| Půlka psa | 24064 |
|
|
23.9.2024 16:54:53
Každodenní povinnosti, které by se musely plnit i při nemoci, vůbec nemám. To jen, dokud byly děti miminka nebo batolata, protože se musely přebalit, nakojit, nakrmit, uspat, vyvenčit.... Ale nejmladší má osm, takže tohle odpadá.
Ještě nikdy v životě jsem nebyla nemocná tak, že bych nedokázala pracovat z postele a udělat základní věci doma, ale kdybych byla, tak bych to přes koleno nelámala. Ono proč taky.... |
| Fern | 155759 |
|
23.9.2024 16:46:15
Urcite je takivych a podobnych silencu mezi nami dost, ale ja k nim nikdy nepatrila, mela jsem se na to dost rada.Ale zas velmi malo kdy jsem byla nemocna
|
| Stará husa | 154854 |
|
23.9.2024 16:44:38
Ne, jsem změkčilá. Jediná doba, kdy jsem musela fungovat i nemocná, bylo, když jsem měla malé děti a bylo to k nepřežití. Jinak si vždy zalezu do postele, obložím se léky a horkým čajem a zbaběle stonám. Nechodila jsem nemocná ani do práce, nanejvýš s rýmou.
|
| Monika | 123907 |
|
23.9.2024 16:25:45
Tak otázka je, co jsou "každodenní povinnosti"
I když mi není dobře, tak se snažím zajistit, aby bylo umyté nádobí a nezastavil se proces praní a sušení prádla a aby bylo co jíst - jednotlivými konkrétními úkony (vyklidit myčku, pověsit prádlo, nakoupit, příp. něco nachystat k jídlu atd.) případně pověřím jiné osoby. Dokud byly děti malé, považovala jsem za každodenní povinnost zajistit nad nimi dozor, a to jsem plnila případně i "silou vůle". Naštěstí ale nebývám nijak zvlášť nemocná, výjimečně jsem párkrát překonávala "hnutá záda" nebo nějaký průjmovo/zvracecí problém, což je opravdu komplikace v běžném chodu domácnosti. Jo a berle týden po operaci kolene taky nebyly pro domácí práce optimální. Ale pokud mi jenom "je tak nějak divně", nebo mám "rýmičku a teplůtku", tak udělám ty základní věci a nepouštím se žádných větších akcí typu vaření vepřo-knedlo-zelo nebo rozsáhlejší úklid apod. |
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
23.9.2024 16:23:36
Nehraju. Když mi není dobře, lehnu si. V roce 2017 jsem měla hrozne bolesti zad, myslela jsem si, že to je zablokovana nějaká část páteře. Když už jsem nemohla vydržet a měla teplotu, sla jsem k doktorovi. Byl z toho hnusný zánět ledvin, dostávala jsem se z toho půl roku a jedna ledvina to částečně odnesla. Od té doby poslouchám tělo, když to nejde, tak to nejde.
|
| neznámá | 91073 |
|
23.9.2024 16:19:27
Momentálně fungovat musím, jsem s dětmi sama doma a je mi mizerně. Nejmladší přinesla něco ze školky, bubá školka. Všechny jsem je vyhodila ven a mám chvilku klidu.
![]() Normálně si na hrdinku moc nehraju, uvítám každou příležitost, kdy si můžu vlézt do postele a být pár dní v tichu. ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
23.9.2024 16:16:51
jo taky jsem byla vždycky hrdinka... a pak jsem jednou přemáhala bolest zad a vystřelující bolest do nohy a tak dlouho jsem to ignorovala ("však ono to nakonec přejde, to rozchodím"), až jsem si v zoufalství musela volat sanitku... a rozsypané plotýnky a zánět nervu a udivené "jak to, že jste nepřišla dřív, to muselo HROZNĚ bolet" a kapačky a výhružky o necitlivých nervech v noze a několikaměsíční rehabilitace... od té doby už hrdinka nejsem, dokonce opravdu nedělám rizikové věci jako vysávání, nebo třeba poležení v trávě zjara, jak vyleze první sluníčko...
a když jsem nemocná, tak jsem nemocná, prostě si zalezu a nefunguju, však on se svět točí dál i beze mne... ale pravda, mám už velké děti, s batolaty to prostě jinak ani nešlo, než fungovat i nemocná... |
| Okolík | 129526 |
|
|
23.9.2024 16:10:55
Už mě to přešlo. Převzala jsem od svého praktického lékaře moudro : "hřbitovy jsou plné nepostradatelných"
![]() |
| Klauri | 95515 |
|
23.9.2024 16:10:38
Od doby, kdy jsem překonala raka se už fakt nesnažím. Stejně chytnu vše co kolem mě běží.
|
| Anthea | 47738 |
|
|
23.9.2024 16:07:16
Ve smyslu, že se snažíte každodenní povinnosti splnit silou vůle a třeba i stihnout víc, než je třeba, i když jste indisponované.
Já za sebe jsem si na hrdinku hrála, ale dnes už se snažim nelámat věci přes koleno a silou vůle. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.