| gijiged,Vojta 9/06+Lenka 05/09 | 92910 |
|
1.4.2023 16:59:30
Papírová průvodka k e-receptu je něco jiného, než papírový recept, jak už je v některých odpovědích naznačené. Pá papíře musí být náležitosti receptů ( nejen e-receptu), mezi které patří razítko a podpis.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
1.4.2023 14:15:42
Liv, myslíš vytištěný elektronický Rp nebo klasická původní verze?
|
| * Liv | 30003 |
|
|
1.4.2023 12:02:33
Větře,
osobní ověřená zkušenost - píšu a vyzvedávám takhle mámě lék, který již v ČR není několik let reistrovaný 1. recept musí být v papírové podobě, s razítkem, na elektronický podpis pravděpodobně nebude nikdo zvědav 2. napsat na něj přímo obchodní název daného léku, pod kterým je obchodován v Německu - může a nemusí se lišit 3. osobně s rp do lekárny, pokud nemají na skladě, objedanjí do 12-24 hod, platba cash 4. česká zdravotní pojišťovna samozřejmě žádnou refundaci neposkytne |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.4.2023 10:38:59
Značka je naštěstí stejná, byť výrobci různí.
Akorát nechápu, proč na ten recept ani na výslovnou žádost česká lékařka neuvedla účinnou látku. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
1.4.2023 10:37:37
Děkuji za rady, je to na dobré cestě
![]() Začala jsem volat do náhodně zvolených lékáren (podle mapy, kam se mi zdálo, že se dá dostat). V první lékárně, kde někdo mluvil anglicky, jsem lék objednala (neměli ho v žádné). Domluvila jsem nejlevnější dostupnou variantu (stojí 55–250 eur), mám objednací číslo a měl by být k dispozici od pondělka. Zdůraznila jsem, že mám český recept, paní ale akorát zajímalo, jestli je to originál na papíře. Pojede ho ale vyzvednout někdo jiný než pacient, tak snad ho vydají. Mimochodem se už mezitím ozvali z eshopu – berou pouze německé předpisy. |
| Liaa | 29716 |
|
|
1.4.2023 10:28:52
Obecně:
Český recept tam normálně platí, žádný speciální formulář nepotřebuješ. Vydávání léku, platnost receptu a všechno kolem toho se ale řídí jejich předpisy. A je potřeba, aby na receptu byl obecný název léku (nikoli značku, která se může v různých zemích lišit). |
| Dari79 | 114243 |
|
1.4.2023 10:23:19
Pokud vím, v Německu se běžně doklad totožnosti k e-receptu opravdu předkládá. Ale určitě to jde i bez něj (aspoň u nějakých skupin léků).
Fakt asi nemůžeš dělat nic jiného, než se domluvit v konkrétní lékárně, která je pro vás sjízdná, aby tam ten lék měli a "zarezervovali ho", když k tomu budou ochotní a zrovna se jich zeptat, jak s tím ověřením totožnosti. Já to teda dělávala tak (před těmi mnoha lety, když jsem sháněla malýmu vakcínu), že jsem prostě tam s receptem došla, oni mi lék objednali a dali vědět, kdy je a pak jsem si ho došla vyzvednout. Recept si tam mezitím normálně nechali, dali mi jen nějaký "výdejní lístek", se kterým jsem přišla příště. Jenže já jsem fakticky žila v obou státech, takže mě to bylo jedno, nemusela jsem to mít tentýž den... Pokud to máš daleko a běžně tam nejezdíš, tak je asi opravdu nejsmysluplnější všechno si to extrémně pečlivě předem připravit a domluvit. včetně zjištění ceny a mít s sebou peníze, že ![]() |
| Dari79 | 114243 |
|
1.4.2023 10:04:31
https://europa.eu/youreurope/citizens/health/prescription-medicine-abroad/prescriptions/faq/index_cs.htm
|
| Dari79 | 114243 |
|
1.4.2023 10:02:21
https://europa.eu/youreurope/citizens/health/prescription-medicine-abroad/prescriptions/index_cs.htm
|
| K_at | 121378 |
|
1.4.2023 9:52:09
Hele, a zeptat se na SÚKL? Blbý nápad?
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.