| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 16377  [Dalších 15267 >>]
margotka78 alias shit-roller 108560
13.1.2016 14:18:10
Beruško, on určitě ještě doroste. Syn měl na 15leté prohlídce asi 162 cm, teď skoro v 17 má okolo 170 cm něco málo přes - no dorostl do velikosti prezidenta Putina, ten má 170 cm. Tak to asi stačí, ne? :-)
Aeonium 116489
13.1.2016 14:13:48
Děkuji všem za názory a zkušenosti.
Aeonium 116489
12.1.2016 19:17:38
Pánejo, když tohle čtu, děkuju prozřetelnosti, že jsem druhé dítě nenechala očkovat, oproti staršímu očkovanému je neurologicky naprosto v pořádku, podle mě to má zásadní vliv, když je v rodině nějaká zátěž, což u nás je.

Jinak u toho staršího je krásně vidět, kde je vlastně problém, ten je ve školství jako takovém, on neměl sebemenší problém s učivem, ale s tím, že je v systému, kde bují šikana a žalostné mezilidské vztahy, kde se "trestá" jakákoli jinakost. Škola by snad měla být především o vzdělávání a ne o tom, že vzhledem k tomu, jak to tam vypadá, budu nechávat dítě rok doma zbytečně jen aby ho tam nějací blbečci nešikanovali. Jo můžete říct, takovej je život, ale blbá zkušenost v dětství se s člověkem táhne, pokud si tohle nezažije, může být i s nějakým malým hendikepem pak úplně v pohodě. Takže je to fakt o tom hledat alternativy, ne se snažit naškatulkovat dítě někam, kde to vypadá, jak to vypadá. Samozřejmě podle možností.
Beruška+J02A07T10 48718
12.1.2016 17:12:48
souhlasím s withep - mám srovnání
nejstarší syn narozený na konci června
naprůměrně inteligentní, ale sociálně bylo podezření na PAS
velice malý vzrůstově
dnes je mu 13,5 - do školy šel normálně, zpětně hodnotím jako chybu - studijně vždy vynikal, do páté třídy samé jedničky, bez přípravy se dostal na dvě osmiletá gymnázia, kam se hlásil, aktuálně chodí do tercie.. bohužel i na gym řeším šikanu kvůli jeho vzrůstu a sociální neobratnosti, aktuálně poporostl za 4 měsíce 10cm ale i tak je stále nejmenší ve třídě má 154 cm, nikdy nikoho neuhodil, je ustavičně otloukánek.
Se známkami problém nikdy nebyl, zpětně to hodnotím tak, že rok by mu dost dal, navíc teď už napíšu minulý čas - letos se to zlomilo býval hodně opravdu hodně nemocný - loni 300 hodin za školní rok zameškaných, takže neustálé vyčlenění z kolektivu, přesto že je hodný, tak to byl boj, o rok později by byl někde jinde

dcera prostřední je narozená v únoru, má adhd s autistickými znaky, odklad jsme dali, aktuálně je ve druhé třídě, bude jí za pár týdnů 9 a odklad jí nesmírně pomohl, pořád se spoustou věcí bojujeme, ale ta sociální zralost u ní za rok opravdu udělala hodně

nejmladší syn má 5,5 - aktuálně dyagnostikovaná expresivní dysfázie, narozen taky na konci června..za 14 dní jdeme k zápisu, a už víc jak rok mám naprosto jasno, i kdyby neměl žádnou poruchu a i přesto, že je o proti nejstaršímu synovi o 5 kg těžší o 10 cm vyšší, je šikovný tak by dostal odklad.
protože inteligence se sociálnem nemá nic společného a je jedno, i když dítě bude doma mít individuální přístup.

Zvolila bych odklad... s odstupem těch 8mi let nejstaršího syna ve škole musím říct, že rok v životě člověka je opravdu hrozně málo a u dětí v tomto věku je to velikánský rozdíl.
Aeonium 116489
12.1.2016 13:59:47
Tak to je jasný, ale pokud je dítko chytrý, má potenciál výuku zvládnout, jen k tomu potřebuje jiný metody, prostředí, jinak pojmout výuku příp. pořešit nějaké ty dys-, když je problém hlavně v sociální zralosti a dovednostech a v pozornosti, pak by to problém být neměl, ne? Jaká je tvoje zkušenost? Mě to prostě není jasný, nemám s tím zkušenost, jak chytrý dítě, který potenciálně výuku zvládne, ale má problém s pozorností, takže se učí kratší úseky nebo prostě jinak, domácí školou se pořeší ty ostatní věci, v čem je problém? Vidím ho pak hlavně v pozdějším přechodu do klasické školy, to ano, ale zase dítě má šanci v těch slabších oblastech dozrát. Při tom, že je syn na přírodní léčbě a postupně se lepší, má velkou šanci. Jen ten vzrůst mi zůstává jako neřešitelný problém a odkladem by se to trochu srovnalo.
7kráska 18433
12.1.2016 12:22:47
Jasněže má smysl odklad při domácí škole. Mám synka sice normálního vzrůstu, ale s poruchou pozornosti a nějakými dys-. Když jednou dítě nastoupí do školy, byť do domácí, musí splnit ve většině případů také výstupy školské (tj. musí umět to, co děti ve škole). Nemůžeš si první třídu roztáhnout na dva roky.
Aeonium 116489
12.1.2016 11:57:49
Podívej, pokud je dítě jiný, nějak vybočuje, riziko šikany se zvyšuje. Pokud moje dítě takovýhle známky vykazuje, pak předem vím, že si na tohle musím dát pozor, zvlášť když i ze školky nosil domů posměšky dvou agresivnějších spolužáků, naštěstí ten jeden se vrátil zpět domů (na východ) a ten druhý je sám a tudíž si tolik nedovolí (také z východu). S ostatními dětmi problém nemá.
Miadina 121217
12.1.2016 10:32:13
My jsme odklad dali, kluk, konec května, malý, živý neposeda. A jsem moc ráda (půlka první třídy). U nás se učí od 6-ti, takže neprošvihl motivaci, v matice je jistě o rok napřed, nicméně češtinu jedeme velmi zvolna a jsem ráda, neb za ten 1 a 3/4 se mu nezošklivila. Vlastně ani nepočítám, že by třeba s koncem první třídy dobře četl, je dost podobný našemu nejstaršímu, takže vím, že v cca třetí to dorovná. Je to vždy konkrétní dítě a konkrétní situace, mě DŠ právě přišla v tomto fajn, že se "nenudí ve školce", že normálně pracuje, jen víme, že má volněji. Já hlavně vím, že při přechodu na druhý stupeň bude stále výrazně drobnější, než vrstevníci a pořád je to věk, kdy je to znát.
Dobra1 65967
12.1.2016 0:05:05
Odklad má smysl, můžeš s ním už teď jet pomalejším tempem, takže mu vlastně první ročníky trochu roztáhneš. Pokud by odklad neměl a nezvládal, nemůže v domácí škole opakovat, na rozdíl od normální .
Tragika 61116
12.1.2016 0:00:13
Ráchel, asi jsme si špatně rozuměly. Já jsem nic dohánět nechtěla. Jako bonus vnímám to, že jsme se neučili pod tlakem. Já prostě nedokážu fungovat v momentě, kdy netíhám..... V roli učitelky vlastního syna to platilo dvojnásob.
[<<Předchozích 1100] Názory 11011110 z 16377  [Dalších 15267 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.