| Jana a Petra | 47153 |
|
12.6.2010 15:33:34
Deniso, ale když tě nevzbudí řvoucí dítě, tak tě nejspíš nevzbudí ani monitor dechu či chůvička.
|
| DENISA | 100897 |
|
12.6.2010 15:32:17
Libiku, to opravdu zalezi na situaci. Ver, ze kdyby me na kojeni nevzbudil manzel, nezaregistrovala jsem, ze mi dite rve uz nekolik minut jako tur. Protoze jsem toho naspala strasne malo, kdyz uz jsem usla, tak to bylo spis bezvedomi. Takze o nejakych materskych instinktech u sebedost pochybuju. A druha vec, kterou mi obhajovatelky spani s miminky dosud neobjasnily - kde vzaly cas spat s miminem celou tu dobu co ono spi. Ja ho teda nemela. S chuvickou se mi to stalo taky, ale tim bych jeji vyznam nijak nesnizovala.
|
| *Aida* | 5732 |
|
|
12.6.2010 15:31:13
Libik,
tak nejak. Trosku jsem koukala na ruzne studie a jako velek negativum monitoru dechu se uvadi, ze rodice pak spolehaji vice na pristroj nez na sebe a ze se na nem mohou stat "zavislymi". I tady jednou probehla diskuse, kde matka proste byla nervove ko z toho, ze by svemu dvouletemu diteti mela vzit monitor . |
| hrúda | 85616 |
|
12.6.2010 15:29:46
No spousta lidí kupuje některé věci jen proto, protože je to zrovna in a dělá se to.
Čili když v autě zahlédneš kvalitní sedačku, ještě to neznamená, že je řádně využita. |
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
12.6.2010 15:29:23
Deniso, my Husákovy děti jsme vyrostly bez autosedaček, biopotravin a helmiček a koukej, co nás je.
Já vítám bezpečnostní prvky všeho druhu, nakonec auto samo o sobě je nepřirozená věc(na rozdíl od spaní matky v blízkosti mimina), ale fakt se ubráním fobii, jestli je má sedačka dle nejnovější homologizace. Je taky otázka, jak silný je lobbying těch kterých výrobců a jak dobrá je reklama na "kvalitu" |
| *Aida* | 5732 |
|
|
12.6.2010 15:29:08
sarmi,
studie, ktere jsem cetla ja, zese rikaji, ze dudlik bud pouzivat neustale, nebo vubec . Pak jsou rizika nejmensi. Ale nevim. |
| DENISA | 100897 |
|
12.6.2010 15:26:39
No tak o takovych lidech snad ani diskutovat nebudem ne? To nema cenu. Ja sice takove pripady neznam, protoze kolem sebe vidim jen tu umeru, ze pokud citi potrebu kvalitni autosedacky, tak vedi proc to delaji a nikdy by toto svemu diteti nedovolili.
|
| hrúda | 85616 |
|
12.6.2010 15:21:58
Libiku, ale tohle nemůžeš některým napsat...
![]() |
| 10.5Libik12 | 31046 |
|
|
12.6.2010 15:20:42
No v té diskusi jistě nezaznělo, že je lepší si místo toho koupit nové hadry na sebe, ale že je mmonitor v případě SIDS k prdu.
Já mám kolizi přirozených reflexů a spolehnutí na stroje. Jednou jsem vařila ob patro a měla jsem děsně blbej pocit, že něco. Ovšem na lince mi stála chůva, která byla klidná, tak jsem halt míchala. Za chvilku mi to nedalo a nalezla jsem osmiměsíční dítě skoro vyřvané z podoby, byla přepnutá frekvence. Myslím si, že zdravé pokojné vědomí, že spím vedle mimina, udělá daleko víc než nějaké drátky v umělé hmotě, které mohou vést k tomu, že se matka spolehne příliš rp. vypne se. |
| hrúda | 85616 |
|
12.6.2010 15:17:47
Deniso, znám rodiče, kteří sice dítěti koupí nejdražší autosedačku, ale zároveň ho nechají v tomto "příjemném" počasí venku přes poledne, bez pokrývky hlavy. Takže tím, že koupíš super sedačku to jaksi neskončí, je třeba to dítě neupéct, neutopit, neuvařit... O lidech, kteří mají super sedačku a dítě stojí mezi předními sedadly- protože se přece jede jen kousek a ono si do sedačky nerado sedá- ani nemluvím.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.