| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Domácí škola

Domácí škola - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 1670] Názory 16711680 z 16377  [Dalších 14697 >>]
susu
  • 
23.1.2015 11:10:09
Proč žárlivost?~e~
úča
  • 
23.1.2015 11:07:49
To je normální žárlivost, na to se můžeš vykašlat. Když tak si řekni - pokud jsi učitelka - že ty umíš učit najednou třicet různých dětí, kdežto matka v domácí škole jen to jedno svoje a máš klid.
Pokud nejsi učitelka, ale matka, která z nějakého důvodu nechce/cítí že by nezvládla domácí školu, tak se zase nemusíš trápit a považovat za pohrdání hodné ty, co to zvládnou. Mají své důvody a ty máš zase své důvody pro veřejnou školu, víc bych v tom nehledala.
Btw. tohle maniakální seřazování a poměřování je třeba jeden z důvodů, proč se někteří lidé chtějí hromadnému vzdělávání vyhnout. Já to úplně chápu, je to pruský relikt, který by vůbec ve veřejné škole nemusel být. Tohle třeba zrovna svého druhu vymývání hlav... nakonec.
susu
  • 
23.1.2015 9:21:40
Účo, tohle prostě vidíme každá jinak. Vnímám domškolu jako potenciálně nebezpečnou a to víc než školu klasickou, a ty líbivé řečičky, o hodných matičkách cele se věnujících vzdělání svých robátek, mě nějak neberou.
susu
  • 
23.1.2015 9:19:27
"Když dítě vyřeší slovní úlohu jedním pohledem na její zadání, je buzerováno, že neprovádí zápis, který ve škole dělají všichni"

Tragiko, vidíš, já taky ten zápis považuju za důležitý. U jednoduchých úloh to vypadá srandovně, ale právě schopnost vypíchnout z úlohy podstatné věci, sepsat si je a pak s nimi pracovat, je posléze u těžších úloh docela prospěšná. A ano, považuju za dobré trénovat to už od úloh jednoduchých. ve kterých se člověk vyzná snadno.¨

A nevím, jak klasické zákůadky, ale nakolik jsem četla rubriku domškoly tady na Rodině, tak mám právě pocit, že v ve školách, které se domškolou opravdu zabývají, se právě těch různých zjednodušení objevuje docela dost.
úča
  • 
23.1.2015 9:17:06
Domácí škola není nebezpečná ani riskantní, klasiká je i z těch rizik, kterých se bojíš ty, mnohem nebezpečnější. Biskupského gymnázia se bojíš? MŠ Voršilek? Křesťané nejsou nebezpeční. Co ti říkám jak člověk co křesťan není. Předsudků vůči náboženství je lepší se zbavit, než v nich vidět hrozbu.
susu
  • 
23.1.2015 9:11:18
"Ovšem někteří lidé považují za extremisty i bigotní křesťany, kteří skutečně čas od času doma vzdělávají".

:-) No právě.
Jinak počet extremistů s maturitou bych zase nepodceňovala.
U nás je to zatím malý počet lidí s domškolou, ale jo, myslím si, že další popularizace věci opravdu neprospěje a zvedne riziko domškoly u extremistů.

Je mi jasné, že ani škola klasická není žádná extra výhra. Jsem si vědomá možných rizik domškoly. Nevím, co je lepší. ~d~
úča
  • 
23.1.2015 8:57:03
Žádný hazard v tom není, protože dma se učí naprosté minimum dětí a extrémistů s maturitou schopných a ochotných se zabývat doma dítětem je u nás dohromady tak na prsty jedné ruky, přičemž se ještě žádný z nich neodhodlal to udělat.
Ovšem někteří lidé považují za extremisty i bigotní křesťany, kteří skutečně čas od času doma vzdělávají.
susu
  • 
23.1.2015 7:03:00
Holky, já fakt nevrdím, že každý domškolák má od rodičů vymytý mozek. :-)
Ale stojím si za tím, že pokud je rodič extrémní, tak mu to domškola velmi usnadní. Přijde mi to trochu jako hazard.~d~
úča
  • 
23.1.2015 0:02:59
Mně to je jasné.
Z doma učených dětí neznám žádné slabé v mezilidských vztazích. Ve škole je jich hodně. Dtto rodiče s "extrémními" názory, max. extrémní nedůvěra v náš školský systém, což ale není bez opodstatnění a hlavně to nikoho neohrožuje. Ve škole naopak děti z rodin, kde se táta modlí ke Spartě, maminka je satanistka a X jiných lahůdek.
Já jsem osobně přesvědčená, že domácí škola by měla výrazně posílit a existovat až do třetího stupně včetně.
Delete 8214
22.1.2015 23:55:33
účo,
no jenže ono těch rodičů vymývající mozky také není tolik, takže i kdyby se vyskytl jen jeden takový učitel, pořád napáchá víc škody než několik takových doma učících rodičů. Tohle prostě tvrdí ti, co se s domácí školou nikdy nepotkali. Když jsem teď psala tu práci, tak to, co se často objevuje jako hrozba nebo riziko domácí školy, tak rodiče, co doma vzdělávají, buď jako problém vůbec nevnímají, nebo se to u nich objevuje na opačném konci spektra....a nejvíc je to právě zdravá socializace a začlenění do společnosti....
[<<Předchozích 1670] Názory 16711680 z 16377  [Dalších 14697 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.