| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1640] Názory 16411650 z 16377  [Dalších 14727 >>]
úča
  • 
23.1.2015 12:54:44
Ale jde se na to dívat různě a záleží vždycky na tom, jací lidé s nimi budou pracovat, jaké metody použijí.
Jinak i čitě prakticky ze zkušenosti z reality na ZŠ, pokud bude jedna třída se čtyřmi cizinci a ostatní cizinců prosté, vyvolá to velkou nelibost ze strany rodičů z "cizinecké legie". Bojůvky a žádosti o přesuny jisté. Kromě toho to rozkastuje třídy. Cizinecká bude chvost, i kdyby všichni cizinci byli Einsteini s chováním Buddhy. Lidé už jsou takoví.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 12:53:03
Ghetto? A nebyla by to pro každého z nich motivace, že není v takové situaci sám? Že by to bylo prostě takové multikulturní prostředí, nikoliv jeden sám ztracený exot?
úča
  • 
23.1.2015 12:49:58
Protože čtyři v rámci šestnácti budou gheto.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 12:48:18
Účo, to je zajímavé - proč by nebyla lepší skupinka čtyř cizinců s asistentem v rámci jedné třídy?
(To není ironie, vážně mě to zajímá, aby nedošlo k omylu :-) )
jentak
  • 
23.1.2015 12:46:10
Tak tyto sdělení taky neznám - a nedělám si iluze, že syn je svatý, jen to prostě řeší rovnou ve škole.
Jen jednou jsem řešila cosi podobného u staršího syna - dostal poznámku, že dal opsat sousedovi svou písemku, že syn mi to vysvětlí a pokud mi to nebude jasné, mám se ozvat. Že s ním mluvili, ale syn jim podal určité vysvětlení a oni ten zvažují, co s tím a že jim přijde, že synovi na tomto nepřijde nic závadného. Tak jestli bych to s ním mohla probrat.
Tak jo - doma v klidu jsme o tom mluvili a přišla jsem na to, jak přesně se to stalo a proč a jak syn uvažuje, ale že v rozčilení nad poznámkou nebyl schopen argumentovat věcně rovnou ve škole. Probrali jsme to doma, napsala jsem učiteli zprávu, jak to bylo a že syn pochopil, že ani takhle skutečně ne.
A bylo po problému.

úča
  • 
23.1.2015 12:44:32
No, to je klasická "integrace" po česku. Co na to říct. Nemá to dobré řešení, když je nevezme, je to stejně blbě jako když je vezme a není to jeho vina.
Na čtyři česky nemluvící cizince má mít čtyři max sedmnáctihlavé první třídy s asistentem, v každé jeden cizinec.
jentak
  • 
23.1.2015 12:39:09
Já nevidím rozdíl mezi musí a má snahu - ono to vyjde nastejno.
Jako řekni mi, co bylo skvělýho přijmout nespádový 4 děti cizinců, kteří neumějí česky, max. ahoj - a to do třídy prvňáků, kde je 28 dětí. Jasně - aby nebyla diskriminace. Jenže pak se diskriminovaly děti, které sice česky uměly, ale zas měly jiný problém. Učitelka - a co mám dělat, tihle čtyři musí být vpředu a musím se jim extra věnovat, protože neumějí česky /jasně, chápu/, těchto 5 chlapců je silně hyperaktivních, ty taky musím mít vpředu /jasně, chápu, pod dohledem/, tyto děti mají od lékaře, že mají brýle a nesmějí sedět tam a tam /jasně, chápu/, malých dětí je polovina třídy, tak pochopte, někdo v té poslední lavici sedět musí /a že pak na tabuli přes habány nevidí a díky své vadě, kterou není učitelka schopna přes sdělení doktora pochopit, protože o tom nikdy neslyšela/, nevidí na tabuli, a přesto nemá a nepotřebuje brýle, to už bylo vůbec mimo její chápání - tak to už jsem chápala těžko, ale snažila jsem se, fakt, snažila, na rozdíl od učitelky, až se to vyhrotilo.
Ropucha + 2 120300
23.1.2015 12:33:20
Jentak, jojo, tak jsem to myslela. Ono je to tu už dlouhé a nepřehledné.
Přesně tento typ zpráv: vyrušuje, vykřikuje, houpe se na židli, běhá po chodbě, svačí při hodině, říká sprostá slova, nepíše domácí úkoly ... Já chápu, že takový žák je otravný a náročný, ale já to fakt nedokážu spravit tím, že mu doma každý den zopakuji: nevyrušuj, nevykřikuj, nesvač při hodině, neběhej po chodbě ... ~d~ A fakt je zajímavé, že na tom gymplu se nejspíš chová trochu jinak. Proč asi? ~d~
úča
  • 
23.1.2015 12:27:57
Ředitelé nemají "SNAHU" přeplňovat třídy. To není žádná snaha, žádný ředitel nechce mít přeplněné třídy, protože to znamená úplně pro všechny pouze potíže a stres.
On ty třídy musí přeplňovat, nemá jinou možnost, pokud má školu udržet nad vodou. Školy jsou k tomu ministerstvem nevybíravě tlačeny.
jentak
  • 
23.1.2015 12:26:53
Aha - asi myslíš takový to - vyrušuje. To ano.
Já spíš myslela, že reaguješ na to, co jsem psala - zkuste si promluvit se synem, má v poslední době nějaké výpadky a začal být zamlklý a podrážděný a dejte mi prosím vědět, jestli zjistíte, z čeho pramení jeho současný stav.
Takhle to funguje u nás - a nevadí mi to, potřebuju vědět, že se něco děje, dřív, než se to vyhrotí. Mám zkušenost, že syn se choval doma jinak a ve škole taky, až pak to neustál a ono ho to semlelo.
[<<Předchozích 1640] Názory 16411650 z 16377  [Dalších 14727 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.