Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Buřt | 147593 |
|
13.9.2024 9:27:20
Rose, relativizuješ to.
Ve změně klimatu a i její převažující příčina je mezi vědeckou obcí dost velká shoda, rozhodn neplatí, že jsou názory nějak fifty fifty, to ani náhodou. ČR je ostrov klimaskepticismu, celosvětově je ale konsenzus úplně jinde. Názory Václava Klause jsou fakt ... okrajové, řeknu slušně. |
| Buřt | 147593 |
|
13.9.2024 9:25:19
Rose, je to celé složité, tvůj pohled je zvytečně zjednodušující.
Jasně, že se v minulosti děly klimatické změny, ale teď se dějou strašně rychle, takže je skutečně asi příčina v lidstvu. Já se obávám, že v ekonomickém systému, jak je většinově na planetě ustaven, se toho moc změnit nedá. Kapitalismus přinesl obrovský rozvoj a bohatnutí, ale také drancování planety. A nedovedu si představit, jak to zvrátit, pokud má kapitalismus zůstat. Protože ten je prostě založený na růstu - víc, levněji, masověji. A to v množství populace prostě drancuje zdroje. Ale samozřejmě se v tom žije dobře a na nějaké omezování spotřeby seshora jsou lidi citliví (viz tvoje poznámka o melounech). Já bych zas ráda opustila tu ódéesáckou mantru, kde jakákoliv regulace je komunismus, to mi přijde absolutně mimo. Green Deal by určitě v něčem pomohl, ale jasně, je pravda, že absolutně neovlivníme, co dělá celá Asie. Na druhou stranu - máme proto nedělat nic? Nevím. Lidi se sami od sebe nikdy neuskromní. Teď je asi šance ta rychle klesající porodnost, kterou bude následovat pokles populace. Je zajímavé, že už to je prý prakticky celoplanetární jev. |
| neznámá | 91073 |
|
13.9.2024 9:09:14
GD zrovna naší rodinu ohrožuje existenčně, měla bych být hodně proti, Totálně mi překopává život, ale chápu ho jako nutný, ale štve mě, to ano a mám pro to i více důvodů než běžný člověk.
Ale třeba jsem se s GD smířila jen protože, bych se jinak musela zbláznit, nic jiného mi nezbylo. ![]() Tepleji dříve bylo, asi není přesně měření, ale třeba želva bahenní v návesáku jako živá konzerva nebo rozmarýny v zahradách atd, ale nebylo to takto skokové. I když kdo ví, říká se že Husiti se v Čechách chytli i proto, že se skokově ochladilo a byl hlad. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.9.2024 9:02:52
ropucho, ta "směroplatná" data ale nemá nikdo, dokonce i gd se opírá jen o výzkumy a na každý jimi uznaný výzkum připadá jeden, který to popírá
![]() a ano, je to subjektivní názor... ovšem pak je také objektivní, který tu popsala hany - to, že se výroba přesune z evropy do asie, asi tak docela věc nevyřeší, že? nemluvě o dalších nákladech na přesuny a dovoz tam a zpět... |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2024 8:56:53
"klima se mění, ano, částečně na tom má podíl lidské konání, ovšem není to takový podíl, jak se nám prosazovači gd snaží namluvit... ty klimatické změny přece probíhají na planetě odjakživa a to bez přičinění člověka... ano, musíme chránit přírodu, neznečišťovat vodu a vzduch, ale to počasí (oteplování) tím nijak zvlášť neovlivníme"
Rose, jako subjektivní názor ok. Ale nakolik ovlivňujeme nebo neovlivňujeme klima, to by asi chtělo nějaká data (já je nemám). Názor nebo důvěru/nedůvěru může mít každý, ale směrodatná by měla být pouze seriózní fakta. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
13.9.2024 8:30:36
"stále je dost lidi, kteří nevěří na klimatické změny a bojují proti green dealu, přitom je nevyhnutelný"
přiznám, že tohle je pro mne třeba celkem ožehavé téma... green deal (podle mne) je prostě jen nesmysl a moc přínosu v něm nevidím... celkem hezky to oglosoval jan kraus, když řekl, že zelení jsou jako meloun, zvenčí zelení, ale když je rozřízneš, je to samá rudá... green deal je prostě jen způsob, jak vyvolat tlak, ovšem změny k lepšímu to nepřinese... ano, klima se mění, ano, částečně na tom má podíl lidské konání, ovšem není to takový podíl, jak se nám prosazovači gd snaží namluvit... ty klimatické změny přece probíhají na planetě odjakživa a to bez přičinění člověka... ano, musíme chránit přírodu, neznečišťovat vodu a vzduch, ale to počasí (oteplování) tím nijak zvlášť neovlivníme takže za mne ano, chránit planetu, životní prostředí, ale gd opravdu není lékem, nemá ani ten minimální přínos... |
| sovice | 18997 |
|
|
13.9.2024 8:26:57
Čumčo,
naše kočky taky zřetelně ožily.Dělají psí kusy, ačkoliv to nejsou psi A já jsem taky ožila, můžu chodit venku a dýchat! |
| *Hany | 30864 |
|
|
13.9.2024 8:17:44
Já jsem proti GD v té podobě, jakou dnes vidíme. Mám k tomu dvě nejzávažnější věci:
1. Jak pomůže klimatu, když největší podniky přesuneme z Německa (kde se na ekologii velmi hledí) do Asie? 2. Jak budeme vše kolem GD platit, když velcí zaměstnavatelé odejdou a nebudou odvádět daně? Viz včerejší článek o Německu: "Nedávného průzkumu se zúčastnili respondenti ze zhruba 3 300 německých firem. Plyne z něj, že zejména energeticky náročné podniky se momentálně rozhodují o své budoucnosti. Skoro polovina všech německých společností s vysokými náklady na elektřinu již plánuje nebo dokonce přistoupila k omezení výroby či k přesunu do zahraničí, kde je levněji. To je o sedm procentních bodů více než loni, píše německý portál Welt. „Důvěra německých firem v energetickou politiku země byla vážně narušena. Mnoho podniků sice před lety vidělo v energetické transformaci i příležitosti. Nyní ale jasně převládají rizika,“ shrnuje výsledky průzkumu Archim Dercks, zástupce výkonného ředitele Německé průmyslové a obchodní komory. Mezi německými energeticky náročnými průmyslovými společnostmi s více než pěti sty zaměstnanci je situace nejdramatičtější. O omezení výroby nebo přesunu do zahraničí uvažuje celkem 51 procent firem. Pro Německo je znepokojující, že tyto velké podniky mají obvykle i velmi solidní mezinárodní pozici, což jim uskutečnění plánů na přesun značně usnadňuje. „Deindustrializace Německa začala a zdá se, že s ním nikdo nic nedělá,“ cituje vyjádření jedné západoněmecké průmyslové firmy obchodní komora s tím, že němečtí politici vůbec neberou vážně ani obavy malých a středních podniků. Německé průmyslové firmy v průzkumu zároveň uvedly, že kvůli stále vysokým cenám energií nemohou tolik investovat. Čtvrtina z nich nemůže vyčleňovat ani dostatek prostředků na ochranu klimatu. Pětina firem odkládá své investice do výzkumu a vývoje a celkově jsou dvě třetiny německých průmyslových firem v obavách o budoucí konkurenceschopnost." |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
13.9.2024 8:15:38
Neznámá, já se tedy neraduji ani z globálního oteplování, ani z lokálního.
Teplo je fajn, u moře může být fajn i horko, ale úmorné vedro ve vnitrozemí není nic lákavého. Nepředvídatelné výkyvy s extrémy samozřejmě také ne. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
13.9.2024 8:14:45
Vedle je téma "Na co se v nejbližší době těšíte ?"
A já se vlastně těším na to, jak si o víkendu pěkně zatopíme ![]() Akorát někde se možná pěkně zatopěji. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.