| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Duly

(?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 276  [Dalších 76 >>]
Květa13 27189
2.2.2008 22:07:52
Píšete, že každý slušný člověk samozřejmě dodržuje to,co máme uvedeno v kodexu.Bohužel to tak není a hranice práce duly jsou trochu jinde, než např. pokud jde o doprovázející kamarádku. Podrobnosti o našem kurzu získáte na adrese kurzy@duly.cz. Do kurzu vybíráme na základě motivačního dopisu a pohovoru při výběrovém řízení. Rozhodující jsou osobnostní rysy uchazečky, její motivace, ochota pracovat sama na sobě,komunikační schopnosti, vlastní zkušenosti s porodem atd...Všechny části výběrového řízení jsou bodovány a podle toho je potom vybráno maximálně 15 žen do jednoho běhu kurzu. Máte-li zájem, napiště na uvedenou adresu a dozvíte se vše potřebné.
elina
  • 
2.2.2008 21:21:15
Dekuji za odpoved,byla jsem se na vase stranky podivat a kodex si precetla,je dobre vypracovan,ale predpokladam,ze kazdy slusny clovek takove zasady dodrzuje aniz by se pod neco takoveho musel podepsat.Mohu se vas tedy zeptat co vsechno musi zena splnovat aby do vaseho kurzu byla prijata?Podle jakeho meritka vybirate?A pokud tedy pisete,ze kurz trva dva roky v jak intenzivnim tempu?Jen abych byla schopna si predstavit co vsechno za tech 30 000 nabizite.
Květa13 27189
2.2.2008 18:23:31
Kurz stojí tolik, protože je kvalitní, má lektory, které je potřeba zaplatit, trvá dva roky a věřte, že je kolem něj velmi mnoho práce a většina lidí, kteří kolem toho pracují zdaleka nejsou zaplaceni tak, jak by měli, nebo byli jinde. Asociace z toho nemá nic"do vlastních kapes", vše je naprosto přesně podle rozpočtu (lektorné, prostory, materiály k výuce..)
ČAD si nevytváří žádný monopol, ženu k porodu může doprovázet kdokoliv,koho si ona vybere a samozřejmě, že žena doprovázející rodičku se může nazývat dula. Dula, která prošla kurzem ČAD má výcvik, prochází výběrovým řízením,sebezkušenostní částí výcviku, je na ni a její vzdělání kladeno poměrně dost nároků. Tím je samozřejmě dán potom rozdíl mezi dulou ČAD a dulou bez výcviku a je na každé mamince, jakou dulu si vybere.
Pokud někdo svůj záměr dělat dulu co nejlépe myslí vážně, myslím, že do svého růstu rád investuje, tak, jako je to běžné v jiných profesích. Duly ČAD jsou vázány dodržovat Etický kodex, který si můžete přečíst na našich stránkách a tím jsou i pro porodnice jistou zárukou.
Živnostenský list na tuto práci zatím sice neexistuje, ale duly rozhodně nepracují načerno, mají živnosti s touto prací související a řádně platí daně i všechny ostatní náležitosti.
elina
  • 
2.2.2008 16:05:37
no me totiz prijde dat za kurz skoro 30 000 pro dost lidi nedosazitelne a mela jsem za to ze zena ktera doprovazi zenu k porodu a psychicky ji podporuje je dula.Vzdyt ani zivnostensky list na toto povolani neexistuje,tak kdo tedy nebo co urcuje ze jen ten co absolvuje kurz u asociace dul ji muze vykonavat.Mam dostatek nastudovane literatury,vim jak tahle prace funguje,jsem povolanim psycholog,tak kde je napsane ze musim absolvovat zrovna kurz u asociace,ktera jak se zda ma na tuto praci monopol a zacina ho pekne vyuzivat,abych mohla doprovazet zenu k porodu?
Vojtami56 66465
2.2.2008 15:44:55
Dula bez kurzu? Bez patřičného vzdělání?
Kdybys nemusela absolvovat žádné přípravné vzdělání nebo kurzy,pak by mohla být dula každá,která by si umanula.
Ano kurz je nutný!!!
elina
  • 
2.2.2008 12:23:29
dobry den,chtela jsem se zeptat zda je mozne pracovat jako dula i kdyz nebudu absolvovat kurz na dulu?
elina
  • 
2.2.2008 12:23:29
dobry den,chtela jsem se zeptat zda je mozne pracovat jako dula i kdyz nebudu absolvovat kurz na dulu?
Květa13 27189
26.1.2008 17:22:32
Opravdu netuším, kde jste přišla na informaci, že je podmínkou maturita?Nic takového jsem nepsala, popisovala jsem pouze formu vzděláváni v kurzu pro duly.
Lakynka* 26431
15.1.2008 12:15:58
dekuji za odpoved...jen mi v tom vsem brani muj vyucni list..nevim tedy k cemu je potreba maturita u tohodle,kdyz je to jen kurz,ale skoda...mohla sem delat co me bavi,ale do skoly znova nejdu..mam sveho synka,takhle jsem to chtela,skoda ze dnes jsou nektere veci tak strasne dulezite,ale ve skutecnosti nemaji zadnou vahu:(Rv
Květa13 27189
13.1.2008 12:14:44
Kurz do tohoto roku stojí celkem 29500,-Kč. Trvá dva roky, je rozdělen na část odbornou a sebezkušenostní.Frkventantka kurzu je nejdříve"dula ve výcviku",doprovázení k porodu se doporučuje po absolování poloviny kurzu,po ukonřčení kurzu je"dula absolventka"-má kurz,ale ještě nesplnila podmínky pro certifikaci a po splnění všech podmínek je"certifikovaná dula".Do kurzu je možné se přihlásot na adrese kurzy@duly.cz.Pro rok 2008 už je přijímání přihlášek uzavřeno, ted probíhá výběrové řízení,další přihlášky budou zařazeny na rok 2009.Hodně štěstí, Květa Cermanová.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 276  [Dalších 76 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.