| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 231487  [Dalších 231347 >>]
Mi+3 11897
12.10.2024 21:44:47
Tak u nás většinou k rychlému rozhodnutí vedou okolnosti, dům jsme koupili nejlevnější neb na jiný jsme neměli. V roce 92 nebyly hypotéky, stav.spoření, Spořitelna se měnila, katastr fungoval na dlouho a koupě se uskutečnila jen díky tomu , že prodávající měli všude známosti a zařídili půjčku, přepis, protože nutně chtěli peníze. Ovšem z opravami to tak rychlé není. Okna jsme vyměňovali po 6 letém uvažování co a jak, ale bylo myšleno až po výměně střechy na kterou ještě nedošlo. Nad pořízením dětí jsem taky moc neuvažovala, protože co kdyby to nešlo. Ale u oprav a nákupů přemýšlíme nad vším co by se mohlo vyskytnout a je jednodušší se do ničeho nepouštět. Asi holt nesnášíme změny, takže práci jsem změnila jen kvůli přistěhování za manželem, a manžel pracuje tam kde se vyučil 35 let.Takže závidím lidem kteří se umějí plánovat a rozhodovat.~z~
Silvie+dva kluci 103202
12.10.2024 21:06:45
Čím důležitější rozhodnutí, tím mi to jde rychleji.
Například s tím domem, co tady zmiňujete. Když jsme chtěli koupit dům, byli jsme asi na pěti prohlídkách a u toho posledního jsem věděla, že je to on. Nemohla jsem ráno dospat, abych zavolala majitelce, že ho bereme. Pak mi říkala, že do deseti minut po mně volal druhý zájemce, ze dům bere. Ale už byl náš :-) Partner si tím domem jistý nebyl, ale já ano. Tak jsem to rozhodla za celou rodinu a zatím jsme nelitovali.
Změnu prace jsem tady rozhodla poměrně rychle. Po dvaceti letech jsem úplně změnila obor a bylo to dobré rozhodnutí. Kdybych dlouho váhala, byla by pryč, nabídka měla jen omezenou dobu trvání.
Ale třeba vybrat si diář na rok 2025 byl dlouhý boj, nedokázala jsem se rozhodnout, který zvolit. To stejne s barvou deštníku ~:-D
Koníček mořský 156666
12.10.2024 18:23:56
Já se vlastně rozhoduju úplně jednoduše. Jsem asi dost rozhodná, nemám s rozhodováním problém. V čemkoli. Občas mě štvou lidi, kteří nechávají rozhodování na mně a jsou pohodlný.
O ničem moc nepřemýšlím, rozhodnu se a rozhodnu se dobře.
Někdy se spolehnu na svou intuici, někdy na svoje zkušenosti, rozhled a rozum. Někdy za mě rozhodně někdo vyšší - ten Nejvyšší. Prostě se to rozhodne samo.
Někdy o svém konečném rozhodnutí víc přemýšlím, probírám různé alternativy, někdy své rozhodnutí konzultuji s mužem, ale většinou mám jasno. I když stane se, že své rozhodnutí náhle a intuitivně změním a ...dobrý.
Jsem Ryba, když už jsme u těch znamení a ty maji intuici hodně silnou. Na druhou stranu někdy mé rozhodnutí ovlivňují přehnané ohledy na druhé. Ale učím se to nedělat.
77kraska 132593
12.10.2024 18:17:58
Ropucho, tady v dome to vypadalo Ok, ale jak se do toho ryplo, tak se všechno začalo sypat…jak v dome, kde se stara svj, tak u mne v bytě, kde se starám výhradně já. Ale cena vzrostla za 20 let cca pětkrát, tak taky v zásadě nelituji. Ovšem furt platíme hodně do fondu oprav a to se asi dlouho nezmění.
Koníček mořský 156666
12.10.2024 18:17:11
Termix, to se od Tebe tak krásně čte !! (Když vím, jak jsi to měla v životě těžké)

Moc Ti přeju, aby každá Tvá další důležitá rozhodnutí byla tak spontánní a tak dobrá ~x~~;

A děkuji Ti, za hezký pocit, který mi Tvůj příspěvek přinesl.~s~
sally 3140
12.10.2024 16:58:43
Když se nemůžu rozhodnout, tak to obvykle znamená, že všechny ty možnosti jsou špatně a je třeba to přerámovat... třeba několik měsíců jsme řešili okno v koupelně - velké okno nad obrovskou rohovou vanou / vířivkou, které nebylo otevírací (takhle jsme dům koupili) - dali jsme tam obyčejné šoupací, ale člověk musel vlézt do vany, aby na něj dosáhnul. Tak jsme hledali jiná řešení, okna na kličku atd., ale pořád tam byla ta vana, že.... Nakonec jsme to vyřešili tím, že jsme vanu celou zrušili, máme tam normální okno - a spoustu prostoru na věci jako ukládání ručníků, sušení prádla (takže nemám sušáky v obýváku!!!!) a je po problému...
Takže když něco nejsem schopná vyřešit, dám si pár dní odstup - a zkusím se na to podívat z jiného úhlu.
byvala radka 154149
12.10.2024 14:16:58
Jedine, kde se rozhoduju rychle a bez problemu, je rizeni auta, i v hustem provozu nemam problem
Evelyn1968,2děti 6269
12.10.2024 13:13:46
Jo, prvorepubliková vila v centru města i s personálem by byla top :-), teď jsme většinou 2 ve 3+1, všude kousek pěšky, to taky není špatný :-)
Federika 14090
12.10.2024 12:21:06
To jsem s říkala taky, ale vzhledem k tomu, že každej chodí jinam do školy, jinam na sport, jinam do práce, by se stejně mc času neušetřilo.
Teď to má nejdál dcera, ale je to na 4 roky, to přežije:-)
Ropucha + 2 120300
12.10.2024 12:18:53
"že mi polezou všichni doma na nervy, protože se nikdo nebude mít kam stáhnout, nebudeme mít kam dát věci, bude problém se zaparkováním více aut"

Ano, to všechno se děje :-)
Je to daň za docházkovou vzdálenost do škol, za kulturou, za sportem, na nádraží, do příměstské zeleně, k lékaři...
Vlastní vila ve stejné lokalitě by byla top, ale k tomu nám holt chybí cca dvacet miliónů.
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 231487  [Dalších 231347 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.