| kreditka | 85904 | 
| 
 | 
 2.3.2013 8:49:17 
Koukala jsem 5 minut, ale já mu prostě špatně rozumím, docela by mě zajím,alo zda by se ta jeho vada řeči nedala nějhak odborně řešit.... 
 | 
| 10.10Elška16 | 117740 | 
| 
 | 
 2.3.2013 8:42:29 
Dívali jste se včera, já se na tenhle díl docela těšila a nezklamal mě. Byl to krásný a poutavý příběh člověka,který navzdory osudu nikdy nepřestal milovat svou vlast. Ač se naší oficiální hlavou státu za pár dnů stane pan Zeman, věřím tomu že pan Schwarzenberg je už nyní a stejně tak i do budoucna zůstane prezidentem lidských srdcí nemalé části našeho národa.  
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1186000189-13-komnata/212562210800030-13-komnata-karla-schwarzenberga/  | 
| aky | 102722 | 
| 
 | 
 4.2.2012 20:24:20 
Ananto, ked mi napises aspon jednu odbojovu skupinu a hrdinu z ""tych mnohych"", ktori aktivne bojovali proti komunizmu a ked mi napises ako sa uteka z diktatury, ked je najdolezitejsia vec pre rezim Ta dostat, trochu mucit a obesit, budeme pokracovat. Ja na kecy typu- a ini, mnohi, takto nie ale inak nie som zvedava. 
![]()  | 
| Ananta | 97295 | 
| 
 | 
 4.2.2012 19:59:22 
Nereaguješ vůbec na moje otázky, ptala jsem se, čím se zasloužili o svobodu naší země, odpověď jsem nedostala. Nikde jsem jim nevyčítala, že utekli a ani bych dokonce neřešila, že někoho zabili, kdyby se nestali  pseudohrdiny, ale nebudu se opakovat, psala jsem ti to výše o těch lidech co taky utekli a nikoho nezabili a žádné vyznamenání nedostali, ptala jsem se tě čím konkrétním se zasloužili Mašíni o pád komunismu a za co dostali vyznamenání, pokud na tohle nejsi schopna reagovat a odpovědět mi, tak se nedá pokračovat v diskuzi.  
 | 
| aky | 102722 | 
| 
 | 
 4.2.2012 19:20:47 
Sesule, teraz som si vsimla Tvoj prispevok - 
A teď mi akyno vysvětli, co by to bylo za katastrofu, kdyby zůstali sedět v Československu. Komunisti po nich isli ako besni psi, este v zahranici sa ich pokusala STB dostat domov a oni mali zostat sediet v Ceskposlovensku. Ospravedlnit sa, ze uz budu dobri a zostat.   Sesule, precitaj si prosim o nich nieco, inak stracam svoj cas.![]()  | 
| *Niki* | 19980 | 
| 
 | 
 4.2.2012 19:06:31 
Cig, ono záleží, zda si (každý za sebe) přiznáme, jestli máme odpovědnost jen za sebe, nebo i za své potomky... nebo i za rodiče či za kohokoliv, koho k sobě připoutámě. 
Protože pokud za to "rodina" v otázce od Bumbi dosadíš sebe a ty "odpůrce" své děti, budeme všichni na stejné lodi. Ukus si za toho odpůrce dosadit třeba svého sourozence. Nebo tchána. POřád by jsi se i pro ně nechala mučit? Vydržela vše? Já třeba nevím, Pro své děti se obětuju, nikdy bych neváhala. U kohokoliv jiného ano. A naopak. Nepostavím se na odpor nikomu, pokud by to potom odnesly moje děti. U dalších blízkých by záleželo...  | 
| aky | 102722 | 
| 
 | 
 4.2.2012 18:42:14 
Sesule, tak mi vysvetli Tebou pisany text -  
Vím akorát, že obětovali normální život svých blízkých za svoje pohodlí. Sorry, ale tohle fakt nelze obdivat. alebo iny Tvoj prispevok - Muselo jim bejt jasný, co se stajne jejich rodinám. Podle mě to nejsou hrdinové, ale vrazi je možná moc silný slovo. Nejvíc se mi na ně hodí výraz nezodpovědný dobrodruzi, který není proč oslavovat ani obdivovat        To mam chapat ako, kludne mi to preloz.A teraz mi napis, ako sa spravne prestrielat z Ceskoslovenska na zapad ( lebo inak by ich tu zabili, isli po nich, bola to vyzva rezimu ich chytit, vies ? Vlastne vies, Ty o nich vies dost, tak toto Ti nemohlo uniknut  , tak, aby to rodinu nepostihlo a Sesule to uznala. Urcite mas jasno. Myslis, ze keby sa vzdali, tak by sa rodine nic nestalo? To vies o sudruhoch malo. Evidentne je jedine riesenie - vstupit do KSC a skodit. Ale pockam na to Tvoje.![]()  | 
| Šešule | 94264 | 
| 
 | 
 4.2.2012 18:27:23 
akyno, někdy mám pocit, že máš problém s pochopením psanýho textu 
![]()  | 
| aky | 102722 | 
| 
 | 
 4.2.2012 18:23:55 
Ananto, uz ma to nebavi. Ty vies preco sa prestrielali prec? Lebo by z nich sudruhovia spravili sekanu a ini sudruhovia ( aj nesudruhovia by v triednom hneve peticiami povedali - Patri im to!). Co mali robit, aby roku pane 2012 Ananta v internetovej diskusii bola spokojna? Mali vstupit do KSC a rozkladat stranu zvnutra? Mali sa upalit na protest na Vaclavaku? Vymenuj mi tie odbojove skupiny, ktore vyhlasili vojnu komunizmu, ktorych bolo tak vela? Vymenuj mi tych hrdinov ( ale nie tych, co utekali so smelinou ). Som zvedava, ci vies aspon jednu. Boli taki, zostali a dostali povraz, dozivotie alebo ( ked mali obrovske stastie) 25 rokov. Oni su hrdinovia, Masini, ktori sa prestrielali na slobodu su vrahovia. Zabili prislusnika SNB? Vies, SNB bola taka prava ruka rezimu, vola sa to represivna zlozka, co chytala kulakov, zatykala, zbierala udania. Ked niekto bol v SNB, musel ratat s tym, ze sa mu moze nieco stat. Ale chapem, tomu prislusnikovi sa mali predstavit, napiect mu buchty a poslat ho k manzelke, aby ked ich chytia sa vyjadril v ich prospech na sude. A ked uz je tolko hrdinov, preco ich nenavrhnes na statne vyznamenanie. Zisti, ako sa to robi, najdi hrdinu a ides. Ked mi odpovies na vsetky otazky, budem pokracovat. Maj sa. 
![]()  | 
| Ananta | 97295 | 
| 
 | 
 4.2.2012 17:21:07 
Četla jsem toho dost, co plánovali sice nevím, ale vím co udělali, takže oni osobně za sebe bojovali proti komunismu tím, že se prostříleli pryč, ok, jsem ochotna připustit nějaké jejich osobní hrdinství, ale ne obecně boj proti komunismu, protože uteklo a i zahynulo plno jiných lidí, nikoho u toho nezabili a nikdo z nich národní hrdiny nedělá. To je jádro toho co se ti snažím sdělit. Prosím tě, neodbíhej o této myšlenky a argumentuj, já jsem ochotna přijmout protiargument, nejsem demagog, ale nikdo mi zatím žádný nedal. 
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.