| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Duly

(?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 276  [Dalších 96 >>]
Lendul* 37206
1.8.2008 20:22:38
Luthienko, mám za sebou obojí. U porodu jsem měla kamarádku, stačilo mi to vědomí, že tam někdo se mnou je a drží mě za ruku, nepotřebovala jsem, aby na mě mluvila, to mě spíš obtěžovalo. Ale ten pocit, že nejsem sama, ten mi pomáhal.
A nedávno jsem byla u porodu kamarádce. Já jsem z toho na větvi možná ještě teď, byl to krásný zážitek! Byla jsem tam s ní, masírovala záda, držela za ruku při kontrakcích, snažila se podpořit při tlačení a pak samo jsem následovala miminko na označení atd... Ona měla první porod bez manžela, protože to prostě nešlo a teď se mnou a říkala, že byla ráda.
Teraza Horáková 54297
1.8.2008 19:53:29
Lillu, asi ano..... já si vážím tatíků u porodů a myslím, že je to fajn, ale.... u nás to prostě nešlo. Manžel by to prožíval hůř než já a jak jsem psala, my máme nějaký psycho napojení, všechny problémy si krásně přeneseme (spíš já ty jeho), prostě jsme měla pocit, že se víc budu starat o něj, než o nás :-))))..... ale hezké bylo, že jsme rodili v půlnoci a ráno v půlpáté jsem měla na pokoji kytky :-))))
Teraza Horáková 54297
1.8.2008 19:51:17
Luthienko.... neměla jsem manžela ani kamarádku. A dodnes mne to mrzí..... ne manžel, toho moc dobře znám, to by bylo špatně, ale ta možnost, že mne nenapadla kamarádka. Mám sestru, tu bych tam ale nebrala, protože ještě nerodila, maminku, tu taky ne, ta je ve vypjatých situacích řádně hysterická ;), ale když to tu popisuješ, napadly mne 2-3 kamarádky, se kterýma bych rodila klidně i zítra :-)))
KUPCOVKA Honzík12/05 Bára05/08 28922
1.8.2008 19:47:02
Já měla u prvního porodu krom budoucího tatínka na druhou dobu porodní i v té době bezdětnou kamarádku.Bylo to fajn,protože tak trochu povzbudila mého nesmělého manžela:-)a já se cítila líp,že je tam ženská,která se mnou pořádně soucítí a povzbuzuje mně.Určitě jdi,kamarádku tam nenech samotnou!Potřebuje někoho blízkého s sebou.Zvládnete to.
Lillu+B&J 42945
1.8.2008 19:41:41
Ahojky,
děti nemám,první je teprve v pupíku,ale jelikož manžel není rozhoodnut jestli ano nebo ne,tak mám domluvené 2 kamarádky,obě mají děti,tak kdyby se manžel rozhodnul,že nepůjde,tak jedné zavolám a pojede se mnou,protože pokud manžel nebude chtít,tak ho nutit nebudu,i když myslím,že spíš půjde:-)
Pedrosaa 72553
1.8.2008 19:29:44
Ahojky,mojí sestry manžel se bál jít k porodu,tak poprosila mě a já souhlasila:) trvalo to docela dost hodin,ale ségra mi byla vděčná, za prvé nebyla na to sama, masírovala jsem jí záda, sprchovala jí ,dýchala s ní a když tlačila tak mě držela za ruku.Sama mám dvě děti,manžel byl u porodu a vím, jak sem byla ráda, že je se mnou někdo blízký. Dost sem to s ní prožívala a hlavně sem se o ní a maličkou bála..ani se nedivim, že to chlapi pěkně vezme. Pro mě to byl ,,zážitek,,vidět to mrně jak se dere na svět a jaká je to pro něj náročná činnost.Určitě s kamarádkou jdi, budeš jí velkou oporou. Já sem se pak průběžně ségry ptala,jestli jí tam nevadim a prý nee,zůstan se mnou:) Tak přeji kamarádce rychlý a bezproblémový porod a zdravého mimíska:) papa Petra.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
1.8.2008 19:11:49
Luthienko, určitě to není nic "nenormálního", mnoho žen má k porodu dulu, což je také taková "kamarádka", i když najatá. Jsou ženy, kterým přítomnost muže vůbec nevyhovuje a volí ženu (maminku, sestru, kamarádku, dulu) daleko raději.
luthienka 77117
1.8.2008 18:56:42
Mám 2 děti, ale císařem v celkové narkoze. Kluka jsem rodila dlouho, manžel byl u toho, ale porod byl hnusný- mám ošklivé zážitky. Dceru jsem rodila nejprve s porodní asistentkou doma, zatímco manžel spal s chřipkou. A nakonec to zase skončilo císařem. Takže mě minula ta poporodní euforie. O chlapovi u porodu nepochybuji, že to je dobré- dítě je přece společné. Ale chtěla jsem vědět, jak je to běžné, když jde k porodu jako doprovod někdo jiný.
Simeona a 3 68216
1.8.2008 18:48:47
U porodu jsem neměla kamarádku ale otce dítěte, nicméně si myslím že pokud jde o osobu, která má poskytnout rodičce podporu, je důležité jestli je to někdo, komu důvěřuje, ne jestli je to otec nebo kamarádka.
Jestli to k něčemu bylo ? Kromě pocitu, že tam někdo pro mě je se mi hodila i pomocná ruka, pomoc do sprchy a z ní, nešení tašky s věcmi do porodnice... Můj porod byla rychlovka, takže nic jiného třeba nebylo.

Nepíšeš, jestli máš sama děti, spíš to zní jako že ne, snad tě to neodradí :-)
Leli & Mareček 9/02 & Ondřej 81359
1.8.2008 18:45:26
Ahoj,já měla u porodu svou sestru.Byla skvělá.Nebyla jsem sama,měla jsem si s kým povídat,masírovala mi záda,běhala pro sestru,sprchovala mě a další jiné věci.Byla mi velkou oporou.Je to rozhodně lepší než kdyby tam byla sama.
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 276  [Dalších 96 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.