| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 231487  [Dalších 231107 >>]
Čumča. 160024
13.9.2024 10:11:10
"...o víkendu pěkně zatopíme ~5~ Akorát někde se možná pěkně zatopěji.~7~"

Koníku, ano~d~ Uděláme si o víkendu pohodlí a budeme koukat na tv, jak s tím válčí zbytek světa~d~ My teda ještě budeme jezdit do domku a kontrolovat, jestli čerpadlo ve sklepní šachtě dělá to, co má - protože když se zasekne nějakým bincem, máme ve sklepě metr vody a manžel nemá rybářské kalhoty~:-D, takže pokaždé, když se to stalo, byl fakt chudák~n~
Buřt 147593
13.9.2024 10:08:49
Rose, upřímně, mně přijde, že o tom moc nevíš, no.
Celý GD má za cíl snížit množství emisí asi o polovinu oproti roku 1990.
A ty metody jsou různé a já neříkám, že jsou všechny zvoleny optimálně.
Ale jak bys jinak snížila množství emisí - o kterých skutečně prokazatelně víme, že přispívají k oteplování - než ekonomickou motivací čili povolenkami?
Nebo jseš obecně proti tomu cíli snižování emisí?

Čumča. 160024
13.9.2024 10:06:59
"dost lidi, kteří nevěří na klimatické změny a bojují proti green dealu, přitom je nevyhnutelný."

neznámá, souhlas~R^, je to strašně nepříjemný, finančně krutě zatěžující pro Evropu a vyspělý západ (narozdíl od ostatních masívních znečišťovatelů v Africe/Asii, kteří na to pečou), ale je to fakt nezbytný~d~
Čumča. 160024
13.9.2024 10:03:41
Stáňo, u nás včera úplný klid, do konce i část dne vůbec nepršelo, dnes prší tak nějak přiměřeně, žádné provazy vody (zatím)...
Čumča. 160024
13.9.2024 10:01:42
Okolíku, ale tady myslím bylo reagováno na litanie, že bude vydatně pršet a že by 30°C s deštíkem občas v noci mělo být nejlépe celý rok.... Teprve potom jsme debatovaly o tom, že v Německu to vypadá na záplavy a o den později se rozšířila výstraha i na ČR. Takže s výrazem "ignorantství" bych byla opatrnější~d~
kosatka2 89902
13.9.2024 10:00:57
hlavně tu dnes měla být malá doba ledová (jako za časů Klostermanna, Lada...)
My v ČR jsme v pohodě, ale třeba Holanďani byli již před nějakým desetiletím pobízeni k nákupu nemovitostí v jiných zemích kvůli stoupajícímu moři, nakupují i v ČR.
Ale Holanďani budou taky v pohodě.
Rozhodně v nepohodě bude třeba Afrika (jako kdyby tam byla teď nějaká pohoda), protože tam budou ještě větší migrační vlny a války kvůli vodě a je naivní si myslet, že to na nás nebude mít žádný dopad.

A když odhlédneme od celosvětového měřítka, i u nás je to v našem rybníčku vtipné. Roky se píše, že teď budou častější střídání období sucha a intenzivních dešťů. Dělala jsem sběr dat mezi starosty v jednom regionu. Zažívají sucha i povodně, záplavy sesuvy půd. Co udělali pro to, aby s tím nějak pracovali? NIC. Jo, jedna starostka dala měrnou tyč k potoku ~t~ Přitom existuje X variant různých možných opatření a i se na to daly sehnat peníze.

NÉ, to se radši vykácí celá alej, protože se tam jednou někdo vyboural a je to rizikové.

Teď u nás udělali zákaz vjezdu okolo osmé do školní ulice, protože se tam rodiče vozící děti chovali jak naprostí debilové (a to jezdí 2 školní autobusy až ke dveřím). Lidská sobeckost se naprosto vymyká kontrole, tak holt represe dopadnou na všechny.
Stáňa * 7932
13.9.2024 9:57:01
v 97 při povodních jsem měla měsíčního syna a dívala se na tu zkázku kolem z okna a v televizi. Doufám, že to tentokrát takové nebude, že jsme se přece jen za těch 27 let někam posunuli.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
13.9.2024 9:52:03
buřte, já si nemohou pomoct, jak jsem psala, je to citlivé téma, zvlášť pokud člověk nezastává aktuálně "správnou" stranu ~;)
ale opravdu nevěřím, že emisní povolenky nebo elektroauta zachrání klima ~d~
a jednání grety je prostě rudé ~d~ a pro mne je absolutně nepochopitelné, že přesto takovým hlasům má naslouchat celá evropa...
navíc v situaci, kdy všichni víme, že zastavení výroby v evropě neznamená snížení výroby, ale přesun do asie, kam nedosáhne žádná evropská legislativa a že i to, co bychom mohli ovlivnit v evropské výrobě a kde bychom mohli nastavit nějakou regulaci, necháme bez dozoru asii... a jako potvrzení správnosti takového řešení se budeme zaštiťovat povodněmi? ~d~ prostě celé dohromady mi to silně připomíná obchodníky s deštěm...
Ropucha + 2 120300
13.9.2024 9:50:29
Vrrtaku, ok, bereš to tak, já už nemám co dodat.
Ropucha + 2 120300
13.9.2024 9:43:45
"Já bych zas ráda opustila tu ódéesáckou mantru, kde jakákoliv regulace je komunismus"

Souhlasím.
Levicově nesmýšlím, na otázku svobody jsem citlivá, ale nechat vše volně převálcovat těmi nejdrzejšími je na mě příliš.
Ohledně GD jasno nemám. Něco se myslím dělat musí, ale jestli konkrétně toto a takto, to se vůbec necítím kompetentní posoudit. Z kusých a často tendenčních mediálních informací si náhled neudělám a podrobně to nestuduji.
[<<Předchozích 370] Názory 371380 z 231487  [Dalších 231107 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.