| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 16377  [Dalších 15367 >>]
Dobra1 65967
27.1.2016 19:54:50
Tohle ale mluví o právu na vzdělání v naší škole. Mě jde o to, jestli je to povinnost. Protože znám české rodiny, jejichž děti jsou také zapsány na této škole a nemusejí být současně na škole české.
Citronove koliesko 7937
27.1.2016 11:51:10
A na ich ambasade neporadia? Neusmernia? Určite nie sú ani prví ani poslední so školákmi v Čechách.
Drop 147259
27.1.2016 9:20:23
Analfabeto, tak třeba v Německu by tě po třetím dnu zavřeli, pokud by si dítě neposlala do školy. Do školy dokonce přijdou děti, které ve městě hostují tři dny s cirkusem s rodiči. Takže mohou být země, kde pokud se na jejich území nachází dítě školou povinné, tak musí do školy, bez ohledu na občanství. Tedy kromě turistů samozřejmě.
Drop 147259
27.1.2016 9:17:34
561/2004 Sb.
ZÁKON
ze dne 24. září 2004
o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání
(školský zákon)

paragraf 20
a změň právníka
Analfabeta 141613
27.1.2016 9:16:47
Podle mého selského rozumu: do české školy by vůbec chodit nemusely, pokud jejich stát uznává domácí vzdělávání. Pokud vím, tak ani české děti v zahraničí do místní školy chodit nemusejí, ale rodiče musí zajistit jejich vzděávání jiným způsobem. Někdy jsou to školy při zastupitelských úřadech, jindy (většinou) školy americké. Místní jazyk se děti učí, pokud to rodiče považují za přínosné nebo potřebné. Mám známé rozeseté po celém světě. Dítka z jedné rodiny se místní jazyk neučily, protože rodina věděla, že v dotyčném státě nebude dlouho. Děti chodily do školy americké, která měla osekané osnovy, zbytek se učily doma a šly do české školy na přezkoušení. Dítka z jiné rodiny, pobývající dlouhodobě v Číně, se taktéž v americké škole učily angličtinu, historii, reálie a místní jazyk. Ve škole byly děti asi 40 národností.
Dobra1 65967
26.1.2016 22:19:44
Dobrý den,
ještě jednou se ptám na následující otázku, pod minulým tématem se rozběhla pouze diskuze na téma, zda se ptám na Čechy žijící dlouhodobě v zahraničí nebo na cizince žijící dlouhodobě v ČR.

Nevíte prosím někdo, jak je to dle zákona (právník neumí poradit)?
Cizinci, žijící dlouhodobě v ČR, mají děti zapsané v české škole i v americké mezinárodní škole a děti vzdělávají doma. V české škole dělají zkoušky z češtiny, ostatní předměty mají pod tou americkou školou. Chtěli by mít děti zapsané pouze v americké škole. Lze to? Nemají jako cizinci povinnost mít právě kvůli výuce českého jazyka povinnost mít děti zapsané i v české škole? Zatím vzdělávají pouze na 1. stupni, ale chtěli by pokračovat i na 2.
Děkuji za odpovědi, případně za odkazy na zákony, pokud o nich víte.
Miadina 121217
26.1.2016 19:16:41
Helčo na to seď neptej :-) v létě jsme se usnesli, že pokračujem, neb v Pze sice gymnísií požehnaně, ale všechny "výkonnostní" ale poslední dobou přemýšlím o revizi, zas proti tomu hraje, že je "pozdě" připravit se na přijímačky, což jsou pro mě chrtí závody. Takže nevím, ale spíš budem pokračovat
Miadina 121217
26.1.2016 19:14:24
Ráchel už jsem podmínky pročetla, na foto narazila grrr s tím náboženstvím to je nadsázka, my toho stran religionistiky mám etolik ... a na to, že by mi někdo děti podvratně indokrinoval nevěřím :-) protože toho od nás ví tolik, že by neměl na co lákat. Letos jsme od, námi milovaného Fundy, přešli k Sokolovi, neb už maj ty otázky nějaký náročný :-) Takže vážně, opravdu děkuju, myslím, že se tam vypravíme.

Ráchel, 3 děti 76748
26.1.2016 19:01:22
Miadino, tam právě pro děti zdaleka nejsou jen náboženské knížky, určitě tam něco objevíte. Jen se připrav na to, že je tam potřeba registrace a na průkazku chtějí fotku ~:-D
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 16377  [Dalších 15367 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.