Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
11.1.2016 19:33:05
přes různé domškolácké zpravodaje se většinou dá s někým poblíž spojit. je fajn taky společně mít objednané programy v muzeích apod., jako "školní" skupina.
|
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 19:30:22
Plzeň, máme tu v okolí dvě komunitní školy, tak tam se asi nějak dá, zatím jsem to blíže nezkoumala
|
|
|
11.1.2016 19:15:19
záleží, kde bydlíš jsou místa, kde takové domškolácké kluby a setkávání fungují
|
|
|
11.1.2016 19:15:19
záleží, kde bydlíš jsou místa, kde takové domškolácké kluby a setkávání fungují
|
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 18:57:29
To vám hezky vyšlo, hlavně to takhle výborně využít s výukou v angličtině
![]() ![]() |
| Aeonium | 116489 |
|
|
11.1.2016 18:52:47
100% rozhodnutá pro domškolu ještě nejsem, spíš mě jde o to vyhnout se tomu odkladu takhle předem. V podstatě je v tomhle případě nejlepší cesta právě domškola, pač si můžu o odklad zažádat do konce 1.pololetí 1.třídy, přičemž na domácí škole se nezmění prakticky nic, děcko nepocítí žádné vracení odněkud někam. Takže kdyby to nešlo, dám odklad zpětně a nastoupíme do nuláku/přípravky, takhle mi to zatím přijde jako dobrý způsob, ale trochu mám obavy o to společenské vyžití, to budu muset pořešit i jinak než kroužky, pač je fakt, že na kroužcích se děti věnují hlavně té dané aktivitě. Představuju si nějaký klubík pro domškoláky nebo další děcka, která by se 1-2x týdně odpoledne někde vyřádila. Budu mít konzultaci s přátelskou psycholožkou, s domškolou má nějakou zkušenost, tak uvidíme.
|
|
|
11.1.2016 18:14:36
to je fajn, že to takhle dohnal
![]() ten náš byl první dva roky ve škole, možná, že kdyby byl doma od začátku, bylo by to jiné. ale už jsem od řady matek domácích školáků slyšela povzdech, že měly raději dát dítěti odklad a nespoléhat, že se "srovná". jak píšeš - i když dítě dožene, tak je to zisk |
| Tragika | 61116 |
|
|
11.1.2016 17:19:08
Syn je take červnový a odklad jsem mu dala. Je levák a v šesti letech absolutně nejevil zájem o vzdělávání. Věděla jsem, že budeme mít domácí školu.
V listopadu se náhle vše změnilo, začal brát do ruky tužku, zajímat se o písmena, ptát se na x věcí.... Od ledna jsme tedy začali s DŠ a když oficiálně nastoupil do první třídy, měli jsme půl roku k dobru. Zpětně jeho odklad školní docházky vnímám jako velmi dobré rozhodnutí. Díky němu jsem nebyla ve stresu, že syn něco nezvládá a měli jsme dostatek času na procvičování. Náš náskok se začal postupem času zvětšovat a na konci druhé třídy nám ve škole doporučili přeskočit ročník. Nic jsme nepřeskakovali a místo toho syna zapsali do školy v zahraničí, kde se zdokonaluje v angličtině. Česká škola tedy mohla jít na rok k ledu. |
|
|
11.1.2016 16:00:40
ano, má to smysl. mám dítě na domácí škole a LITUJU, že jsem mu ten odklad nedala. protože byť je doma, tak něco prostě "nedohnal" a ten rok mu chybí.
když mu dáš odklad, vůbec nic ti nebrání v tom s ním klidně už začít něco dělat, nemusí to být ztracený rok, ale naopak rok navíc |
| TaJ | 81121 |
|
|
11.1.2016 13:42:06
Tohle dělal loni syn...taky je hodně nejistý....ale naštěstí s tím přestal poté, co si v nějakém testu z matematiky takhle "opravil" výsledky a pak dostal svojí první trojku....když jsem se tenkrát ptala, co se stalo, že přece tohle v pohodě uměl, tak mi řekl, že mu to poradil spolužák....řekla jsem mu na to jenom, že je chytrý a sám to moc dobře umí a že je lepší spoléhat na vlastní hlavu, než na rady spolužáka...dál už jsme to neřešili....a občas když je malinko nejistý, tak mu to stačí připomenout a nabere zase trochu sebejistoty...letos už je to mnohem lepší...
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.