| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 16377  [Dalších 14917 >>]
kotrmelka 58142
8.5.2015 20:00:58
Ještě bych se chtěla zeptat, jak procvičujete násobilku? Kdyby tu někdo náhodu jel podle Hejného 3 třídu, tak se chci zeptat,jestli stále ještě použiváte tabulku???
A kdyby měl někdo tipa na matiku pro 4 třídu (krom Hejného, budu ráda..už ho nechceme :) ..alter ale odmítám,myslela jsem buď fraus-čtyřlístek (Tragiko, jedete pořád podle toho???, nebo didaktis)

A jinak přidávám tipa na procvičování výjmenovaných slov. Desková hra- Procvičujeme vyjmenovaná slova - B, L, M, P, S, V, Z od nakl. Edika. Hrajete normálně s panáčkem a kostkou, jsou tam 4 různá prostředí,krásné ilustrace, procvičujete výjmenovaná slova, příbuzná, s předponou a něco málo i jiné učivo. Navíc je k tomu i pexeso. Malým sourozencům (5 a 6 let) jsem to upravila,takže hrajeme celá rodina.
Tragika 61116
8.5.2015 14:37:02
Řekla bych, že co dítě, to jiný názor na učebnici.
Pracovní sešity z Frause + učebnice JČ nás dokonale otrávily tak, že ve třetí třídě s nimi už nepokračujeme.
Přešly jsme na pracovní sešity z nakladatelství Pansofia.
V každém případě doporučuju pro druhou třídu - Zajímavá matematika pro druháky. Vydal ji Prodos. Stejná vyšla i pro třetí třídu a nemůžu si ji vynachválit.
Učebnice na Prvouku je dle mého jen vyhazováním peněz.
kotrmelka 58142
7.5.2015 17:15:06
My měli v druhé třídě totéž co Noemi :)),pracovní sešity od frause mi přišly nápadité, i když jsme používali jen 1.díl, od pololetí jsme jeli bez a čj jsme procvičovali v projektech (ale byl to zabiják času a tolik se toho neprocvičí jako v sešitě,nicméně na zpestření dobré) Teď do čtvrté uvažuji místo pracovních sešitů pořídit Barevnou češtinu od SPN, je od prvňáků do páté, máme od nich matiku pro třeťáky a celkem fajň (teda na počítání,na logiku máme Hejného), ale musí děti bavit vybarvování :) Učebnici bych asi pořídila jakoukoli, jde hlavně o to, aby člověk věděl,co se v té třídě probírá (pokud vám to neřekne škola)
Prvouka: ve druhé jsme měli od 1+1, teď ve 3. od didaktisu (vč.příručky - fajň na projekty) obě jsou o.k,ale jeli jsme podle nich jen okrajově.
noemmi 66862
6.5.2015 19:48:42
My máme na češtinu frause, máme učebnici, pacovní sešity i příručku učitele. Učebnici používáme příležitostně, pracovní sešit většinou normálně celý.
Ale mnohem víc by se mi líbilo zařadit češtinu do projektů a učebnice nemít vůbec.
Helča + J+V+M 110737
6.5.2015 18:26:39
Barbuschka - na češtinu jsme měli učebnici od Nové školy - jako základ, co asi tak do 2.třídy patří. Pracovní sešit mě tehdy nenadchl, měla jsem i učebnici od Altera - ta byla pro Jenika moc detinska, ale naopak ji vyuziji pro Vercu - není zahlcena textem. Na prvouku jsem si sice koupila od Nové školy, ale nepoužívali jsme vůbec - vyuzila ji švagrová :-). Ono vůbec s Jenikem jsme jeli po svém, takže jsme měli jen matematiku Fraus a češtinu.
Jinak spoustu procvicovacich sešitu dělá Pierot.
Barbuschka 60578
6.5.2015 14:41:53
Kdo používáte učebnice (třeba jako doplněk k výuce), můžete se prosím podělit o zkušenost, co se Vám osvědčilo ve druhé třídě? Matika je jasná. Řeším češtinu a případně prvouku. Byla jsem v knihkupectví a jediné, co mi přijde použitelné jsou pracovní sešity od Frause. Uvažuji, že koupím jen ty a zbytek pojedeme po svém. Ale ráda uvítám i další typy. Díky.
BEHAlini 140852
4.5.2015 11:52:49
Helčo, jedeme postupně. Děláme si ten rodokmen, tak to celkem jde a ten dokument je taky fajn.
Helča + J+V+M 110737
30.4.2015 9:35:35
BEHAlini - a vybíráte si z té přehršle Přemyslovců takové ty více významné? Nebo si je říkáte postupně?
BEHAlini 140852
29.4.2015 22:37:53
Přemyslovce teď děláme my. Pouštíme si z české televize pořad Z rodu Přemyslovců. To je moc povedené. Děti si tvoří jejich rodokmen. Nad kartičkami s jejich podobiznou si povídáme (Kdo je na obrázku, co o něm víš...) nebo hra Kdo jsem...
Helča + J+V+M 110737
28.4.2015 19:03:46
Taky se na vás po čase obrátím s dotazem - jak na české dějiny a konkrétně změť Přemyslovců? Dělaly jste některá? Jak jste je uchopily? Myslím nějak kreativně. My zatím čteme různé knihy, encyklopedie a hrajeme si na detektivy, abychom ty vztahy a souvislosti pochopili :-) . Takže předem děkuji za nějaké kreativní tipy.
[<<Předchozích 1450] Názory 14511460 z 16377  [Dalších 14917 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.