| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 16377  [Dalších 14717 >>]
susu. 129001
23.1.2015 12:24:49
Ano, často i pokud jde z alternativní školy. :-)
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 12:22:45
Jentak, ne, to je nepochopení.
Když má dítě chuť mi cokoliv sdělovat, tak ho rozhodně neodbývám a sama se o jejich život aktivně zajímám. Tedy i o život ve škole.
Ale vadí mi, když na mě škola přehazuje řešení každodenních problémů, které ve škole vznikly a ve škole probíhají a já je z domova vyřeším obtížně.
jentak
  • 
23.1.2015 12:22:30
Nedělá se z toho strašák, ale ono kolikrát setkání s realitou - to je pořádný nářez - hlavně pro to dítě.
jentak
  • 
23.1.2015 12:21:32
Jenže dost učitelů to jednak neumí a jednak mají ředitelé snahu přeplňovat třídy, takže se tam nedá pomalu chodit, natož dýchat. To si pamatuju ze svý doby, ve třídě nás bylo 39, třída byla narvaná, i když se sedělo, takže jsme se při příchodu učitele nezvedali, neboť nebylo možný. A o přestávce se nesmělo přemisťovat po třídě, protože 4 dětí, které se chtěly přemístit, byly v tomto prostředí už nekontrolovatelný dav - a nedej bože, pokud by někdo chtěl popoběhnout. Pamatuju si na zkoušení - pojď k tabuli - lavici posunout dopředu a žák v řadě přede mnou se musel narvat na svou lavici, aby udělal místo a ten žák za mnou musel zas sednout dozadu a svou lavici zase přirazit k sobě - i tak větší žáci měli problém se vysoukat. Šílený.
A to nemluvím o výuce - učitel vše říkal jen jednou, kdo nestihl nebo neslyšel, protože se někdo vysmrkal, měl smůlu.Hrozný stres.
susu. 129001
23.1.2015 12:20:16
jentak nezapomínám, Myslím si, že se ze školy zbytečně dělá strašák - ono se tam známkuje, soutěží, jsou tam spolužáci, učitelé to hrnou, nejrespektují individualitu,....no samá hrůza. A není to až tak pravda.
jentak
  • 
23.1.2015 12:16:21
A ty máš problém se svým dítětem se bavit o škole a zajímat se?
Ale jo, i to je přístup, ale já mám jiný - mé dítě mi chce sdělit, co dělali, co bylo ve škole, po škole, co tento učitel, co tento spolužák, co bylo na tréninku apod. - a koukej, věděla jsi, že ..............
Chovala bych se jako totální blb, když bych ho odbyla stylem - tvoje škola, tvá práce, nezajímá mě to.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 12:13:38
"Škola, kterou musím jako rodič "řešit", je podle mne špatná škola."

Monty, s tím souhlasím.
Ne že bych nebyla ochotná se školou spolupracovat, když se vyskytne problém, ale řešit školu neustále, i když se neděje vlastně nic mimořádného, to mi připadá jako závada na straně školy.
Teď mi přešlo dítě z takové ZŠ na gympl a já se nemohu vzpamatovat z toho rozdílu - na ZŠ jsem měla týden co týden vzkazy v mailu nebo v žákovské knížce, tady půl roku NIC. Pokud se něco děje, škola si to evidentně umí vyřešit beze mne, mně si nikdo nestěžoval ani na třídních schůzkách. Dítě má slušné známky a pochvaluje si, že s nimi učitelé jednají na úrovni.
úča
  • 
23.1.2015 12:12:32
Ono jde ale o to, aby v rámci třídy mohli alespoň uspokojivě fungovat v zásadě všichni. Ne, aby byla spokojená část a část byla v háji. To je možné i v té nejnealternativnější třídě, když není příliš velká a když to učitel umí.
jentak
  • 
23.1.2015 12:11:49
Myslím, že zapomínáš, že děti nelze narvat do škatulek, ani dospělé, ale dospělí si pak vybírají sami, kde budou trávit svůj pracovní čas - a děti nemají nárok na to, aby škola byla podle jejich potřeb?
Je to stejný jako kdyby říkala - no co, většina lidí nemá operovaný slepák, takže koho bolí, má smolíka, ostatní tu operaci taky nepotřebují, tak co.
susu
  • 
23.1.2015 12:10:07
Rozumíš psanému textu?
Mluvím o celé třídě.
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 16377  [Dalších 14717 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.