| Miriam |
| • |
7.3.2006 6:09:39
Holky, díky za odpověď, to je myslím si dost únosné za takovou opravdu velmi příjemnou službu. Raději si odepřu dovolenou a dopřeju si dulu. :-)))
Ještě: píšete za porod (či doprovod k porodu) - do toho patří i ta její péče v těhotenství, příp. v šestinedělí? Jo, omlouvám se, nebyla jsem se ještě dívat na duly.cz. Možná tam odpovědi najdu. Ještě jednou díky! |
| Irena3a1 | 41786 |
|
|
6.3.2006 18:03:28
Miriam, ceny za práci duly jsou uvedeny na webových stránkách (www.duly.cz) Cena za doprovod k porodu se pohybuje mezi 2 a 5 tis.Kč., ale věřím, že do budoucna budou na doprovod duly zdravotní pojišťovny aspoň trochu přispívat, jako je tomu ve světě. Vždyť dula šetří porodníkům práci i náklady za medikace a úkony, bez nichž se přirozený porod často obejde.
|
| Miriam |
| • |
6.3.2006 17:22:14
O dule jsem se dočetla teprve nedávno, a musím říct, že mě to opravdu nadchlo. Jestli budu ještě někdy rodit (už mám 2 děti), určitě bych dulu chtěla. U porodů jsem se cítila hrozně osaměle, i když u prvního byl i manžel. Jenže on tam byl spíš jako divák, sám samozřejmě moc nevěděl, "co se mnou". Určitě tedy tatínka i dulu ano.
Jen jsem se nikde nedočetla, jak je to s financema. Možná je to hloupý dotaz, ale předpokládám, že něco takového musí žena - dula dělat na plný úvazek, a tudíž je to placená služba. Můžete mi vy, kdo s tím máte zkušennost alespoň přibližně říct, co to po finanční stránce obnáší? |
| parkiska | 19075 |
|
|
6.3.2006 14:06:27
Tak to já tě budu brzy následovat. Úspěšně jsem absolvovala výběrové řízení a v dubnu začínám. Ale už během kurzu bych chtěla pracovat s maminkama. Tak ti přeji hodně sil v této úžasné i když náročné práci. Š.
|
| Irena3+1 |
| • |
6.3.2006 11:59:58
Šárko, zatím jsem dula ve výcviku, ale už letos začnu pracovat s maminkami a moc se na to těším -:)))))
|
| Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
|
|
3.3.2006 18:43:23
já dulu chtěla,protože jsem se bála,že mi zase odnesou miminko:-( potřebovala jsem prostředníka mezi náma a personálem.U porodu Andulky jsme spolu tančili břišní tance,mazala mě,pomáhala mi s péčí o Kubíka,vařila čaje atd.Po porodu mi mazala bříško na zavinutí dělohy hlídala Aninku jako ok v hlavěw:-) vůbec jsme si neuměla představit,že by u porodu Johanky nebyla.Sedla na vlak ve 4 ráno a přijela za mnou.Protože jsme měla nějaký špatný pocit a potřebovala jsme nějak uvolnit,mazala mi nohy:-)) moc mi to pomáhalo. V porodnici komunikovaly PA i dr s ní.Myslim,že i pro púartnera je to uklidnující
|
| Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
|
|
3.3.2006 18:25:14
dula u porodu je úžasná pomoc.já měla dulu u porodu 2x a byl to velký rozdíl oproti prvnímu porodu,kdy byl s náma jen tatínek.do porodu nám vnesla klid manželovi nenápadně radila co dělat.jestli ještě někdy budu rodit tak zase jedině s naší dulou:-) je to úžasný člověk a opravdu hodně mi pomohla
a doufám,že až dokojim,budu moct ¨dulský kurs taky udělat:-) |
| parkiska | 19075 |
|
|
3.3.2006 18:21:46
Ahoj Ireno,
v jaké fázy si? Si už dula, nebo seš momentálně ve vycviku, nebo se teprve budeš přihlašovat na konkurz. šárka |
| Irena3a1 |
| • |
3.3.2006 17:28:21
Báro, "Dula" je starý řecký název, který se dnes používá pro speciálně vyškolenou ženu, jež poskytuje především psychickou (ale i fyzickou) oporu nově se rodící matce a přispívá k dobrému startu celé nové rodiny.
Dula ženě poskytuje emocionální podporu a potřebné informace během těhotenství, porodu a šestinedělí. Těžištěm její práce je nepřetržitá psychická i fyzická podpora ženy během porodu. Klade si za cíl přispívat k dobré tělesné a duševní pohodě matek a novorozenců. Dula neposkytuje zdravotnické služby. Nesupluje ani nedubluje práci porodních asistentek ani lékařů, nezasahuje do jejich kompetencí, ale spolupracuje s nimi, stejně jako s otcem a dalšími členy rodiny. Chová v sobě dostatek lásky, aby mohla mateřským způsobem pečovat o nově zrozenou matku ("mothering the mother"). Více se dočtete na www.duly.cz |
| Bára |
| • |
3.3.2006 17:21:04
Kdo je to DULA?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.