Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| 77kraska | 132593 |
|
26.1.2023 9:20:03
Pampelo, nic ve zlem, ale neumim si predstavit, jak nekdo v 19 letech zvladnul studovat VS, starat se o dite a jeste stavet dum....asi jste meli pomoc dalsich clenu rodiny, jinak to nechapu...taky jsem byla mlada pred rokem 1989, stavebniny se velmi tezko shanely, penez moc nebylo, remeslnici nebyli (leda clenove rodiny nebo melouchari), proste vsechno slo tezce....a vysoka tehdy taky nebyla zadarmo, muselo se tam chodit vic nez dneska, sledovala se ucast na seminarich, casto i na pradnaskach, celkove flexibilita ve studiu byla mnohem mensi, terminy zkousek byly narizene pro kazdy kruh a nedalo se prehlasovat na jine terminy
mne tehdy pripadalo nezodpovedne se hrnout do rodinneho zivota, kdyz clovek nic nemel a velmi by zavisel na pomoci rodiny, pak prisla revoluce a spousta moznosti, tak nakonec jsem mela dite az pred ctyricitkou a nikdy jsem od nikoho nic nepotrebovala, naopak jsem cele roky financne podporovala starsi cleny rodiny, kteri meli male duchody |
| Hatata | 157806 |
|
26.1.2023 6:03:16
Tak jste asi oba byli vyzrálejší, než já v tom věku. V 19 jsem měla problém se postarat o sebe, natož o dítě. První dítě přišlo až když mi bylo 25 a to už jsem byla jinde. Co se týče těch mladých manželství s dítětem, zrovna v etudách vidíme, jak není dobře, že se lidi nestihnou poznat. Ono 18 letá těhotná holka neměla moc rozhodovacího prostoru.
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
26.1.2023 2:17:39
Já nevím, jestli bylo brzké manželství peklo...já jsem měla jak je naše tradice v rodině první dítě v 19ti, byla jsem v prváku na VŠ, zvládla jsem dostudovat, postavili jsme i při mojí škole a práci do pár let dům, narodilo se nám další dítě. Nejhorší byla asi manželova (naštěstí náhradní) vojenská služba.
On totiž má/měl člověk v těch mladých letech hodně sil, a nová rodina dává cíl a motivaci k životu...a určitou zodpovědnost. Člověk má/měl pro co a pro koho žít...když vidím některá dnešní děcka bez jakékoliv motivace k životu, co se plomcají životem...a mnoho z nich neví, co dál...hodně z nich studuje, ale tak nějak podivně jen proto, že jinak neví, co by měli dělat, někteří po studiu nechtějí ani hledat práci a zůstávají doma tak nějak dál jako děti....to je zas druhý extrém. Mám kolem sebe dost manželství, co vznikla v osumdesátkáxh, a ti lidi jsou pořád spolu, i když asi každý v tom dlouhodobém partnerství si něčím projde. Takže znám lidi, pro které to nebylo peklo...můj muž je ještě o kousek mladší než já, a fungoval i jako mladý s přebalováním, krmením, "hlídáním" a tak...za mě i za něj - bylo to fajn. Přizpůsobili jsme se poměrně lehce a rychle jeden druhému. Ale bydleli jsme sami, 3 měsíce u tchánovců stačily, jsem prostě samostatná a přizpůsobovat se regulím náhradního domova se mi úplně nelíbilo (striktní zákaz používání koupelny po 20.hodině, nemožnost vlastního přeprání prádla, strašně málo soukromí, tak jsme prostě pak bydleli nějaký čas v mrňavé garsonce ve sklepě - ale sami tři.Když se ohlídnu zpátky, nelituju, naopak. Rozhodně to nebylo peklo...jsem vděčná za to, jak plnej (i když i některý zážitky byly dost zátěžový) jsem mohla prožít. |
| Hatata | 157806 |
|
25.1.2023 21:25:19
Ty brzké sňatky a děti, to bylo peklo. Mám doma po mámě jednu knížku nebo měla jsem a to byla taková poradna pro mladé. A tak, když jsem četla: Je mi 19 a mám dvě děti, manžel má 21 a máme takové a makové problémy… Tak jsem si říkala, že děcka mají děcka a to plodilo spousta problémů. Četla jsem, že člověk dozrává až kolem 25.
Když vidím svého 20 letého syna, jak čumí do ledničky a nemůže najít oběd, tak si ani omylem nedovedu představit, že by se staral o rodinu s dítětem. A to je normální, finančně gramotný, studující, pracující, ale prostě na množení to ještě není |
| Hatata | 157806 |
|
25.1.2023 21:13:48
Dari, souhlasím. Mladá ženská a velkými dětmi. Půl života před sebou. Nebyla ochotna využít z života vůbec nic. A nic změnit, aby se cítila lépe. Začátek jsem neviděla (jen kdysi), tak si už nepamatuju, proč delala uklízečku, když měla gympl.
|
| neznámá | 91073 |
|
25.1.2023 20:06:13
Dopadl nějaký pár z etud "dobře", zůstali spolu a jsou šťastný?
Vím, že Strnadovi, ale to mi také nepřišlo jako spokojené manželství. Zuzana je můj strašák, vždy když mám delší období lenosti, vybavím si Zuzanu a trošku na sobě máknu. Ta holka byla mrtvolná už v osmnácti na svatbě a věkem se mrtvolnost stupňovala. Takové umírání od nohou. Dle mého se nikdy nemilovali, sice spolu chodili myslím dva roky před svatbou, ale jen víkendově. Hádám, že Stanislav přijel na víkend či prázdniny na vesnici ke své rodině a občas se se Zuzanou vyspal, tak to dělali dva roky až se povedlo dítě, tak se vzali. Nelákalo je spolu bydlet, neměli společné zájmy, pojili je akorát děti. |
| zvířevdíře | 132487 |
|
25.1.2023 19:45:44
"nic než práce a televize není, nezašla nikdy do divadla, na výstavu, jen tak s kámoškama na víno či na procházku. I vůči těm dětem to bylo dost ospalé i když starostlivá byla dost."
No, jsem sama s dětmi pár let a taky je to hodně ospalé, vlastně se nedívám ani na tu televizi, prostě to regulérně nestíhám, jsem odjakživa pomalá. Nicméně v té takzvané "akčnosti" ani nespatřuju nějakou velkou hodnotu. |
| Dari79 | 114243 |
|
25.1.2023 19:40:19
Přesně - ten prostřední díl byl pro mě hroznej - ona, děcko v 18, takže v nějakejch 40 letech už obě děti "z domu". Vždyť byla mladší, než já dneska, nebyla povinná už kolem nikoho skákat, a celý její život byl v práci uklízet, doma koukat na telku.
A taková byla v tom mládí krásná, vystudovala gympl, takže úplně blbá asi taky nebyla... A - v té době bylo relativně běžné mít děti kolem 20., takže ani nějaký ten "stres" z toho, že "zničila jsem si život" mít taky nemusela... Vlastně byla na úrovni mý matky, ta měla taky děti (nás) 21-24 let, kolem 40. už byl jen nejmladší brácha na střední... A rozhodně nežila takhle strašně rezignovanej život a to na nás taky byla strašně dlouho sama... A v tom úplném mládí, všimli jste si, jak naprosto přesně kopírovala slova svojí matky? Používala úplně stejný formulace... Chlap mi přišel normální - holt děcka v nezralém věku... Ale fakt strašně šikovnej - nízkoenergetickej barák v době, kdy se to ještě zdaleka "nenosilo", vlastníma silama..., jazyk se naučil sám tak, že mohl pak tlumočit... Je jasný, že jim to manželství nemohlo vyjít, rozhodně nebyli kompatibilní. I mě překvapuje, že jim to vlastně vydrželo tak dlouho. |
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
25.1.2023 19:02:39
tohle s lidmi často udělá deprese
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
25.1.2023 18:42:46
On nebyl moc ani s tou druhou manželkou, já mám hodně konicku, ale tenhle by mě taky utahal
![]() Připomíná mi MM před dětma, je to jejich vrstevnik a taky pořád něco dělal, hlavně elektroniku a jazyky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.