| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1350] Názory 13511360 z 16377  [Dalších 15017 >>]
idylka 145102
18.6.2015 14:12:08
Ideálně venku - napiš mu něco na silnici, chodník, venkovní tabuli,...ať kluk čte, v terénu je pak výborná šipkovaná, fáborkovaná,.. a následné plnění přečtených úkolů, to se dětem neomrzí, pak taky zkus opačný postup, aby lehké úkoly vymýšlelo a psalo samo dítě. Dá se psát do písku, z kamínků,...je toho mraky, určitě přijdeš na spoustu dalších nápadů, naše děti to venkovní učení milovaly :-).
Tragika 61116
18.6.2015 13:21:35
Nepíšeš, jak staré dítě máš a do které třídy chodí.
Určitě bych doporučila ilustrovaný pracovní sešit VÍŠ CO ČTEŠ? od Ivy Novákové.
Pomáhá dítěti se soustředěním při četbě, luští se v něm tajenky a je tam taky zábavné dokreslování.
Nic lepšího jsem pro sedmileté dítě nenašla. Pokud vím, některé učitelky ho mají a kopírují z něj listy dětem za odměnu. ~:-D
Analfabeta 141613
18.6.2015 12:11:38
Jo, a nemusí jít jen o vaření, může se naučit hledat v jízním řádu: pojedeme na výlet vlakem. V kolik jede tam, v kolik zpátky, kde budeme přesedat, přitom hledáme taky v mapě.
Nebo návod na nějaké tvoření, to ná taky seznam použitých surovin a pracovní postup.
Analfabeta 141613
18.6.2015 12:09:48
Řekni, že upečeš buchtu/něco uvaříš, a potřebuješ pomoc. Máš špinavé ruce a nechceš zašpinit kuchařku. Ať ti čte recept. Nejdřív kontrola surovin, pak pracovní postup. Ještě si u toho započítá, když bude počítat třeba větší nebo menší porci. Napsat nákupní seznam. Opsat recept. To jsou všechno užitečné věci a škola hrou.
TaJ 81121
18.6.2015 9:28:09
Ahoj všem, sice nemáme domácí školu, ale určitě tady někdo bude mít nějaké dobré nápady:-), hledám nějaké tipy na zábavné a nenásilné procvičování čtení a psaní přes prázdniny...syn hodně nerad čte nahlas (i když číst umí dobře), čte bez problémů v podstatě jenom mně, i ve škole s tím má trochu problém (naštěstí paní učitelka ne~;) ), takže před jinými lidmi čte nahlas jen v případě, že si to jakoby vlastně neuvědomí - někde přečte nějaký nápis apod...a psaní mu jde taky pěkně, jen jsem chtěla, aby si to přes léto sem tam připomněl a procvičil, ale nechci ho nutit sedět nad písankou...i když on si ji někdy bere i dobrovolně a rád sám od sebe....Máte někdo nějaké nápady? Letos už aspoň bude sám psát pohledy z dovolené, loni se ještě jen podepisoval tiskacím...často jsem někde četla rady, nechat psát děti třeba nákupní seznam, ale moc často zase nenakupujeme a když už, tak je to hooodně dlouhý seznam na velký nákup a hádám, že tak v půlce by šel od toho~;)....s matematikou problém nemáme, tu si procvičuje rád sám od sebe, už mě donutil koupit mu pracovní sešity pro další třídu a počítám, že přes léto bude chtít ještě další...takže matiku neřeším:-). Díky moc za nápady - na procvičování logopedie a ostatních věcí jsem vždycky nějaké nápady měla, ale teď mě toho moc nenapadá...
Filip Tesař 134358
18.6.2015 8:47:55
Ráchel, úplně mi vypadlo to hlavní, proč je pro výuku dějepisu dobrá: je šťavnatá. Psaná šťavnatým slohem, ale ne prvoplánově se snahou o senzačnost nebo hláškovitost. Ale fakt se nenudíš, autoři jsou dva, co se hledali, až se našli, oba se od mládí zajímali o historii a po škole se dali na novinařinu na celkem vysoký úrovni, uměj psát, dát do pár odstavců to podstatný a včas každou pasáž ukončit, je tam spousta pasáží čistě informativních, u kterejch se žádnej hlod napsat nedá, ale v tý celkový omáčce přelouskáš snadno. A spousta vysvětlivek, vsuvek a poznámek bokem, který z tý historie dělaj takovou normální, důvěrnou záležitost, typu od: "Zvraceli opravdu Římani při hostinách, aby si mohlí dát nášup? Ano, je pravda, že zvraceli, ale že by na to měli zvláštní místnosti, pravda není," až po: "po první světový to v Německu bylo těžký, ale občas probleskl paprsek naděje, v jedný vestfálský fabrice například vyrobili zkušebních 36 kousků pískacích čajových konvic a za tři hodiny byly všechny pryč."
Gallus 147712
17.6.2015 21:44:33
Díky, Pierota neznám, podle webovek to vypadá zajímavě.
Helča + J+V+M 110737
17.6.2015 21:36:23
Gallus - nevím, zda je dobrá :-) , ale používáme češtinu od Nové školy, jako přehled co a jak, a k tomu na procvicovani sešity od Pierota.
Gallus 147712
17.6.2015 21:20:34
Ahoj, přidám se do diskuze, čeká mě třetí třída a zaujaly mě učebnice od nakl. Taktik na prvouku - má někdo zkušenost?. Znám Frause, Novou Školu, Alter, ale ty menší nakladatelství ne. Dotaz do pléna, co je dobré na češtinu? Matematika je jasná, tam vítězí metoda prof. Hejného. Díky.
Ráchel, 3 děti 76748
17.6.2015 17:19:32
já ho přiměju někdy napsat pár vět z nějakýho výletu, to je tak vše
[<<Předchozích 1350] Názory 13511360 z 16377  [Dalších 15017 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.