| Lída+2 | 28136 |
|
|
17.10.2022 12:30:49
Inka ..|-.|-.-|.-, zahrádkářská kolonie. Osadní řád, to neumožňuje.
My tam spali i minulý týden úplně v pohodě. Já tam spím ráda, připadá mi to skoro jak ve stanu a to já miluju. ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
17.10.2022 12:27:48
Lído, je mi líto jak vás, tak té maminky, jestli je na to sama...se synem jsme to měli v některých obdobích přesně tak, jak píše Mája, neskutečný boj se vším a jakmile člověk jednou jedinkrát ustoupil, tak jsme mohli začít znovu...nebo třeba bouchání kuchynskymi plechovými dvířky třeba půl hodiny v kuse, že je to autobus, doprovázené zvuky výstražného znamení... řev večer, že spát nechce, běhání, dupání, jednou nám i vysklil autíčkem dveře...několik let nočních děsů, občas i několikrát za noc a několikrát týdně.... Neumím si představit, že bychom bydleli v bytě, naštěstí nemáme ani těsně vedle žádné sousedy, byl občas slyšet až ven... všechno se zklidnilo, noční děsy v 6 letech, zbytek okolo 10-11, pak už v pohodě...ale poradit bohužel neumím, znám to jen z téhle strany.
|
| Monika | 123907 |
|
17.10.2022 12:27:02
Lída asi myslí zahradní chatu v zahrádkářské kolonii, ne?
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
17.10.2022 12:26:28
Maji tam chatu se zazemim, ale bez topeni?
|
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
17.10.2022 12:20:53
zkusila bych s paní mluvit, o tom, jak to zvládá, co všechno má za problém, možná by i koberec brala, ale nechce přijímat dar a sama na to nemá peníze, až v této fázi, kdy by to řekla, bych jí vysvětlila, že peníze ráda dám,
jestli je na dítě sama, chodí ta malá do školy? je to speciální škola, kde to s autismem umí? nepotřebuje pomoct doma s nastavením pravidel? ví, jak ve škole pracují? pravidla ze školy by mohly fungovat i doma, platí jednoznačný jasný NE, doma i ve škole, CHYBA, obrázková komunikace, čím víc to bude stejný doma a ve škole, tím líp pro všechny asi je v situaci, kdy na to nemá sílu, vyhoření rodičů postižených dětí není nic divnýho, osobně bych si naběhla nabídnutím pomocí, i kdyby to mělo být něco vyřídit, domluvit pomoc, nebo tu malou chvilku zkusit hlídat, ze začátku v přítomnosti matky Na autisty funguje odměna za dodržení pravidel, dalo by se tím zkusit napravit, co ještě nefunguje, myslím, že nikdy není pozdě aspoň na zmírnění problémů možná léky na spaní, na srovnání režimu, má vůbec ta maminka nějakou pomoc od doktora? nervrdí, že to zvládá, protože se stydí, že nezvládá? Na to ale potřebuje někoho, je komu bude mít důvěru, kdo ji podpoří a bohužel, stala ses tím, pro koho je to ve vlastním zájmu, na tvým místě bych jítu pomoc nabídla, ale chápu, že na to každý nemá odvahu ani povahu, já jsem taky neměla, dokud jsem nestrávila rok mezi autisty ve škole |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
17.10.2022 12:20:11
Jak můžete spát na zahradě?
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
17.10.2022 12:16:22
Muumi, na to se chystáme hned na jaře, pokud nenajdeme jiný byt. Po dobu rekonstrukce budeme bydlet na zahradě. A tam se od konce října- března nesmí přespávat.
|
| Dana | 143148 |
|
|
17.10.2022 12:15:40
Já bych otravovala majitele, aby jim domluvil, dát silný koberec, dítěti aby dali něco na uklidnění nebo na spaní, jinak že jim dá výpověď. Teď je málo bytů k pronájmu a hodně zájemců, tak by to při metodě neustálé otravování, mohlo pomoci. A tu policii bych také volala. Je to rušení nočního klidu, tudíž přestupek, je. Ti by mohli na paní také zatlačit. Nám třeba sprejeři neustále sprejovali firmu. Museli jsme to nechat dost draze odstraňovat, takže jsme to hlásili na policii. Té asi po třetím hlášení došla trpělivost a policista prohlásil něco ve smyslu, že s těmi známými firmami zatočí, aby nám přestaly sprejovat. A skutečně asi zatočil, od té doby, musím zaťukat, ani čárka.
|
| Muumi | 41406 |
|
17.10.2022 12:14:21
A kdybyste si odhlučnili váš strop zevnitř? Snad to teda nějak jde, zas to asi udělá potíže s rozvody elektriky a tak. Pokud se nechcete stěhovat a byt je váš, čili do něj můžete investovat.
|
| Lída+2 | 28136 |
|
|
17.10.2022 12:11:49
Monika, je to klasický panelák.
KAždý byt má svého majitele. Když jsem se sem stěhovali, skoro všichni tu šli do důchodu, nebo v něm byli. Moji sousedi tu postupně umírali 93,96,98 a zbytku je okolo 70-80let. Posledních 5let se to dost obměnilo. ZA různé nájemníky. Kde byl vždycky relativně klid přes 20let a ticho. Největší bordel dělali moji kluci, kteří mají doma tátu trpícího na migrény(už je nemá naštěstí), tak si toho tolik dovolit nemohli. ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.