| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Počítačové hry

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1200] Názory 12011210 z 2505  [Dalších 1295 >>]
M_ 124075
14.12.2011 12:10:24
Dle zásluh. Ve škole a školce mají buď zápřah nebo se zabaví, takže doma mají cca hodinku každý čas si zahrát. Starší teprve co udělá úkoly, mladší co uklidí pokoj. Nastavíme digitální minutkovač a potom se vystřídají a jdou spát. Tím že mají přístup k počítači od malinka, to berou celkem normálně, když jim řeknem že na počítač nemůžou proto a proto. Stejně tak dobře funguje jako odměna, udělal jsi tohle, za odměnu si můžeš jít hrát na PC.

Osobně mi PC připadá lepší než pasivní sledování pohádek.
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 12:04:47
A mluvím tedy o dětech 8 a 10 let, PC mají od začátku školní docházky, do té doby na něm nehrály vůbec.
Ropucha + 2 120300
14.12.2011 12:02:47
Souhlasím se strategií pustit dítě na PC občas na delší dobu, aby si pořádně zahrálo, než každý den. U nás to je ve všední dny docela v pohodě, děti mají dostatek jiných aktivit, takže na PC ani moc času nezbývá, maximálně půlhodina až hodina večer, když mají všechno hotovo. O víkendu je pak klidně nechám na PC půl dne, ať si ho užijí a odpočinou si, my si ostatně také rádi odpočineme, nevidím na tom nic špatného. Při nemoci je to horší, to pak vypadá podobně jako u vás, musím to korigovat a občas vyhlásit nekompromisně den bez PC a nabídnout jiné aktivity. Myslím, že to děláš dobře, ono teď v zimě, když je večer brzy tma, je to horší s nějakými alternativními aktivitami, v létě budou děti dlouho venku a na PC si ani tolik nevzpomenou.
hankuba/Kubík06/Eliška09 90305
14.12.2011 12:01:16
Dítě 5leté pouštím k pc minimálně,téměř vůbec.
Prostě nevidím důvod proč by u něj měl sedět.Na to má ještě spoustu hraček.
Vymýšlíme různé činnosti,které se dají dělat společně i s 2letou ségrou.
Pokud ho na pc pustím,hry vybírám já a hraje max.půl hodinky,dýl ani náhodou.
Luckaaa 51335
14.12.2011 11:48:49
ahoj mám děcka nemocná už nějaký týden a trochu se to tu rozjelo.....dnes jsem vyhlásila den bez počítače a to jste měli vydět ten hysterák!!! tedy u jednoho kluka, který je všeobecně temperamentní....ostatní děcka to vzaly celkem v poho. možná proto, že to za ně odkřičí brácha...
je hodinu po výstupu a kupodivu klid, budeme hrát nějaké deskové hry co tu máme...uděláme další várku preníčků....nokonec to vzaly.
no ale stejně tápu v tom kolik dovolit dětem na Pc si hrát. podobné je to s pohádkami. některé hry jako na hravém učení nebo chytré dítě atp. jde celkem v pohodě omezit. po půl hodince ce vystřídají.i tak to vyjde na hodinu a půl. koukají si přes rameno, jako by tam byly všechny. no pak tu máme třeba prasátkův příběh, hledá se nemo a auta 1a2.( z posledně jmenovaného nemám vůbec radost neb jde už o střílečku.)hraje se příběh a je hloupé nenechat děti dokončit co začaly. u těch aut je to o to obtížnější, že se vám otevírají nové a nové závody, scenérie atp. samozřejmě ,že to je nejvíc baví a je těžké je odtrhnout. také mají ode mne určený časový limit, ale ten je vždy překročen, když jim nechám dohrát určitý závod. když se to tak ve třech nasčítá přijde mi, že jsou celý večer u Pc. jak jsou doma tak můžou nastoupit ve 4h odpoledne a většinou to vyjde do zpráv....říkám si, že je to moc, ale také dočasně.
za normálního režimu (škola, školka. kroužky, pobyt venku, nějaká návštěva, knihovna) vyjde tak nějaké odpoledne na počítač. ev o víkendu, když je mnažel pracovně mimo a nemáme jinou akci. udělala jsem zkušenost, že je lepší je pustit třeba jednou, dvakrát za týden za Pc na delší čas, aby se pořádně nahrály, než kařdý den po troškách, protože to člověk slyšel celý den kdy už budou moc jít hrát. záleží asi také na věku hráčů . u nás 3-5-7

jak to šéfujete u Vás ?
Jorgos 17782
13.12.2011 20:31:38
Zas těm přibaleným hrám nedávej až takový význam. Co si třeba vybrat podle barvy? ~;)
Beztak vám tyhle hry časem přestanou stačit a pořídíte si nějaké další.
Ještě mě napadá jedna věc - jestli budeš kupovat další ovladač, dej pozor, aby měl v názvu Plus (to je nový typ, některé hry ho vyžadují, sice se to dá doplnit i ke staršímu typu, ale lepší je koupit rovnou ten nový).
smajlík 25352
13.12.2011 17:43:32
Jarqos, děkuji, to o volantu jsem si myslela - spíš tedy vybrat buď tu bílou co máš ty nebo tu druhou co jsem sem dávala já - modrou. Tam píší že je tam hra nějaká Olympiáda, zase tam není to wii party - tak já tedy vážně nevím který vzít ~l~
Jorgos 17782
13.12.2011 14:42:51
Tady z těch her znám jenom Wii Sports a Wii Party (ta bílá sada).
Wii Sports je celkem stará hra (asi první, která se k Wii přibalovala), je tam tenis, bowling, baseball a box. Škoda, že tam radši nedali Wii Sport Resort, ta je výrazně lepší.
Wii Party mě celkem baví, hráváme s dcerou (6 let) a docela se u toho vyblbneme. Co by na to říkaly starší děti těžko říct.
Ty hry u CZC neznám, ale ten volant v černé sadě není žádný extra bonus, to je jenom kus plastu, do kterého se vloží ovladač. Samotný stojí myslím kolem 250 Kč, minulý týden jsem ho vidět v Kauflandu ve výprodeji za 80.
Podložka mi pro začátek přijde celkem zbytná, dá se dokoupit kdykoliv (třeba k příštím vánocům).
smajlík 25352
13.12.2011 13:25:41
Jorqos: Děkuji, jestli ty hry znáš - která je lepší prosím? Ovladač bychom druhý určitě dokoupili, časem třeba i tu wii podložku - jen najednou to prostě nejde :-( V tom ccc mají k doručení do vánoc obě ty sady, pak ještě černou s volantem - ale tam asi sport není vůbec - je to tak?
Jorgos 17782
13.12.2011 9:49:29
Rozdíl je jenom v barvě a v přibalené hře (u Datartu jsou dvě). Určitě dokup další ovladač (nebo ovladače, je-li vás doma víc - dají si připojit až 4).
[<<Předchozích 1200] Názory 12011210 z 2505  [Dalších 1295 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.