Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
18.6.2015 22:15:06
dnes nemusíš mít již žádný "závažný důvod" kromě toho, že chceš. souhlas potřebuješ jen od ředitele školy, kde bude dítě registrováno. to může být v zásadě jakákoliv škola, nicméně je lepší, když je to škola, kde s tím mají zkušenosti. tam ti také mohou doporučit PPP, kterou bys měla blíž. z PPP potřebuješ jen vyjádření, nikoliv povolení.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
18.6.2015 22:07:51
Sarmi, syn je prvňák, je v logopedické třídě, ale v učení nemá problém s ničím, matematika, psaní i to čtení mu jde všechno dobře, jen velmi nerad předčítá nahlas, takže abych měla přehled jak čte, tak na to musím vždycky trošku oklikou...a když se naučil číst, tak třeba babička s dědou se těšili, jak jim něco přečte a on ani náhodou, on celkově svoje znalosti strašně nerad předvádí, i v jiných předmětech ve škole je trošku problém s tím, že spoustu věcí ví, ale sám od sebe to neřekne, všechno z něj musí paní učitelka páčit...a přitom to jsou kolikrát věci, ve kterých má větší znalosti, než zbytek třídy a mělo by mu teda udělat radost, že to ví a že bude pochválený...ale takhle to prostě u něj nefunguje...trošku se bojím do budoucna, že v dalších ročnících to už bude větší problém, přitom chytrý a šikovný je dost...
|
| MysLenka | 147719 |
|
18.6.2015 22:01:13
Margotko, no vzdyt! Mne to prijde logicke- jeden ucitel musi zakonite naucit jednoho zaka v klidu doma vic nez dvacet deti. Kdyby meli vsichni ti odpurci moznost mit pro sve dite zdarma individualniho ucitele (vysada vyssi vrstvy), jiste by to prijali, nevim proc k tomuhle je spolecnost skepticka.
Myslim, ze v prvnich letech je domaci priprava do skoly stejne dost obsahla, takze bychom nad ucenim sedely tak jako tak, akorat unavene ( po 5h ve skole), otravene( odpoledne) a obe nervozni z nucenych zadanych ukolu. |
| TaJ | 81121 |
|
|
18.6.2015 22:00:30
Tragiko - vidíš, zapomněla jsem to napsat - syn je teď v první třídě
![]() |
| MysLenka | 147719 |
|
18.6.2015 21:55:04
Tragiko, presne takhle to mám. Citim, ze je to spravna vec a dost podstatny cin, ktery muzu pro svoje dite udelat z hlediska celozivotniho, Ale ubiji me mysleni vetsiny, nesouhlas okoli a ty klacky. Nemam podporu absolutne v nikom. Bohuzel nejsem clovek, ktery jde za svym cilem pres mrtvoly, ale naopak se nechavam ubit. V tomto pripade jde ale o hodne a myslim, ze bych si to cely zivot vycitala.
Samozrejme jsem slysela o p. Mertinovi, ale jsem z jizni Moravy, takze jsem nechtela hazet flintu do zita predcasne a zkusit oslovit zdejsi PPP. Kdyby mel nekdo tip na vstricne pracoviste na Morave, budu rada. Se skolou, ktera ma zkusenosti, proto je vhodnejsi, souhlasim, dvakrat za rok neni problem prijet i do vzdalenejsi skoly. |
| Tragika | 61116 |
|
|
18.6.2015 21:07:44
MysLenko, jestli ti mohu poradit, tak se neobjednávej do PPP o které předem nevíš, jak je domácí škole nakloněná. Stejně tak nepřihlašuj dítě do školy tam, kde nemají s DŠ žádné zkušenosti. Nemá cenu se vydávat cestou, o které už stovky lidí v ČR vědí, že nikam nevede.
Kdyby mi tohle někdo před pár lety napsal, byla bych ušetřena x zbytečných konfrontací se systémem a s lidmi, kteří ti jen hází klacky pod nohy. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
18.6.2015 19:11:15
kdybych byla doma a měla na to chuť, tak bych asi neváhala. Zrovna včera jsme s mužem konstatovali, že nám škola dítě pouze hlídá. Protože to důležité ho musím učit doma..
|
| MysLenka | 147719 |
|
18.6.2015 18:50:54
Zdravim vsechny,
procitam tady Vase nazory a myslenky, argumenty a zkusenosti, protoze mi moznost domaciho vzdelavani vrta hlavou cim dal tim zavazneji. Jako ucitelka na ZŠ vidim problematiku soucasneho skolstvi, vidim mezery v moznostech probirani uciva komplexne, individualne, v logicke navaznosti, soustredenost narusujici deleni na 45 minutove hodiny a spoustu dalsich negativ, ktere vy domaci vzdelavatelky dobre chapete, takze je zbytecne pripominat nefunkcnost soucasneho skolskeho systemu. Neskutecne me to trapi nejen jako matku, ale i jako vyucujici. Jsem presvedcena, ze ucit sve dite doma je dobra vec. Ze mu dam vic nez skola. Jsem rada, ze muzu, protoze budu zrovna doma. Ale presto porad vaham. Vim, ze je to tim, ze nemam zadnou pevnou oporu v tomhle zameru. Muj muz se mi zda uz mene odmitavy nez, kdyz jsem mu poprve predeslala svuj plan, ale porad by radsi klasickou dochazku. Dnes jsem volala do PPP, kde mi pani sice nerekla ne, ale pry se s tim jeste nesetkala, pry se to povoluje, pokud je nejaky zavazny duvod a mam si zavolat az se poradi s reditelkou, takze souhlas moc necekam. Umim si obhajit nazor na vyznam DS, ale nevim, jestli dokazu odolat a nenechat se zviklat. Nevzdat to pod naporem vetsiny, nebyt za exota apod. Meli jste to takhle nekdo? Museli jste si vybojovavat svou cestu? Omlouvam se, ale asi potrebuji nejake nakopnuti nebo jen spriznene duse, abych nemela pocit, ze jsem sama blahova proti celemu svetu. :) |
| sarmi | 38831 |
|
|
18.6.2015 17:53:27
jsou tady: http://www.zkola.cz/sofia/pedagogove/kabinetzs/metodickematerialy/Stranky/Pracovn%C3%AD-listy-k-porozum%C4%9Bn%C3%AD-textu-a-n%C3%A1prav%C4%9B-%C4%8Dten%C3%AD.aspx
|
| sarmi | 38831 |
|
|
18.6.2015 17:51:42
souhlasím, ta je dobrá. používáme ji pro děti s problémy s porozuměním. záleží, ve které je syn třídě a jak velké obtíže se čtením má. určitě je dobré se ve čtení střídat (dítě-rodič), číst nahlas, nespěchat. následná tajenka děti baví, můžou obrázek vymalovat, je fajn.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.