| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Ekologická domácnost

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 2924  [Dalších 2784 >>]
babi_ 48341
26.9.2023 12:11:14
Beat, tak jsem si to přečetla, a ten článek je fakt hroznej ~d~
To je zneužitá svoboda slova.

EDIT: ale teda dobře, ať si píše, co chce, ovšem jiní zas mají svobodu napsat, že je to blábol ~:-D
byvala radka 154149
26.9.2023 12:10:54
tak dost casto to byla nutnost, at je co na taliri do Jednoty se chodilo 3 krat - v 6 pro mliko, v 10 pro chleba a v patek odpo pro maso. To, co lidi vesmes pestovali, se na dedinu ani nevozilo (zelenina, ovoce). Chleba i maso na objednavku
byvala radka 154149
26.9.2023 12:05:02
u nas rozdavalo mesto plastovohadrove pevne tasky, dojonce v barvach kontasu, papir, plast, sklo. Uz je to nekolik let a porad slouzi
Monika 123907
26.9.2023 12:02:42
Beat, taky ráda chodím mezi poli a všímám si nových pěkně upravených cest a nově vysazených alejí, ale polních cest bylo dost i dřív (často podél starých mezí nebo i staré úvozy, někde tedy holt jen cesta vyježděná traktory), na většině míst fakt nebylo třeba chodit jenom po silnici - možná v nějakých extra úrodných krajích.
Kaliope X 157897
26.9.2023 12:00:27
Já v bioodpadu v paneláku problém nevidím, v okamžiku, kdy u nás přidali kontejnery na bioodpad i na sídliště, začali jsme třídit. Jen je to prostě jediný odpadkový koš, který poctivě zavíráme.
Lenka Pražanda 128023
26.9.2023 11:56:59
Huso, z čeho usuzuješ že paní je kolem 30 a má malé děti? Mě naopak přijde že je starší a žije sama. Jinak by neměla čas věnovat se naplno zahradě a jezdit několikrát v týdnu na malý nákup na kole. Píše dokonce, že do města jede busem. To je teprve objev! ~t~
Já nehaním téma, to je super. A určitě tu bude hodně příspěvků. Vyjádřila jsem se čistě k tomu článku. Paní objevila věci, které plno lidí dělá běžně. Jako nosit si vlastní tašku na nákup (to dělala už moje máma i babička) nebo třídění odpadu. Pro mě je to standard a vždy mě překvapí, že někdo netřídí ~d~ Vždyť na tom nic není. Zvlášť na vesnici. V paneláku je třeba problém třídit bioodpad. Znamená to mít někde v bytě misku nebo krabici a chodit s ní každý den k popelnici. To je vopruz. Na zahradu si dáš kompostér a jenom vyběhneš ze dveří.
Alena 129302
26.9.2023 11:39:26
Huso, tohle prece neni vec veku, ale spis prostedi v kterem se pohybujeme. Nicmene ten "clanek" vubec zena s malymi detmi psat nemusela, je plny klise a familiarniho stylu "mezi nami devcaty" apod. To je proste jen splacana vypln zhruba na dane tema, protoze je potreba neco dneska odevzdat.
Stará husa 154854
26.9.2023 11:39:10
Kašmirový svetr si nekoupím, protože je drahý a asi bych se o něj nedovedla starat. Kupuju si normální svetry v řetězcích a vydrží mi mnoho let. Lněné kalhoty si taky nekoupím, neb se mi nelíbí, protože se mačkají.
Beat 107867
26.9.2023 11:36:41
Mmch, co vám v posledních letech děla v přírodě radost? Mně, kromě čistších vod jsou to přespolní cesty mezi vesnicemi. To dřív nebylo ale v posledních letech jich přibylo tolik!! Krasne cestičky obsazené stromy, malé aleje v polích.. Dřív člověk musel všude po silnici. Jen v mem okolí bych jich napoctitala třeba 30-40.. nevím přesně.
Beat 107867
26.9.2023 11:33:54
Článek mi nic nového nedal, přijde mi naivní a poplatný době, nicmene bych ho nenazvala kritickým slovem blábol. Máme svobodu slova a jsem za ni porad rada ~:-D

Každý, kdo vyjede směrem na vychod, tak už za hranicemi Slovenska vidí jiný svět. A nejen tam. V tomhle světě se bezne vyhazují za jízdy lahve z auta a pytle do příkopu. A i v te krasne Itálii mají šílený bordel v lesích. Takhle to je asi na 80% naši krásný Země. V kontextu toho mi článek přijde přinejmenším úsměvný.

Sama uklizim odpad po okolí , máme kompost, krmim ptáky, naše jezírko je plné života a chodí z nej pít kdekdo, atd.. ale abych doufala, ze nákupem lnene sukně v Nila store pomůžu k zániku obchodu jako New Yorker a Primark, a moři nebudou plout ostrovy hadru, tak to vim ze je blbost. Kasmirovy svetr nebo lnenounádheru si koupím proto, ze chci, mám to rada a jsem rada, když mi věc vydrzi. A ne ze bych tím zachránila planetu.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 2924  [Dalších 2784 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.