| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Mezi námi ženami

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 231487  [Dalších 230817 >>]
Čumča. 160024
9.9.2024 13:01:44
"vánoční období (to mám ráda, pro to bohatství v podobě světla, tepla, lásky a energie - rozuměj tuk a cukr ~:-D"

aj, to jsi neměla psát, Ropucha tohle nerada~;), světýlka zakázat, o adventu musí být povinně ticho a dumání, jen ne ta neznabožská světýlka na smrčkách nebo nedej bůh koleda na náměstí o adventním trhu, ale o samotných Vánocích už potom myslím nějaké lumeny povoluje~:-D
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
9.9.2024 12:57:43
ropucho, zimní den je krásný, pokud je sníh, nefouká vítr, mrzne a SVÍTÍ SLUNCE... pak je procházka zimní krajinou krásná, ovšem i tak stačí hodinka a pak zase pěkně domů, k hrnku horkého čaje... případně teda v podvečer, kdy je měkká modrá tma, svítí hvězdy, svítí okna v domech a je to sněhové ticho, kdy máš pocit, že celý svět je vlastně jeden velký boží chrám a ty máš pro sebe všechen čas světa, protože svět se zastavil a jen jemně se snášející vločky to tiše popírají... (a zase ne déle než hodinová procházka)
jakmile nesvítí slunce, je hnusně i v přírodě... (píše někdo, kdo pochází z díry po granátu v lesích ~;))
no a co se týče pobytu v interiéru - holt jsem nula, co se nedokáže živit jinak, než prací v kanclu, takže si moc vybírat nemůžu... ale i kdybych mohla, obávám se, že prožít zimu v zimní krajině by mě netěšilo nikde, bez ohledu na výběr město-hory-lesy... do deprese mě uvádí i ten pohled na bezbarvou přírodu hor, kde se rozhlédneš po krajině a vidíš jen bílou, černou, šedou a jejich odstíny...
TaJ 81121
9.9.2024 12:55:25
Peppo, myslíš pro těch pár sousedů okolo nás, kteří vždycky přijedou domu autem, vlezou do baráku a vylezou až zase druhý den ráno do toho auta?😁 Naší ulicí projde jen těch několik málo lidí, kteří tu bydlí, nikdo se tu moc jen tak neprochází...
Ropucha + 2 120300
9.9.2024 12:46:18
Rose, nojo, zimní období je neoblíbené pro spoustu lidí.
Mně se v minulosti také kolikrát nepříjemně vleklo. V blátivém městě to bývá bezútěšné.
Výrazně se mi to zlomilo za covidu, kdy jsem v lockdownu trávila dny v přírodě. Zjistila jsem, že v přírodě jsou zimní měsíce úplně parádní. Od té doby si je umím užít. Klíč je v tom, že člověk nesmí být po celou krátkou dobu denního světla zavřený v interiéru. To je nedostatek našeho životního stylu, že jedeme stále stejný režim, bez ohledu na režim přírody.
Vítr z hor 100046
9.9.2024 12:39:22
Jedna vec je respektovat prirozeny beh veci a doufat v jeho zachovani, ci se na jeho zachovani dokonce aktivne podilet (napriklad setrnosti k zivotnimu prostredi), druha je radovat se nad vsemi jeho aspekty.

Podle pristupu “je sobec, komu se libi vedro”, je sobec i ten, kdo je smutny, ze mu umrel partner.
Dest, chlad i smrt jsou prece prirozene a potrebne.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
9.9.2024 12:33:52
ropucho, uznávám, že to setrvalé počasí by vedlo k pocitu jistého bezčasí, kdy tě střídající se roční období neupozorní na postupující rok... ale klidně bych to asi brala :-)
fakt špatně snáším období od tří králů do velikonoc (prvního máje)
krátké dny, zima, nedostatek slunečního světla, loni mě to dovedlo k tomu, že jsem zobala aspoň nějaké volně prodejné pilule proti splínu a stresu, letos už vím, že začnu zobat nejpozději koncem adventu, aby stihly zabrat... takže bych klidně tohle období zrušila a žila od května do října, zbytek třeba prospala s pauzičkou na vánoční období (to mám ráda, pro to bohatství v podobě světla, tepla, lásky a energie - rozuměj tuk a cukr ~:-D)
Peppa 133447
9.9.2024 12:33:26
Jinak že je venku hnusně mám potvrzeno i od koček, přes léto vůbec nechtěly být vevnitř, ale dnes se od rána válí na koberečku v kuchyni a odmítají jít ven ~2~
Federika 14090
9.9.2024 12:32:47
TaJ,
moje dcera je zatím taky v tranzu, ze školy~:-D
Peppa 133447
9.9.2024 12:31:36
Já bych nemohla bych žít nikde, kde dva měsíce slunce vůbec nevyjde nebo naopak nezajde, z toho by mi normálně hráblo..Rádi sledujeme Norské domy snů a v jednom díle se Halvor zadívá na oblohu, kde je docela zataženo a v jednom místě tam trochu něco prosvítá a Halvor obdivně vydechne: Vidíte to slunce? Doma jsme všichni vyprskli smíchy..prostě jsou zvyklí na jiné podmínky a na počasí si teda nikdy nestěžují, to by měla Palac radost ~2~
K_at 121378
9.9.2024 12:26:51
Prší, je příjemně chladněji. Je to boží. Hurá.
[<<Předchozích 660] Názory 661670 z 231487  [Dalších 230817 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.