| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Duly

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 276  [Dalších 106 >>]
Cow :-) 67672
7.8.2008 23:04:12
Jo táááák, ty jsi ten doprovod....:-D
Třeba tě to osloví a budeš se chtít stát dulou! A ohledně svého snažení...jak píšeš...uvidíš;)
luthienka 77117
4.8.2008 7:49:34
Ahoj Cow. K porodu jdu s kamarádkou- to ona bude rodit. A je sama, takže jsem jí nabídla podporu. My jsme se do plození zatím nepustili- nějak mám pořád ještě strach. V září nastupuju do práce, tak uvidím,...
Cow :-) 67672
2.8.2008 22:29:53
Lu, nechce se mi dočítat zpět, třeba už ti někdo psal, že tě doprpvázet může i tatímek i kamarádka.....obvykle mohou rodičku doprovázet osoby dvě.
/tím pádem zplatíte poplatek za doprovod dvakrát/
Ať ti vyjde vše podle vašich představ, přeji hezký porod, zdravé krásné miminko;)
luthienka 77117
2.8.2008 18:20:43
Díky moc, holky, za názory a zkušenosti. Zatím to vypadá, že s kamarádkou půjdu. Možná s ní absolvuju pár lekcí těch kurzů k porodu- už si na úlevové polohy a podobné blbiny pamatuji jen zběžně. Pak napíšu , jaké to bylo. Rozhodně jsem už klidná- myslela jsem, že běžná praxe je, že rodičku doprovází buď tatínek , nebo profesionál (por.asistentka nebo dula).
Xantipa. 34439
2.8.2008 12:53:21
Moje sestra mě požádala, abych s ní šla k jejímu porodu, protože chtěla někoho, kdo by jí pomohl při komunikaci s personálem. Řekla jsem, že rozhodnutí je na ní, protože jsem si myslela, že její přítel bude u toho chtít být. Pak mi volala, že její přítel jde s ní. Ovšem po porodu mi pak řekla, že udělala chybu a měla trvat na tom, abychom tam mohli být oba dva - on jako otec a já kvůli komunikaci. Protože on nevěděl vůbec nic, ona neměla sílu a nedopadlo to celé moc dobře. Provedli jí sterilizaci, o které se dozvěděla až při kontrole po šestinedělí, ač ji podepsala - jenže při podpisu v bolestech neměla sílu to číst a takhle informace ji nějak minula.
JENA, 2 kluci (8/2001a1/2003) 7549
2.8.2008 8:37:03
Ahoj

Jedna moje kamarádka měla u porodu kamarádku a kamaráda - začla rodit ve chvíli, kdy oba byli mimo město, tak nebylo jistý, kdo z nich to stihne a nakonec to stihli oba. Zkušenost s porodem předtim neměl ani jeden z nich, ale po porodu byli v euforii všichni tři :-)
dankga 15087
1.8.2008 21:41:15
Byla jsem u prvního porodu mé sestry, narodila se jí tehdy holčička. Když mě o to požádala, měla jsem za sebou už dva své porody, takže jsem věděla, do čeho jdu... Nebyl to zrovna rychlý a hladký porod, takže jsem ráda, že jsem ji mohla podpořit a pomoct překovat ne zrovna lehké chvilky. Po porodu byla tak unavená, že okamžitě usnula. Koupání a ostatní procedury s miminkem jsem absolvovala já, Vikinku jsem zahřívala a celou dobu chovala v náručí. Hrozně ráda na to vzpomínám. U porodu dvojčat už byl její muž.
Naxii M05+ K08 + J16 33633
1.8.2008 21:39:38
Jasně... A klidně bych do toho šla znovu....

U mého porodu byla Lendul* a bylo to vážně super.Ani jsem si tak dobrej porod nepředstavovala..Věděla přesně co potřebuju.
Můj muž je hysterka a toho jsem tam nechtěla..Rodil doma..to mi bohatě stačilo.Jen vleze do nemocničního zařízení, stáhne se mu žaludek a hrdlo..takže bych ho u svého porodu musela ještě podporovat.

Určitě to bude pro kamarádku veliká opora.. tak držím palečky.
maw 84192
1.8.2008 21:26:13
Určitě ano. Když se cítíš, jdí do toho. Domluvte se, že kdybys jí tam byla nepříjemná, dá Ti vědět - konkrétně, a odejdeš. Ale co je dle mě rovněž důlěžité a nikdo to zatím nepsal: ona tam bude mít svědka na své straně, spojence. To strašně MOC působí na personál, chová se lépe, odpustí si pichlavé poznámky a vůbec bude laskavější.
Když budou chtít dělat něco, co není v základním scénáři, má se rodička s kým poradit, a hlavně primárně nevěřte tomu, že něco "musí být," jinak že matka ohrožuje svoje dítě na životě - to je taková manipulační technika, aby si matka dala všechno líbit. Máte možnost říci ne, odmítnout to či ono, či se na to blíže zeptat - rodička sama je ve stavu, kdy tohle - pokud je tam i fyzicky sama - nemůže zvládnout.
Pak napiš, jaké to bylo ;-)
simiki+koťátko 03/07 44774
1.8.2008 21:15:00
já taky měla pak kytky, ale zase si je přítel odnesl, protože tam byly kytky zakázané... jen váza mi tam pak zůstala, ktrou jsem pak musela nabalit domů :-D
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 276  [Dalších 106 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.