| K_at | 121378 | 
| 
 19.10.2022 7:09:19 
Len, ne. U nás se často na děti moc ohled nebere. A střídavka se často tlačí jako základ. Zase ale u dětí s nějakým problémem bych řekla, že bývají soudy opatrnější. Tak nevím. Je to pěkná pakárna pro normální průměrný dítě. Natož pro dítě neprumerne.  
 | 
| petluše | 39676 | 
| 
 | 
 19.10.2022 5:39:15 
Se střídavou mívají potíže i normální děti. Dítě s PAS si nezvykne. Mám teda jen dítě s dysfazií a opožděným vývojem, všechno dohání, ale jindy než vrstevnici a na tohle, co píšeš by si nezvykla. To by nedala. 
 | 
| Mája+kluci 07, 11 | 95717 | 
| 
 | 
 18.10.2022 21:47:38 
Bouřko, 100% souhlas, i to sama píšu hned v druhé větě  
  Prostě zmíněná holčička buď nemá pouze AS nebo ji i rodinu totálně semlela střídavá péče a nedůslednost ve výchově se s ní v podstatě nevyhnutelně pojící. Podle mě autíky nejde nějak rozumně střídavkovat, neumím si představit funkční model ![]()  | 
| Yuki 00,03,07 | 49504 | 
| 
 | 
 18.10.2022 21:45:00 
Ivett, docela bych řekla, že dlouhodobý nespaní asi nebude z plezíru,  
proč odborníci málokdy poradí je celkem jasný, každý dítě je jiný, každý má jiný mix problémů, důvodů k nim, rodinných zátěži, výchovných stylů a vlivů okolí, včetně sourozenců, že nějaká šablona prostě neexistuje Na angínu dají penicilin, většinou to pomůže, ale poruchy vývoje, psychiky, chování, na to nikdo zatím antiasociotikum nevymyslel  | 
| Despi | 158359 | 
| 
 | 
 18.10.2022 21:29:16 
No jo Len. Ale co když ta ženská na to prostě nechce být sama. Na ní se ohled brát nemá?  Když se úplně složí tak to bude lepší?   
Copak se nedá udelat pravidlo stale stejné? Ve stylu pondělí úterý středa u mámy. Ctvrtek patek sobota u táty. Nedele u babicky? Nevim.. takhle nejak..? Stridavka preci nemusí být úplně na půl.  | 
| Len | 108740 | 
| 
 | 
 18.10.2022 19:54:51 
Dite si musi holt zvyknout, i kdyz je nestandartni je teda opravdu vtipne vyjadreni cloveka neznaleho problemu. Moje dite by si naprosto urcite nezvyklo. Nastesti pro nej ja jsem ta matka, co je v prvni rade matkou, kdyz uz jsem si to dite poridila. Jinak uz bych taky mohla byt na druhe strane sveta. Osobne neznam nikoho s ditetem s PAS ve stridavce. Znam v CR meho detskeho kamarada, ktery ma dite s jinym postizenim ve stridavce, ovsem dite zustava v jednom byte a stridaji se u nej rodice. Ovsem dite s PAS ve vetsine pripadu proste neni tak "ohebne", aby tohle bez neblahych nasledku zvladlo. A nejak jsem si myslela, ze pece se u soudu stanovuje hlavne s ohledy na dite. 
 | 
| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 18.10.2022 19:53:36 
Despi, a co znamená "zvyknout" - že mu to nebude vadit a nebude mu to působit problémy? Ehm, mně je přes 40 a na vytrhávání z prostředí jsem si nezvykla doteď. Jako jeden to vydrží, ale dobře mu to nedělá, je to prostě zátěžová situace navíc a tyhle děti zátěžové situace zrovna dobře nedávaj, čím víc je tomu vystavuješ, tím víc roztáčíš kola začarovaného kruhu. S tímhle dost bojuju u širší rodiny, ti se taky domnívají, že čím víc bude vystavován něčemu, tím odolnější vůči tomu bude. No pravý opak je pravdou: tím větší záchvaty to vyvolává, jak jen má dojem, že to hrozí (a stačí dojem zcela fiktivní a vykonstruovaný, na to je naše dítě machr). 
 | 
| Pawlla | 106336 | 
| 
 18.10.2022 19:36:26 
Slíbené odkazy, koho to zajímá 
https://www.databazeknih.cz/knihy/agrese-u-lidi-s-mentalni-retardaci-a-s-autismem-248174 https://www.databazeknih.cz/knihy/moc-pomoc-a-bezmoc-v-socialnich-sluzbach-164807  | 
| Despi | 158359 | 
| 
 | 
 18.10.2022 19:19:08 
No a berete v úvahu taky druhou stranu? Že ten druhý rodič by se treba vubec nepodilel kdyby stridavka nebyla? Ta máma má snad taky nárok na zivot ne? 
Ono je jednoduché rict ostatním že mají nejak skakat podle dítěte - mama tedy většinou se má prizpusobit ve všem.. Ale holt to dítě i když je nestandardní tak si musí nejak zvyknout.  | 
| Federika | 14090 | 
| 
 | 
 18.10.2022 18:25:21 
 Mám syna s AS. 
Vždycky jsem si říkala, že máme jediný štěstí, že bydlíme v baráku, přímo vedle jen jednoho, tolerantního souseda. V bytě by se sousedi zbláznili.  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.