| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 16377  [Dalších 15137 >>]
7kráska 18433
20.9.2015 20:37:34
Kotrmelko nějaké odkazy mám uložené (na téma Pravěk), tak třeba ti pomůžou:

http://www.projektovavyuka.cz/ShowProject.aspx?projectID=33

http://www.nizkovice.cz/skola/index.php?nid=8254&lid=cs&oid=2644231

http://www.casopishrana.cz/78-hrana/98-hrana-pravek

http://www.pravek.cz/

https://cz.pinterest.com/jnmadani/prehistory-for-kids/
Určo bych zkusila z mastku vytesat pazourek a nějaké jednoduché nástroje, vyrobit z umytých kuřecích (z pečeného) kostí náhrdelník, opasek nebo něco takového, něco zkusit vyškrábat do kamene....takové jednoduché, ale poučné věci, jak nebyl život snadný a celý den byl o přežití.
7kráska 18433
20.9.2015 20:28:20
Tak ve výběru zvítězil jednoznačně Fraus. Zítra podle něj začínáme, malej už se těší.
Helča + J+V+M 110737
19.9.2015 17:24:11
Kotrmelko - v panelákové tmavé předsíni jsme dělali nástěnné malby. Došlo i na rozdělávání ohně. Co jsme nedělali - z hlíny nádoby.
kotrmelka 58142
19.9.2015 10:59:40
němá někdo tip jak dítěti přiblížit pravěk? Já vím,že se to dá asi krásně,ale bydlíme v paneláku,tak se nemůžeme honit po lese s oštěpem, ale nějak přiblížit to chci. Vyjet do přírody můžeme, myslela jsem zkusit si rozdělat oheň třením dřev. Zkoušeli jste to někdo? ..nebo klidně něco jiného :)
7kráska 18433
18.9.2015 8:39:05
Kotrmelko jsme 3. třída. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo Alter neshledal správnou volbou :) Dneska vlítnu do Frause, má v Plzni přímo prodejnu. Tak moc děkuji za tip! Podívám se i po těch dalších.
ne že bych nemohla učit podle Alteru, ale prostě se mi nelíbí a nechápu, kdo tohle ve škole schvaluje, přece musí i učitel vidět, že to není to ono...
kotrmelka 58142
16.9.2015 21:12:01
7krásko: ano, na nás Alter působí úplně stejně. Mě se ani nelíbí to nahuštěné písmo, působí to na té stránce,že tam toho je hrozně moc (a ono to je i pravda). Vše vysvětlené hrozně složitě. Helča mi poslala češtinu od Nové školy (s vodníkem). Je to mnohem srozumitelněji a jednodušeji podané.
Minulý rok jsem měla Frause a to byl zas o něco vyšší level. Každá kapitola jedno téma,které děti opravdu zajímá,takže se mohou dozvědět i informace nad rámec češtiny. Jako pracák jsem k té nové škole přikoupili "Barevnou češtinu" od SPN. Čeština se tam procvičuje zábavně, křížovky a různé vymalovánky, protože si nedělám iluze,že by třeba Alter a možná i ta Nová škola měla ten pracák nějaký zajímavý (pracák od Frause byl nápaditý a pro nás moc fajň)

Takže jestli máš možnost si sehnat nějak Frause, zkusila bych ho (i když někomu též nevyhovuje, to je individuální,ale na jejich stránkách mají ukázky pro představu), nebo pak tu Novou školu. Ještě jsem viděla i studio 1+1,ale čj mě zrovna nenadchla. Která jste třída?
7kráska 18433
16.9.2015 20:11:09
Kotrmelko jakou máš češtinu, prosím? Naše škola má Alter a mně se vůbec nelíbí, nemůžu se s ní srovnat, je na nás moc složitá, řekla bych.
7kráska 18433
14.9.2015 20:26:41
To jsou všechno zajímavé postřehy, díky!
My musíme právě kloubit klasiku s Hejným, tak pečlivě vybírám. Seznamuji s Hejným, ale díky tomu, že máme klasikou zvládnuté dva roky, umíme násobilku, sčítání velkých čísel, závorky i v násobení a dělení, tak je to docela dobré, přecházet na nové pojetí a srovnávat si ho s tím prvním. Dítě je tím obohaceno o nový pohled a počítat si může, jak potřebuje.
Delete 8214
14.9.2015 19:10:16
noemmi,

záleží na tom, jak v kterém ročníku a jak na které škole, protože jsou tam nějaké disponibilní hodiny a ty každý ředitel nasměruje jinak.

Ale nesmíš to brát tak, že ve škole se počítá 4x (5x) 45 minut. Jsou tam hrozné prostoje, než si všichni otevřou, najdou, musíš zařazovat hry, něco pobere rozdávání a vybírání sešitů, společná kontrola...ve výsledku za ty 4 hodiny uděláš s dětmi asi tolik, co doma za 2 hodiny.

No a čeština je v tomhle ještě horší, protože v matematice je často alespoň část hodiny můžeš nechat jet vlastním tempem, ale v té češtině jsou ty činnosti hodně závislé na komunikaci a nejde to dělat s každým zvlášť.

Tu časovou úsporu já beru jako jednu z výhod domškoly.
Delete 8214
14.9.2015 19:04:45
kotrmelko,

vidíš, Prodos tu asi nemám. I tak jsem nechala Luxoru přes 3 tisíce ~f~. Postupně určitě dokoupím. Já jsem na učebnice a pracáky ulítlá, mám i ty ze svého dětství ~f~.
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 16377  [Dalších 15137 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.