,
a nešlo by ho nějak namotivovat, aby z toho lega stavěl něco dle vlastní fantazie? Já moc nefandím těm prefabrikovaným legům, která jsou dělaná, aby sis z toho postavila benzínku a nic jiného, spíš jsem si já i manžel hrála vždycky s legem tím způsobem, že jsme měli hromadu takové té "základní" směsky a vymýšleli jsme z toho věci sami. Já jsem vymýšlela různé pasti na myši, zkoušela to nastražit ve stodole, různý auta (ne podle návodu, ale podle fantazie), chlap měl i takový ty motorky, takže stavěl stroječky, co se fakt hýbaly... ale taky pokaždé jinej a podle toho, co si sám navrhl, nikoli prefabrikovaný.
Máte dostatek takových těch neutrálních kostek, ze kterých by se dalo stavět prostě podle fantazie?
Žžena 83005
14.12.2011 13:23:57
Tizi, ale přece když dítě dome nemůže na PC, neznamená to, že se nudí, ne?
A to se mu ani rodič nemusí nonstop věnovat. Co knihy? Ty si může prohlížet samo. Co hračky? Stavebnice, lego? Malování? Poslouchání muziky? No prostě stejné věci, jakými se normálně dítě v životě ve volném čase baví, a které nemusí nutně moderovata servírovat na stříbrném podnose rodič.
Hilly. 103234
14.12.2011 13:18:05
No on říkal maximálně. Já uvažuju nad tím, že až budou děti větší, udělám nějaký harmonogram na nástěnku, který si budou vyplňovat. Tj. dám třeba limit 14 hodin týdně počítač a televize. Když nebudou hrát a čumět na TV přes týden, budou moct "propařit" víkend, pokud nebude nějaký rodinný porgram, nebo jiné povinnosti. PC hry nejsou špatné, ale hrozně těžko se hlídá, aby u toho člověk nestrávil déle než.. Já občas nějakou hru taky hrála a kdyby mě někdo v nejlepším nutil přerušit misi a zhatit mou dosavadní snahu, protože mám ten den už po limitu, tak se vzteky neznám.
La Pepa 5341
14.12.2011 13:15:51
u nás probíhají PC hry (většinou na Alíkovi) v době logopedie sourozence, pak se vystřídají, takže tak 20 minut maximálně. Přemýšlela jsem, jak hraní omezit (dřív nevěděli, kdy přestat) a tímto jsem zabila 2 mouchy jednou ranou - sourozenec neprudí a přitom na počítači netráví moc času.

Teď máme rozebraný PC, kde normálně máme TV, takže TV nepouštíme vůbec a nějak moc neprotestují. Pečeme, malují betlém, déle před spaním čteme, zpíváme a tak.
Luckaaa 51335
14.12.2011 13:10:05
no ani pohádky nejsou k zahození. pokud mají své kvality. zase je výběr na rodičích. ale v rozumné míře neuškodí i nějaká blbinka k zasmání...
my nemáme klasickou tv. vše jedeme přes comp.je to u nás věc přes kterou se řeší spousta věcí. do práce, banka, úřady i zábava.....tak co bychom před dětmi dělali,že neexistuje...také je tam pustíme. no a umět na Pc už patří i ke gramotnosti ať se to někomu líbí nebo ne. pravda, že v předškolním věku asi dítěti neublíží když o to zatím přijde. ale když už,i tak se dá najít rozumná míra si myslím.
než je pustím ke hrám také musí být vše hotovo jako tady píšete.....akorát si říkám, jestli jim neuniká smysl proč je dobré mít uklizeno...
Xantipa. 34439
14.12.2011 13:09:00
Jo, taky mi to tak bylo řečeno. Tak se tím zhruba držím a občas mě vytočí, že na ostatní věci kašlou, tak je vyhlášen den či dva bez PC.
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 2505  [Dalších 1315 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.