Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Maťa. | 21117 |
|
|
5.3.2010 13:37:11
A inak, o prvého syna som sa snažila 9 rokov, takže mám samozrejme za sebou aj branie Clomhexalu atd. atd...
Zaujímavé je, že po Clomhexalu sa mi vytvorili cysty a neovulovala som, hoci inak ovulujem bežne ![]() Mnoho tých, čo to prvoplánovo dostanú užívať si sľubuje od toho možno viac, než sa dočkajú. Ale áno, sú aj prípady ovulovania po týchto prípravkoch, ale zase ich nie je až tak veľa. Ale to len na okraj, že som sa tak rozdiskutovala ![]() |
| Maťa. | 21117 |
|
|
5.3.2010 13:34:43
Pettka, ad praktická skúsenosť, to nemusí byť zrovna u týchto prípravkov...
Docela bežne sa stáva, že je ovu test pozitívny a žena nakoniec neodovuluje a má anovulačný cyklus. Je to všetko o tom, že LH je najvyšší tých 36 - 24 hod. pred ovuláciou, vlastne ten hormon sposobí prasknutie folíku potažmo (to určite vieš) a čo z toho vyplýva? Ovulačné testy ovuláciu iba predpovedajú, ale NEPOTVRDZUJÚ. Takže je fakt bežné, že LH stúpne, ale ovulka neprebehne trebárs len pre podvedomé očakávanie ovulácie alebo kvoli stresu atd. atd... Takže ad falošná pozitivita ovulačných testov - moj názor - ovulačné testy reagujú len na LH, takže pozitívne sú správne, otázkou zostáva, či ovulka potažmo prebehne ![]() |
| PPetka | 94408 |
|
5.3.2010 13:19:55
MATO, teoreticky vím, jen mě zajímá prakticka zkušenost holek tady, víš
Ale díky i za tohle![]() |
| Maťa. | 21117 |
|
|
5.3.2010 12:41:09
Ppetka, oba prípravky obsahujú účinnú látku klomifen citrát.
Táto látka naozaj sposobuje zvýšenie FSH (folikostimulačného hormonu), GNRH (gonadotropiny uvoľňujúceho hormonu) a LH (luteinizačného hormonu). Takže naozaj može dojsť k falošnej pozitivite ovulačných testov v prípade užívania klomifenu, pretože ovu testy reagujú práve na LH hormon. V tomto prípade može jeho hladina stúpnuť a telu sa nemusí zrovna podariť ovulovať, ale testy ovu ukazujú pozitivitu na LH.. |
| PPetka | 94408 |
|
5.3.2010 12:12:52
Zajímalo by mě( zatím jen teoreticky), jestli při braní Clomhexalu( Clostilbegytu) na vyvolání ovulace Vám fungovaly normláně ovulační testy- hlavně, jestli Vám neukazovaly falešnou pozitivitu v době, kdy ovu nebyla?
Píše se, že tyto preparáty mohou dělat jejich falešnou pozitivitu- tj. jsou pozitivní i mimo dobu ovulace... Jak to bylo u Vás? Odpovídaly pak jejich ev. pozitivitě zvýšené bazálky či jiný projev ovulace? Nebo máte opravdu zkušenost, že testy vycházely falešně pozitivně i mimo ovulaci??? Díky za zkušenosti. |
| hruska111 (Kubík 08) | 79089 |
|
|
4.3.2010 18:37:41
Jani, díky za radu. Dnes večer "tady" tedy nebudu!
Uvidíme... ![]() |
| Jana |
| • |
4.3.2010 17:09:46
Hruško někde jsem četla, že ovu test reaguje na hladinu hormonu, který "aktivuje" ovulaci - tedy uvolnění vajíčka, takže když máš pozitivní ovu test, znamená to, že je tam toho hormonu tak hodně, ža brzo dojde k ovulaci - měla bys mít pohlavní styk (hrozné slovo
![]() ) do 24 hodin, nejdéle ale do 48 hodin. Spermie prý vydrží "čekat" na vajíčko až 3 dny (v tobě), ale vajíčko je po ovulaci oplozeníschopné prý tak 15 hodin. Takže já bych na to asi raději vlítla dneska i zítra . A udělala bych si ovutest i zítra a pokud bude ještě také pozitivní, tak bych to asi pojistila "tulením" i v sobotu. Tak hooooooodně štěstí . |
| hruska111 (Kubík 08) | 79089 |
|
|
4.3.2010 13:37:30
Ahoj holky, tak se s vámi chci podělit o zkušenost a taky poradit
. Mimochodem Makkussko,co "tady" děláš? V rámci oddychu máš relaxovat! ![]() Jsem 13DC, tento cyklus jsem se rozhodla vzít to pevně do rukou a dělám si testy 2 (jeden byl levnější, druhý dražší), no a představte si, že ten dražší měl tu kontrolní čárku strašně světlou a dneska dokonce žádnou! Ten levnější mi kontrolní čárku ukázal pěkně výrazně. Vedle něj se objevila ještě jedna čárka, je stejně široká, ale světlejší, světle růžová a né fialková jako ta kotrolní. Máme to dnes s manželem už zkusit, nebo počkat co zítra? Bojím se, ať ta mrška vajíčko neuteče!![]() |
| Mája+M(7/11) | 98997 |
|
|
3.3.2010 9:15:54
Ahoj, mě ovu testy taky zlobily, kolikrát se mi neukázala žádná čárka, proto jsem je přestala kupovat, jsou celkem drahé a když jsou dokonce i nespolehlivé, tak to by nešlo..
![]() |
| Jana |
| • |
2.3.2010 18:57:49
já, když jsem si při minulém těhu dělala ovu test, tak tam psali, že ta testovací čárka musí být stejně tlustá, jako ta kontrolní, jinak že to není ovu, já ji měla 13 a 14 DC tenoučkou a pak už žádnou, no a ovu určitě byla, protože jsem byla pak těhotná
. No a teď minulý cyklus jsem měla 12 a 13 DC tu kontrolní stejně tlustou jako tu kontrolní no a těhu nikde :-(. Tenhle cyklus neberu Clostyl, takže nebudu plácat drahé ovu testy, ale měřím BT, tak jsem zvědavá, jak to bude |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.