| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Počítačové hry

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1190] Názory 11911200 z 2505  [Dalších 1305 >>]
Tizi 106716
14.12.2011 13:04:48
Anett, docela se mi líbí, jak to děláš, ale jsem asi málo kreativní, mám teda problém mu poradit s nějakou činností, kde by se na delší dobu zabavil sám. Třeba rád staví Lego, takže si postaví třeba policejní stanici. Ale pak mě potřebuje, abych hrála zlodějě, a on mohl mít policajty. Nebo si postaví westernové městečko a potřebuje někoho, kdo by hrál Indiány. To jsou hry, které ho baví. I puzzle ho baví víc, když skládám taky a závodíme, kdo bude dřív. A kreslení nesnáší, to je pro něj za trest. Takže my s tím samostatným hraním docela bojujeme.
Hilly. 103234
14.12.2011 13:04:40
Jeden psycholog, kterého znám, doporučuje tak dvě hodiny denně i s televizí. Dítě si může vybrat mezi počítačem a televizí.
borovice + 5 35110
14.12.2011 12:59:41
naše děti od 9 do 3,5 pc hry nehrají, nemáme je doma nehrají je, televizi nemáme, na PC pouštíme pohádky. V týdnu se k PC skoro nedostanou, není čas. Maximálně jednou v týdnu večer pustím pohádku. O víkendu jsme většinou pryč tak taky ne. Když jsou nemocné tak se díváme častěji.
Ivona,K02,T06
  • 
14.12.2011 12:57:03
Terezka 5 let nehraje vůbec,jen se dívá,když hraje Klárka(9let) a to je tak půl hodiny a úplně vyjímečně 1x měsíčně.
U nás ani já ani manžel hry nehrajeme a protože to holky u nás nevidí,ani to neřešíme.Když přijdou za školy a školky hrajou si,nebo kreslí(máme šílenou spotřebu papíru)nebo stavějí.
Jsem ráda,že hraní her na PC nevyžadují
Gora 31983
14.12.2011 12:53:46
Starší syn má od čtyřech let povoleno 30 minut za vzorné chování doma i ve škole a uklizený pokoj. Pokud donese několik jedniček, a je opravdu hodně hodný, tak mu to o patnáct minut protáhneme. Hraje F1, Need for speed nebo jiné autka, a je mu to ke prospěchu. Je hrozně netrpělivý, tohle mu vcelku mu pomáhá. Taky mu to pomohlo naučit se prohrávat. Z počátku brečel, že prohrál, stejně jako když s jsme s ním hráli jakékoli deskové hry, ale už je to mnohem lepší. Nevidím PC jako negativum jako někteří jiní rodiče.~;)

Mladší se snaží samozřejmě kopírovat ve spoustě věcí svého staršího brášku, tudíž se také domáhá práva na počítač. Takže ho občas pustíme po bráškovi, ale ten je u toho vždycky jen chvilku.:-)
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 12:49:44
Tizi, u předškolních dětí jsem vždycky trvala na tom, že se musí zabavit samy, měly plný pokoj hraček, knížek atd., nutila jsem je ke kreativitě. Když neměly nápad samy, pomohla jsem jim nějakou činnost vymyslet. A vždycky to šlo, samozřejmě jsem se jim také věnovala a hrála si s nimi, ale celý den určitě ne. PC vůbec neměly. U školáků už PC povoluji, naučily se ho používat i kvůli škole, je to běžná součást života, já sama u něj přeci také často sedím, nedělám z něj pro děti tabu. Koriguji to tak nějak podle uvážení, při nemoci třeba po hodině nařídím přestávku, uložím dítěti nějakou jinou činnost, třeba pomoci mi s něčím v kuchyni, pak zase může k PC.
Tizi 106716
14.12.2011 12:38:54
Také to řeším. Zatím spíše volím strategii nechat vyhrát, až toho má sám dost a prohlásí, že už být na počítači nechce. Nechci z toho dělat něco vzácného, cenného, něco za odměnu. Je to prostě normální činnost, které se věnuje víc, když je nemocný a je špatné počasí, ale nabízím i jiné činnosti.

U nás je problém, že sám si nevydrží hrát dlouho a já taky nemám čas mu pořád dělat na hraní parťáka. Zajímalo by mě jak to řeší maminky, když je třeba dítě po nemoci, takže je celý den doma. Věnují se mu celý ten čas? Nebo ho nechají kňourat, ať se nudí, ale na počítač nesmí? Nerýpu, fakt by mě to zajímalo, sama to řeším, jak by bylo nejlépe reagovat.
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 12:28:35
Souhlas s Michalem, že když už mají děti pasivně odpočívat u nějaké elektroniky, je hraní PC her lepší varianta, než sledování nějakých hovadin v TV. PC je alespoň interaktivní a vyžaduje nějakou aktivní účast, děti si trénují postřeh, paměť, motoriku apod.. V rozumné míře je to podle mne neškodná součást života.
Máma
  • 
14.12.2011 12:18:41
Děti mám podobně jako ty. 1, 4, 6, 8 let. Počítač milují,ale čas na to nemají. Pokud se čas najde tak jim nebráním. Když jsou nemocní a jsou z nejhoršího venku tak jsem i ráda že nelítají a sedí v klidu. Má to vedlejší efekt že neví kdy skončit a pokud to chci utnout syn je mírně "agresivní". V normálních běžných dnech pokud chtějí jít na počítač mám podmínku až si udělají svoje povinosti, jinak nemají šanci tam jít. Má to taky skvělej efekt že je tak bleskově poklizeno a poskládáno oblečení že se nestačím divit.
Jednou se nám počítač polámal a jsem ráda že po týdnu už si na hraní na počítači nikdo ani nevzpomněl.
Luckaaa 51335
14.12.2011 12:15:17
asi tak
pamatuji si také na časy kdy jsem měla podobně razantní postoj jako hankuba, no ale oni okolnosti člověka semelou a je rád, že to má alespoň trochu pod kontrolou. nejstarší něco vidí u kamaráda, pak také bratranci aj.... nežijeme v izolaci. ono zakázané ovoce je to nejsaldší.a tomu se chci také vyhnout. za normálního režimu se bez pc obejdeme celkem v pohodě. miluji léto na chalupě, kde není ani Tv a děti to berou v klidu. jen chci cědět kdo máte jaké zkušenosti. je fakt, že za život si ještě PC užijou až až, ale když už jsme k němu jednou přišli.
a ne všechny hry gumujou mozek. já tedy nedám dopustit na edici chytré dítě.
[<<Předchozích 1190] Názory 11911200 z 2505  [Dalších 1305 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.