| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1510] Názory 15111520 z 16377  [Dalších 14857 >>]
MarikaP+3 82381
2.3.2015 21:37:46
Noemi, ok díky, myslím, že toho při nejbližší příležitosti využiju.
noemmi 66862
2.3.2015 20:56:29
Mariko, znám to, proto píšu:))
Není to snadné, ale jde vám to. Já mám taky vždycky radost, když najdu něco, co funguje:))
MarikaP+3 82381
2.3.2015 20:33:35
Děkuji, největší sranda je, že od té doby se to s tím čtením docela zlepšilo. Já jsem totiž den před hodnocením přišla na to, že se Elišce lépe slabikuje (snažila jsem se o genetickou metodu). No a ted kdykoliv čtu, tak Elišce nechám přečíst každá dvojpísmenková (tak jsme se zatím dohodly) a ona sice zaprotestuje, ale nakonec docela ochotně čte a dneska jsem tam občas propašovala i 3 a 4 písmenková ~x~.
Nomei, děkuji, já mám pocit, že bych potřebovala podporu denně, ale ono se to ve finále nejedná o učení jako spíš o to jak vyjít s Elí obecně. ~8~
noemmi 66862
2.3.2015 18:32:23
Mariko, velká gratulace!

Jinak kdybys chtěla v něčem nějak podpořit, klidně napiš mail http://www.rodina.cz/g/s/23.gif, zvládáte to skvěle:)
JODIE 24790
2.3.2015 7:21:17
Mariko, gratuluji k přezkoušení! ~;((
MarikaP+3 82381
1.3.2015 23:07:02
Tak už máme také přezkoušení za sebou. Byla to zajímavá zkušenost. Eliška mi od rána říkala, že nikam nejde. Přes počáteční pocit, že se zase seká, jsem si s ní promluvila a zjistila, že se bojí selhání a hlavně toho, že bude průšvih, až se na tom zkoušení zjistí, že neumí číst.

Na samotné zkoušce pak opravdu odmítala mluvit (což obvykle nebývá její problém, běžně oslovuje cizí lidi v hromadných prostředcích atd.) a komunikovala přes mě a chvílemi se projevovala tak, že jsem fakt nevěděla, co mám dělat. Tak se ve mě trochu pral pocit, že se chová jak nevychovanej spratek, s tím, že tohle asi dělá, protože je opravdu hodně nervozní a neví si s tou situací rady.

Každopádně i přes mé obavy jsme se dozvěděly, že Eli moc pěkně počítá, čtení taky půjde a nemusíme spěchat. Portfolio máme taky pochválené, což bylo zase ujištění hlavně pro mě, že toho děláme dostatek. Eli nakonec má ze zkoušky dobrý pocit, protože se dozvěděla, že umí vše, co umět má a tak jsem jí i řekla, že na doporučení p. Kapicové jí teda nebudu nutit tolik číst a psát. ~b~

meli (k 05/07 a k 11/08) 112760
23.2.2015 21:24:50
andy , můžeš mi třeba na mail napsat, kde jsi objednala tu kukuřici...? díky
andy06 46774
23.2.2015 13:28:09
Filipe, holky moc Vám děkuji (už jsem někde objednala modrou kukuřici :-)).
Já si taky myslím, že téma je hodně těžké. O indiánech moc toho neví, téma ho zatím nechytlo, ale to prolomíme, doufám.
Projekty (když nám to čas dovolí), podklady k učení (hravě, obrazově, lapbooky...), Hejného matematika děláme doma - tak je to taková směs domácího doškolování, doteď jsem mu ale všechno připravovala sama, a spolu jsme to dolepovali, dokreslovali, dopsávali....podklady jsem vyhledávala a všechno připravovala já. Teď vidím, že ho musím nějak více zapojit a pomalu docílit, že se u něj taky objeví nějaká iniciativa :-), samostatnost - cílem je - že jednou převezme velení. Naše projekty se mu moc líbí, dá se lehce strhnout k tématu, ale zatím je to všechno pasivní nasávání :-).
Jak se Vám to povedlo? Připravit si plán, to asi musí více dozrát, pak rozdělit kdo udělá/připraví/vyhledá co? A po krůčcích přidávat?
Filip Tesař 134358
23.2.2015 8:28:48
Na třeťáka je podle mě strašně moc velkej úkol udělat nějakej přehled, myslím, že fakt neví, jak začít. Nejsem si samozřejmě jistej, co po nich ve škole chtěj, ale řekl bych, že jde o to, sepsat něco o indiánský stravě. Tudíž nemusí to bejt přehled, měla by stačit ukázka. Takže najít něco, co by ho zaujalo. Možná nejsnáz lov bizonů? Najděte v knihách o lovu bizonů, tam bude stejně všehovšudy pár vět. Možná je může i opsat. Na závěr připište, že ulovenýho bizona indiáni nespotřebovali jen na jídlo, ale z kůží šili oblečení a stany, ze šlach dělali nitě a tětivy k lukům, z kostí vyráběli různý nástroje a z kopyt vařili klih (lepidlo).

Pokud chceš přehled, a už jsi koupila ty knížky... umí hledat na internetu obrázky? Pak ať najde lososa, bizona, soba karibu, kukuřičnej klas, žalud. Vytisknout. Najděte spolu nějakou hezkou zeměpisnou mapku Severní Ameriky, pokud možno bez politickýho rozdělení, měst apod., ale nevadí ani tak. Vytiskněte a nalepte na sever soba, doprostřed bizona, napravo a dolů kukuřici a nalevo nahoru lososa, nalevo dolů žalud. A k tomu nalepte číslice. A pod to ať napíše vysvětlivky k číslícím: že pro indiány na severu byl hlavní potravou sob, pro indiány na prériích (ty budou na tý mapce asi jasně zelený) bizon, pro indiány na severozápadě losos, pro indiány v Kalifornii žaludová mouka, a že indiáni na východě byli zemědělci a pěstovali hlavně kukuřici.

meli (k 05/07 a k 11/08) 112760
23.2.2015 7:16:15
Ahoj Andy, tak jen můj nazor, že mi přijde, že opravdu syn netuší kudy do toho, ja sama jsem taky nejdříve vůbec nevěděla , jak mám projekty realizovat, ale pak se to nějak prolomilo, když jsme udělali první projekt vodstvo na obří čtvrtku, to syna chytlo, použili různé materiály na potoky, řeky atd...doplnili fotkama..

Tady posílám ještě radu od Fatale(nejde jí se přihlásit..)

Andy 06,

zkus tema doplnit otazkou. Jak a z ceho pripravovali indiani chleb?

Recept najdes treba tady:
http://www.dobrodruh.sk/indiani/indianske-pokrmy

Kup kukuricnou mouku (pripadne pouzij jinou), boruvky a spolecne ten chleba upecte. Syn to muze fotit, vytisknou a pak nalepit a popsat.

Dobry recept je i ta polevka a ten kolac taky.
K tomu bych koupila kukurici, nechala bych syna, at ji v hmozdiri nadrti a spolecne upecte. Doplni to mapkou, kde se pestuje kukurice a kde rostou javory (na ten javorovy sirup). Napise, jak mu ktere jidlo chutnalo/nechutnalo, nalepi fotky, jak to pripravoval, bude mit paradni projekt. Mozna se da nekde sehnat i ta modra kukurice a nalepit na ukazku.

Druha otazka by mohla byt. A jedli i maso?
At se zkusi zamyslet, kde mohlli jist ryby, kde bizony, krocana a kde morcata nebo tulene. Nakreli to do mapky a hotovo. Ty mapy si nekde stahni a vytiskni.

Urcite se vam to podari. Projekty se dobre delaji v tymu, ten synovi ted chybi, tak mu delej partaka.

Mozna vas napadnou i dalsi otazky, treba jestli vedli Amerikou nejake obchodni stezky a jestli tedy mohli javorovy sirup pouzivat i vic na jihu. Nebo tam pouzivali med?
[<<Předchozích 1510] Názory 15111520 z 16377  [Dalších 14857 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.