Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Maťa. | 21117 |
|
|
24.6.2010 7:44:37
Pregnyl pomože vyvolať ovuláciu do 24 až 48 hodín od pichnutia (najčastejšie do 36 hodín), ale len v prípade, že je folikul naozaj zralý. Pokiaľ by zralý - dostatočne veľký - nebol, tak ani Pregnyl nezabere.
Jo a áno, bazálnu teplotu zvýši, predsa len, je to tehotenský hormon HCG získaný z moču tehotných žien, takže na bazálku má vplyv. |
| Mája+M(7/11) | 98997 |
|
|
24.6.2010 7:36:36
Předvčera jsem byla na folikulometrii (12DC) a v jednom vaječníku jsem měla 2 folikuly (16 a 17), doktor říkal, že je to dobrá reakce na clostilbegyt + oestrogel, ale že ještě počkáme na dozrání vajíček a Pregnyl píchneme další den, tzn. za 12 hodin. Včera mi ho teda sestra píchla, večer jsme "to" po 3denní abstinenci zkusili a ráno jsem měla BT nízkou jako obvykle - od začátku cyklu mám BT 36,0 - 36,4 a dnes ráno 36,4. Pokud Pregnyl vyvolává ovulaci, neměl by také zvednout BT? Jak rychle by se měla ovulace dostavit? Od zítra bych už zase měla brát duphaston, který ji zablokuje, pokud neproběhne, asi ho o pár dní odložím, ale nevím, jak dlouho na ovulaci čekat.
Děkuji vám za vaše zkušenosti s Pregnylem ![]() |
| LNKa | 108679 |
|
24.6.2010 0:19:03
No jistě, žádný problém. Měla jsem také jeden vaječník nefunkční ......
Ale pozor, všechno má svou příčinu, tělo není hloupé. Mě lékaři léčili mnoha způsoby asi deset let. Dokonce jsem byla na umělém oplodnění ..... pak jsem se na to už vykašlala. Po několika letech jsme se s manželem rozvedli (ne kvůli nemožnosti mít děti) a najednou, v mých 38letech, během tří měsíců začalo vše fungovat jak na drátkách, zmizely veškeré nepravidelnosti atd. Otěhotněla jsem, dokonce nechtěně, s mým novým přítelem. Když dítě nepřichází, vždycky ví proč. Zdaleka to nemusí být vztahový problém jako u nás, ale klidně může. Nebo třeba moc tlačíš na pilu. Pokud chceš mít pohodové dítě, nenuť ho za každou cenu se narodit, kdy ty chceš. Ono ví, kdy má přijít. Stačí ho jen pozvat. Hodně štěstí! |
| Samarlu | 82737 |
|
23.6.2010 22:55:56
Počít z toho funkčního, trpělivost!
|
| Maťa. | 21117 |
|
|
23.6.2010 20:15:25
Morrigna, ak Ti druhý vaječník funguje v pohode, snaž sa hodiť do klidu. To podľa mňa na CAR ešte určite nie je
![]() Pre útechu - sesternica moja bude teraz rodiť. Svoje tretie - neplánované. Jeden vaječník jej zobrali ešte než mala deti. A všetky tri počala len s tým jedným ![]() |
| Morrigna | 50389 |
|
|
23.6.2010 20:10:46
No, pak by mi ale (též laicky) přišlo, že není problém v hormonech, ale v tom konkrétním vaječníku. Co s tím?
|
| VERI + V6/08 + bříško | 70964 |
|
|
23.6.2010 19:49:14
Taky se laicky domnívám, že je to možné..
|
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
23.6.2010 19:45:52
Laicky bych řekla, že určitě může být jeden uvolňovat vajíčko a jeden ne.
|
| Morrigna | 50389 |
|
|
23.6.2010 19:40:21
Tři měsíce měřím BT, křivka vypadá celkem dobře, ale první i třetí cyklus se mi ukázal výrazný hlen i po "teplotním skoku", takže mi Fertility Friend vyhodnotil pouze jako možnou ovulaci. Obě MS po takovém to cyklu byly sice výrazné, ale krátké a bez toho, aby odcházela sliznice. Po první MS jsem byla na hormonálním profilu, který nedopadl dobře, vypadalo to, že vajeníky vůbec nespolupracují.
Teď mi to vrtá hlavou, je možné, že by jeden vajeník fungoval a druhý ne? Že by se mi tím pádem střídaly ovulační a anovulační cykly? Řěšil jste to někdo? Jsem z toho všeho hodně přešlá. Na gyndu na kontrolu půjdu za měsíc, ale doktorka se tvářila spíše tak, že to není její parketa a spíš mě pošle do CAR, což mě také moc nepovzbudilo. |
| Mája+M(7/11) | 98997 |
|
|
22.6.2010 15:06:06
A byla jsi na nějakém vyšetření? 3 roky je dlouhá doba.. Já jdu dnes poprvé na folikulometrii a beru si s sebou injekce pregnylu nebo jak se to jmenuje. Jestli mi je nakonec píchnou, to se uvidí podle toho, jestli mám nějaké dozráté vajíčko, každopádně jsem ráda, že se odhalil problém (anovulace) a něco se s tím dělá. Od začátku cyklu mám velice nízké teploty (36,0 - 36,5) a dnes taky 36,2. Tak nevím. Poctivě jsem zobala clostilbegyt a mazala oestrogel. Teď mě čeká ten ultrazvuk a injekce pregnylu a od 17.DC duphaston. Pevně věřím, že se to brzy podaří, protože jsem po hormonálních lécích přibrala už 25 kg a ani předtím jsem nebyla štíhlá, takže mi to mírně řečeno neprospívá. Nejradši už bych měla odroděné 3 potomky, které si s manželem plánujeme a zhubla, ale myslím, že nás ještě čeká dlouhá cesta..
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.