Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Čumča. | 160024 |
|
|
9.9.2024 13:01:44
"vánoční období (to mám ráda, pro to bohatství v podobě světla, tepla, lásky a energie - rozuměj tuk a cukr
"aj, to jsi neměla psát, Ropucha tohle nerada , světýlka zakázat, o adventu musí být povinně ticho a dumání, jen ne ta neznabožská světýlka na smrčkách nebo nedej bůh koleda na náměstí o adventním trhu, ale o samotných Vánocích už potom myslím nějaké lumeny povoluje![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
9.9.2024 12:57:43
ropucho, zimní den je krásný, pokud je sníh, nefouká vítr, mrzne a SVÍTÍ SLUNCE... pak je procházka zimní krajinou krásná, ovšem i tak stačí hodinka a pak zase pěkně domů, k hrnku horkého čaje... případně teda v podvečer, kdy je měkká modrá tma, svítí hvězdy, svítí okna v domech a je to sněhové ticho, kdy máš pocit, že celý svět je vlastně jeden velký boží chrám a ty máš pro sebe všechen čas světa, protože svět se zastavil a jen jemně se snášející vločky to tiše popírají... (a zase ne déle než hodinová procházka)
jakmile nesvítí slunce, je hnusně i v přírodě... (píše někdo, kdo pochází z díry po granátu v lesích )no a co se týče pobytu v interiéru - holt jsem nula, co se nedokáže živit jinak, než prací v kanclu, takže si moc vybírat nemůžu... ale i kdybych mohla, obávám se, že prožít zimu v zimní krajině by mě netěšilo nikde, bez ohledu na výběr město-hory-lesy... do deprese mě uvádí i ten pohled na bezbarvou přírodu hor, kde se rozhlédneš po krajině a vidíš jen bílou, černou, šedou a jejich odstíny... |
| TaJ | 81121 |
|
|
9.9.2024 12:55:25
Peppo, myslíš pro těch pár sousedů okolo nás, kteří vždycky přijedou domu autem, vlezou do baráku a vylezou až zase druhý den ráno do toho auta?😁 Naší ulicí projde jen těch několik málo lidí, kteří tu bydlí, nikdo se tu moc jen tak neprochází...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
9.9.2024 12:46:18
Rose, nojo, zimní období je neoblíbené pro spoustu lidí.
Mně se v minulosti také kolikrát nepříjemně vleklo. V blátivém městě to bývá bezútěšné. Výrazně se mi to zlomilo za covidu, kdy jsem v lockdownu trávila dny v přírodě. Zjistila jsem, že v přírodě jsou zimní měsíce úplně parádní. Od té doby si je umím užít. Klíč je v tom, že člověk nesmí být po celou krátkou dobu denního světla zavřený v interiéru. To je nedostatek našeho životního stylu, že jedeme stále stejný režim, bez ohledu na režim přírody. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
9.9.2024 12:39:22
Jedna vec je respektovat prirozeny beh veci a doufat v jeho zachovani, ci se na jeho zachovani dokonce aktivne podilet (napriklad setrnosti k zivotnimu prostredi), druha je radovat se nad vsemi jeho aspekty.
Podle pristupu “je sobec, komu se libi vedro”, je sobec i ten, kdo je smutny, ze mu umrel partner. Dest, chlad i smrt jsou prece prirozene a potrebne. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
9.9.2024 12:33:52
ropucho, uznávám, že to setrvalé počasí by vedlo k pocitu jistého bezčasí, kdy tě střídající se roční období neupozorní na postupující rok... ale klidně bych to asi brala
fakt špatně snáším období od tří králů do velikonoc (prvního máje) krátké dny, zima, nedostatek slunečního světla, loni mě to dovedlo k tomu, že jsem zobala aspoň nějaké volně prodejné pilule proti splínu a stresu, letos už vím, že začnu zobat nejpozději koncem adventu, aby stihly zabrat... takže bych klidně tohle období zrušila a žila od května do října, zbytek třeba prospala s pauzičkou na vánoční období (to mám ráda, pro to bohatství v podobě světla, tepla, lásky a energie - rozuměj tuk a cukr ) |
| Peppa | 133447 |
|
9.9.2024 12:33:26
Jinak že je venku hnusně mám potvrzeno i od koček, přes léto vůbec nechtěly být vevnitř, ale dnes se od rána válí na koberečku v kuchyni a odmítají jít ven
![]() |
| Federika | 14090 |
|
|
9.9.2024 12:32:47
TaJ,
moje dcera je zatím taky v tranzu, ze školy |
| Peppa | 133447 |
|
9.9.2024 12:31:36
Já bych nemohla bych žít nikde, kde dva měsíce slunce vůbec nevyjde nebo naopak nezajde, z toho by mi normálně hráblo..Rádi sledujeme Norské domy snů a v jednom díle se Halvor zadívá na oblohu, kde je docela zataženo a v jednom místě tam trochu něco prosvítá a Halvor obdivně vydechne: Vidíte to slunce? Doma jsme všichni vyprskli smíchy..prostě jsou zvyklí na jiné podmínky a na počasí si teda nikdy nestěžují, to by měla Palac radost
|
| K_at | 121378 |
|
9.9.2024 12:26:51
Prší, je příjemně chladněji. Je to boží. Hurá.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.