| Pole levandulové | 23006 |
|
|
13.10.2024 15:37:58
Jsem typ rychlých rozhodnutí. Většinou totiž dobře vím, co chci, takže rychle porovnám tu možnost se svými přáními, zvážím poměr cena/výkon a pokud usoudím, že je to dobré, jdu do toho. Takhle jsem prodala byt, koupila dům, nakupuju a prodávám takhle auta, nemám ráda dloooouhé rozvažování. Manžel oceňuje, že už mu předložím a odargumentuji hotovou věc a je to. Zvykl si, že věci se realizují hned. Momentálně jsme minulý týden usoudili, že bychom nechali postavit na zahradě pergolu a už jednáme s jednou firmou o datu realizace
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.10.2024 13:49:22
Sally - "U věcí jako oblečení se rozmýšlím podle toho "jestli to budu nosit - a kam" - mám pocit, že letos jsem na sobě vůbec neměla třeba letní šaty... mám nějaké sukně a trička a nazdar - ale většinou chodím v kalhotech. Takže i když vidím krásné šaty, tak si říkám, že je vlastně nebudu mít kam nosit... že jsou pro můj styl života nepraktické (a dvoje mi visí ve skříni)"
Mám to úplně stejně, často se mi něco v obchodě líbí, ale uvědomím si, že by to stejně jen viselo ve skříni, konkrétně ty šaty mám taky úplně stejně, jako ty - asi dvoje mám, pár sukní, ale uvědomila jsem si, že letos jsem ani tu sukni žádnou celé léto na sobě neměla. Nosila jsem trička, kraťasy, bermudy. Je to pro můj styl života praktičtější a pohodlnější. Ani do práce ty šaty v létě neunosím, jednak je to v mojí práci nepraktické a jednak nám tam celé léto jede dost klimatizace a v šatech je mi tam prostě zima. I v těch největších vedrech to tam bylo v pohodě na tričko a džíny. Takže když vidím v obchodě ty šaty, nebo sukně, tak i když jsou pěkné, tak vím, že by to byly vyhozené peníze, protože to stejně neunosím. |
| TaJ | 81121 |
|
|
13.10.2024 13:44:24
Sally, přesně, někdy prostě člověk cítí, že vlastně ani jedna možnost není to pravé. Tak je u těch věcí, které tolik nepospíchají, lepší chvíli počkat, dát si odstup a někdy se najednou časem najde řešení a my si pak celou dobu říkáme, jak to, že nás to nenapadlo dřív.
![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.10.2024 12:20:37
"Takže nevím vlastně, jestli se rozhoduju "rychle" - ty zásadní věci (partner, dům atd.) zabraly vlastně "leta"."
Sally, ano, to je ono. Člověk si během let zformuje velmi konkrétní představu a když pak dojde na finální rozhodnutí, je to rychlý proces. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
13.10.2024 11:49:30
sally, máš pravdu, někdy když je to "to ono", tak není třeba váhat a sčítat plusy/mínusy
![]() kdysi jsme se rozhodli pro domek na vesnici během dvou návštěv, byl čerstvě v nabídce realitky, právě tam kvetl sad a "bylo vymalováno" ![]() když jsme ho koupili a zavázali se ke strašné měsíční splátce hypotéky, seděla jsem v obýváku a všechno se ve mě najednou stáhlo strachem.... Nikdo z mých vrstevníků jako raný dvacátník nemovitost nekupoval a všichni nás odrazovali. Manžel nezaváhal nikdy, od prvního dne, co jsme na papíře specifikovali, jak chceme bydlet (větší zahrada, vhodná pro psa, kočky), stromy, v rozumné vzdálenosti od zaměstnání...koukala jsem na něj jako puk, že neváhá, čerpala jsem z něj sílu ![]() |
| Salamajka | 156972 |
|
|
13.10.2024 6:28:39
Ono když nemáš moc financí rozhodnutí je jednoduchý. Musíš si vybrat variantu na kterou máš. Rekonstrukce u nás probíhala jednoduše. Kuchynska studia berou zakázky až od 100 000 takže nakonec to udělal soused s malou firmou za 400. Šli jsme vybírat kachlicky , bylo to stylem, ze jsme zajeli do prodejny prosli vzorkovnu z toho co mi rekl ohledně třeba kvality a možnosti materialu jsem mela vybrano za pul hodiny. K tomu jsem jen v duhe prodejně vybrala podlahu a hotovo za dvě hodiny i s cestou. Kuchyni jsem s truhlářem vybrala z katalogu podobně. Vysvětlil mi materiál ukázal vzorky a slus.
Dovolenou jednoduchý. Mám 10 tis 7 dni volna odjezd autobus. No vybráno za hodinu. A byla skvělá. |
| sally | 3140 |
|
|
13.10.2024 4:51:50
Silvie
poslední dům jsme koupili za 45 minut... makléřka se smála, když jsem jí vysvětlila, že s manželem jsme se brali po čtyřtýdenní známosti, tak jak dlouho nám asi tak může trvat koupit blbej dům? Ale tohle byly zrovna ty věci, které rozhodování nepotřebovaly, kde to "bylo jasné"... protože tohle jsou situace, kdy je člověk rozhodnutej už dávno, jenom čeká na nějaké postrčení zvenku - třeba s tím domem - věděli jsme co chceme, kde to chceme, měli jsme poměrně promyšlené věci, které považujeme za nutné - a které za zbytné - takže pak když se objevil dům zapadající do kolonek, tak to bylo jasné. Možná to tak bylo i s manželem - splňoval ty zásadní věci, které jsem u muže chtěla mít. Nebo třeba rozhodnutí vzít děti do domškoly - přemýšleli jsme o tom několik let - takže když se situace ve škole vyhrotila, tak to pak bylo rychlé. Protože už jsme měli vymyšleno co a jak a za jakých podmínek. Takže nevím vlastně, jestli se rozhoduju "rychle" - ty zásadní věci (partner, dům atd.) zabraly vlastně "leta". U věcí jako oblečení se rozmýšlím podle toho "jestli to budu nosit - a kam" - mám pocit, že letos jsem na sobě vůbec neměla třeba letní šaty... mám nějaké sukně a trička a nazdar - ale většinou chodím v kalhotech. Takže i když vidím krásné šaty, tak si říkám, že je vlastně nebudu mít kam nosit... že jsou pro můj styl života nepraktické (a dvoje mi visí ve skříni) |
| Merylin5 | 68735 |
|
|
13.10.2024 1:07:56
Rozhoduji se na základě toho, že to vždycky bude cesta k lepšímu. Tak si vyberu, i když o tom nejsem přesvědčená a nejradši bych se žádného výběru vůbec nezúčastnila 😁
|
| vlad. | 38059 |
|
|
13.10.2024 0:17:19
K rozhodnutí potřebuju dost informací, ale jsem schopná je rychle obstarat a rozhodnout se. MM se rozhoduje intuitivně, i v zásadních věcech, jako třeba náš vztah, za týden měl naprosté jasno
kupuje tak i auta, prostě jde kolem, zavolá mi, pojď se podívat a je to ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
12.10.2024 22:24:41
"všechny ty možnosti jsou špatně a je třeba to přerámovat... "
jo, už jsem to párkrát aplikovala - tzv. všechno vylejt, odstup a všechno přeformátovat - zvláštní u velkých rozhodnutí je, že během rozhodovacího procesu zjistíte, že vlastně spousta původních požadavků není přímo vašich od srdce, vtisklo vám ji okolí |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.