| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Třináctá komnata

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 483  [Dalších 123 >>]
16.5Salám&Lajka14 5453
12.6.2010 19:01:39
bravad,
tak já kdysi našla stránky, psané rodiči dětí, co zemřely na SIDS (je to www.sidsfamilies.com, příběhy jsou pod odkazem Heaven´s Nursery) a jak jsem si stačila všimnout, zemřelé děti se nalézaly ve svých postýlkách.
splechtulka & M+J+R 35354
12.6.2010 18:58:18
aachje nechci rýpat, ale k čemu by ti byl? Pokud by to byl SIDS tak už k ničemu. Co já vím od odborníka neonatologa tak pokud v tom není jiná příčina tak při SIDS ti monitor dá vědět že dítě zemřelo.
16.5Salám&Lajka14 5453
12.6.2010 18:58:07
Deniso,
to je vskutku objevná teorie. Autosedačku jsem měla z druhé ruky, protože syn jel jako mimino autem snad pětkrát - jeho otec nemá ani řidičák, natož aby měl automobil. A monitor dechu považuju za zbytečnost, neboť za nejlepší prevenci SIDS pokládám spaní s dítětem v posteli. Kromě toho jsem prokouřila nejen monitor dechu a autosedačku, ale taky to auto. ~t~
Neměla bys na mne zavolat sociálku?
DENISA 100897
12.6.2010 18:46:58
Bravad, ja se v zadnem pripade spolecneho spani nezastavam, u me v posteli bylo dite vzdy jen na kojeni nebo uspavani. Vzhledem k tomu, ze sama spim spis stylem "v bezvedomi" bych si to nikdy nelajzla. Na svoje matersky instinkty neverim, asi zadny nemam. Jednou jsem to zkusila s ditetem spat a bylo to o tom, ze jsem byla porad vzhuru, zduchala do nej, protoze se mi asi 100x za noc zdalo, ze nedycha. Tak jsem to radeji sverila postylce a monitoru dechu a vyspala se v klidu. Tez o tom riziku spojenym se SIDS jsem cetla, tak i proto. Jenze pokud nekdo ma pocit, ze ma matersky instinkt a spi s detma, tak mu jeho nazor nevyvracim, je to jen a jen jeho vec, hlavne by si ten nazor vyvratit asi nedal.
bravad 78611
12.6.2010 16:31:45
Deniso, já mám dojem, že ani tak nejde o spaní přes den, ale přes noc, kdy děti mají noční - tvrdé spaní. K SIDS dojde statisticky nejčastěji mezi půlnocí a čtvrtou ráno (doufám, že si ty časy dobře pamatuju). To je jenom pro informaci. Jinak pokud vím, tak se právě spaní s kojencem v jedné posteli kvůli SIDS nedoporučuje. Mechanismus vzniku SIDS je neznámý, nicméně statisticky významné množství takhle zemřelých dětí spalo s rodiči společně v posteli. Velmi rizikové (mnohem víc než společné spaní v jedné posteli) je ukládání na bříško, pak jsou další rizikové faktory (nedonošenost, nízká porodní váha, kouření rodičů aj.). Mám dojem, že právě společné spaní, co se týče rizikovosti, je někde na chvostě.
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
12.6.2010 16:29:55
No, ve skutečnosti si můžeš psát, co chceš a já ti můžu bejt ukradená.

Ale pokud mou reakci považuješ za napadání a ráda by ses jí příště vyhla, tak stačí, když se vyhneš hrubým generalizacím typu rodiče, kteří nemají na monitor dechu, by neměli mít děti...
DENISA 100897
12.6.2010 16:15:02
No Libiku, uprimne, tvuj argument o nas, Husakovych detech, me fakt nadzvedava. Kolik jezdilo tenkrat aut, jak rychle jezdili, kolik bylo dalnic ....... . A nekolik tech deti co tenkrat prisli o zivot znam. A co se tyce kvality autosedacek, tak rozumny clovek necte reklamy vyrobcu, ale zjisti si vysledky crasch testu nezavislych zkusebnich organizaci. Ono, kdyz si precte obycejny D-test a co vsechno se stalo se sunt autosedackou behem testu, melo by to byt varovani. Ale pokud je pro nekoho jezdeni autem neprirozene a nedela to, tak to je urcite nejlepsi co muze pro sve dite udelat.
DENISA 100897
12.6.2010 16:08:34
No tak chuvicku jsme nikdy nepouzivali pri spani, protoze dite spi dodnes s nama v loznici, tudiz ji pouzivame nez my jdeme spat, neb loznice je o patro vys. Co se tyce monitoru dechu, stalo se asi 2x, ze se aktivoval. Byl to tak neprijemny a protivny zvuk, ze me to vzbudilo. Ale kdyby ne, tak to jistil manzel.
10.5Libik12 31046
12.6.2010 15:37:22
Deniso, myslím, že jsi podvědomě přepínala na manžela, protože jsi věděla, že to dá. Někteří chlapi tací nejsou (mají třeba jiné kvality), ten můj by se nevzbudil, kdybych po jeho usnutí uspořádala v ložnici Metal festival, taky by mě díte vzbudilo, kdybych nespala 14 dni:)
Jana a Petra 47153
12.6.2010 15:34:30
Moje miminko nikdy nespalo 18 hodin. To jsi měla docela štěstí.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 483  [Dalších 123 >>]

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.