| Elsa 40, Tom 10 | 5482 |
|
|
27.4.2006 14:09:27
já to zjišťuju už teď. Vždycky jsem myslela, že taková událost člověka naprosto ochromí, teď ale zjišťuju, že funguju stejně, jen jsem teď možná přestala řešit kraviny.
Karle, přesně, vždycky je na tom někdo hůř než ty. To si opakuju dnes a denně a vždycky si vzpomenu na Vendulu Svobodovou. Teď třeba i na Věrku. Chcete mluvit o tom, jakou má/mělo Vaše dítě nemoc? Manžel má nádor na mozku, je to asi diagnóza ze všech blbých ta nejblbější. Zatím bojuje, zázraky se občas dějí, ale... |
| Věra |
| • |
26.4.2006 22:57:10
je mi moc líto co teď prožíváš,protože až moc dobře vím, jáký je to pocit, ta bezmoc a zoufalství. Stejně jako tehdy pomohl mě můj chlapeček, tak myslím, že tobě pomůže ten tvůj! Zjistíš,že jsi daleko silnější, než si myslíš. Ale zjistíš to možná bohužel podobně hrozným způsobem jako já! Taky ti moc držím palečky a drž se!
|
| Věra |
| • |
26.4.2006 22:28:31
Karlovi! Nejsem tak silná jako Vendula, nikdy asi nedokážu mluvit o své bolesti jako ona, nikdy nikomu nedokážu říct co jsem prožila v den kdy odešla moje holčička. Ustála jsem to jen proto,že mě potřeboval můj chlapeček,kterému byli tehdy 3 roky. Teď mu je téměř 7 let a nikdo si nedovede představit jak těžké je odpovídat na jeho otázky ohledně smrti, často to se mnou řeší, protože on už ví, že umírají i děti a přestože mu byli teprve 3, překvapuje mě co všechno si z té doby pamatuje. Držím palečky ať se tvůj chlapeček brzy uzdraví a dělá ti jen samou radost!!!!!!!
|
| Karel |
| • |
26.4.2006 12:43:07
Diky Else za přání štěstí, náš prcek ho bude potřebovat moc a moc.
Ať jsem se snažil,jak chtěl, prostě jsem nenašel nic, čím bych si mohl zdůvodnit smrt děcka. A ani nechci pokračovat v hledání. Jsem už takový, tohle bych si prostě odůvodnit nedokázal. Pokud to Jano dokážeš, máš možná život jednodušší. Elso, jsem ve věku tvého manžela a musím říct, že je to sakra brzo na smrt. Pokud existuje aspoň malá šance, že se z toho dostane, tak mu přeju aby ho neminula a tobě pevné nervy. Člověk je ve své podstatě sobec a myslí si, že všechno nejhorší potkává jenom jeho a pak si přečte,že je na tom vlastně ještě celkem dobře. Mějte se. |
| Jana |
| • |
25.4.2006 15:16:05
Elso,
každá smrt blízkého je krutá, já si ji u dítěte taky neumím představit a je moc dobře, že se najdou lidé v okolí, kteří umějí podpořit a mají cit a pochopení pro bolest druhého. Stejně jako Věrce a Karlovi přeji i Tobě hodně sil ke zvládání všech životních situací. |
| Elsa 40, Tom 10 | 5482 |
|
|
25.4.2006 14:46:30
já mám těžce nemocného manžela (40 let), který umře. Je to tragédie, ale dnes a denně si opakuju "zaplaťpámbu, že mám zdravé dítě". Protože těžká nemoc nebo dokonce smrt dítěte je pro mě něco tak strašně nepředstavitelného, že vůbec nechci myslet na to, že by se to mohlo stát. Obdivuju lidi, kteří se s tím srovnají, dokonce tím způsobem, že začnou něco dělat pro druhé, jako V. Svobodová. Přeju hodně síly!!
Karle, tobě přeju hodně štěstí! |
| Jana |
| • |
25.4.2006 14:34:27
Karle,
nevím, jak začít, abys mě dobře pochopil. Ač jsem sama byla vždycky ateista, nenadálá smrt mého otce se stala prvním impulsem k tomu, že jsem začala o životě a smrti více přemýšlet. Pak přišly další rány, než jsem pochopila, že je nesmyslné ptát se stále dokola proč já, proč my, co jsem dělala špatně a komu jsem ublížila. Na základě událostí, které se mi staly v souvislosti s otcovou smrtí a které jsem tehdy absolutně nechápala, jsem přišla na to, že smrtí život nekončí, že každá duše na Zemi odžije tolik životů, kolik je potřeba než pochopí smysl své existence. Každému to trvá jinak dlouho, protože každý jsme jiný a ne každý slyšíme na stejné věci. Nechci už ale pokračovat dál, protože nevím, jestli je to pro Tebe stravitelné. Jsi v situaci, kdy máš nemocného chlapečka a třeba už nejsi ochoten to dál číst. Pokud bys však v debatě chtěl pokračovat, budu s Tebou ráda komunikovat. Rozhodně Ti ale nechci nic vnucovat. Věrce jsem to psala proto, že jsem jí chtěla pomocí jiného pohledu ulehčit tíhu a dát možnost něco pochopit. Ztráta dítěte je pro každou matku i otce velice bolestná, ale pokud vědí důvod, proč se tak děje, nemotají se v bludném kruhu otázek a možného sebeovinění. |
| Karel |
| • |
25.4.2006 12:56:59
Jano, prosím tě, každá smrt má smysl? Smrt děcka má smysl? Můžeš mi říct jaký? Já v tom žádný smysl nevidím. Nemoc děcka, nebo postižení děcka má taky nějaký smysl?
Dejme tomu, že nějaká vyšší inteligence tohle řídí, proč tedy nechá trpět děcka, které ještě nestačili nikomu ublížit. Proč má přijít na svět tvoreček, který od narození bude trpět bolestmi, bude věčně ve špitále, celý život bude omezen svou nemocí. V tomto je taky nějaký smysl? Věrko, mít klobouk, tak ho před tebou smeknu, stejně jako bych to udělal před V. Svobodovou.Nevím jestli bych vůbec dokázal ustát takovou věc. Potýkáme se s nemocí našeho prcka, ale ztratit ho, to si nedokážu představit. |
| Jana |
| • |
24.4.2006 13:45:02
Věrko,
nemyslela jsem, abys své problémy rozebírala přes internet, já bych to taky neudělala. Myslela jsem soukromně, ale teď mě napadá, že by ses z toho mohla taky zkusit vypsat do nějakého svého deníčku, kam nemá nikdo jiný přístup. Tvé emoce by někam odcházet měly. Zkus ještě nakouknout na www.wahlgrenis.cz, třeba Tě tam něco osloví. A děkovat mi nemusíš, vždyť jsem pro Tebe nic neudělala...:-) Měj se hezky! |
| Věra |
| • |
24.4.2006 13:23:32
záleží taky na úhlu pohledu, podle mě je osud každého realita , takže mi to nepřijde v rozporu, ale je to můj vnitřní pocit samozřejmě. Ohledně "vypsání" , jsi moc hodná,ale určitě nechci rozebírat takové věci na veřejných stránkách. Měj se Jani ty i tvá rodina taky hezky a ještě jednou dík za nabízenou pomoc
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.