| Elíláma | 101194 |
|
|
1.4.2013 17:59:35
Jsem vynechala kouřila a pila alkohol.
|
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.4.2013 17:59:07
Ple levandulové: no a co? Moje babička v těhotenstvích kouřila jako ostatně přes celý život, je jí 89 let a porodila dva vysokoškoláky (teda ne už od porodu
) |
| Elíláma | 101194 |
|
|
1.4.2013 17:58:04
Zufi, jak jistě víš, průměrně neznamená všechny děti a proto usuzovat na průměr podle tvých dětí nemá smysl, to co do metodologie.
Jinak cituji např. Kopřivu: "Oligosacharidy v mateřském mléce významně ovlivňují reaktivitu imunitního systému. Tím, že ovlivňují přímou interakci s buňkami imunitního systému a tvorbu cytokinů, mají významné protizánětlivé účinky" „Prebiotické směsi obsahují oligosacharidy, nukleotidy i LC-PUFA mastné kyseliny, a proto přirozeně posilují imunitní systém novorozence – zvyšují biologickou, chemickou, mechanickou a imunologickou obranu zažívacího ústrojí. Zvyšují množství prospěšných bakterií ve střevní mikroflóře, zabraňují kolonizaci patogenními bakteriemi, snižují výskyt infekcí u dětí a ovlivňují i průběh atopické dermatitidy.“ Déle se prokázal vliv železa na imunitu a kojené děti mívají vyšší hladinu železa. Nebo Peycl: "Již od 20. týdne si plod začíná vytvářet protilátky IgG a postupně začíná vyzrávat i jeho buněčná imunita. Jelikož velikost imunoglobulinů G je poměrně malá, snadno prostupují placentou a díky tomu u donošených dětí a matky je jejich hladina podobná. To má následně velký význam jak pro imunitu novorozence, tak i pro imunitu kojence. Díky tomu jsou tyto děti v prvních měsících života částečně chráněny před některými virovými a bakteriálními infekcemi. Přenos protilátek z matky na dítě může být významně prodloužen dlouhodobým kojením. " Ale jinak jsem ráda, že je tu tolik amatérských imunologů ![]() |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
1.4.2013 17:55:30
Elii - mam syna nekojeneho a bez nemoci prosel v pohode jak jesle, tak skolku a ted ve skole ma nejmene omluvenych hodin ze tridy /v minulem pololeti konkretne 4 a to jsme sli na objednanou prohlidku k zubari/. Dcera kojena byla dlooouho a jeji imunita podle krve nic moc, prestoze obecne je na tom stejne lip, jak deti v okoli - ve skolce od zari nechybela do pololeti ani jednou, ted byla doma tyden, protoze se ji udelal opar. Ja bych to kojeni zas tak neprecenovala.
|
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
1.4.2013 17:54:01
V tomhle souhlasím s ganeshou. Syn se mi teď odstavuje, i lékaři mi řekli, ať vydržím co nejdýl, protože imunita je hlavně během kojení....
Jinak já jsem plně kojená asi měsíc, mamka pak měla zánět. Bratr je kojnený něco málo přes rok. Hádej,kdo nebyl nikdy nemocný a kdo naopak často. I můj první nekojený syn byl celkem zdravý. Teď ho teda kolí školkovej bacil, ale i tak....zatím to dává bez ATB |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
1.4.2013 17:53:01
asi mám to dítě nějaký rozbitý.. anebo nečte věděcký studie
|
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
1.4.2013 17:52:07
Cekat kvuli hypoteticke nemocnosti dcery neni, si myslim, vubec nutne. Sama jsem to mela presne tak, ze jsem tesne pred nastupem syna do skolky otehotnela /planovane/ a rodila jsem v dubnu. Bylo to dobre reseni, protoze to tehotenstvi bylo dost silene, bylo mi zle do 6. mesice a tak jsem diky tomu, ze syn byl ve skolce, mohla v klidu lezet a nemusela jsem se o nej starat. Syn ma ale dobrou imunitu, nebyval nemocny nikdy, a dcera nastesti taky ne /chodi ted od zari do skolky/.
|
| Zufi. | 52220 |
|
|
1.4.2013 17:52:01
A kojené děti mají vyšší IQ
![]() .Elí, starší má 128 a mladší je v Mense, má 140, ani jedna nebyla kojená ![]() . |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
1.4.2013 17:51:31
co já vím, tak jde o to, že kojením se předávají protilátky, takže jde o pasivní imunitu.
|
| .ganesha. | 83982 |
|
|
1.4.2013 17:50:49
Stimuluje? Tak mi někde ukaž ten PROKÁZANÝ fakt
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.